Categorieën
Uni VV 1

Speler van het Jaar 2019/20

Het is een tropische donderdag, langzaamaan uitmondend in de zwoele zomeravond die de vooravond vormt van het weekendje Ardennen waarmee de selectie van Uni VV de (halve) voetbaljaargang 2019/20 afsluit. Vanavond is de Speler van het Jaar-verkiezing, waar menig selectielid – afhankelijk van zijn prestaties binnen en buiten de lijnen – reikhalzend naar uitkijkt of juist als een berg tegenop ziet.

Voor de gelegenheid – Rutte meldde ons immers gisteravond nog dat het coronavirus wel teruggedrongen maar niet verdreven is – werd uitgeweken naar het ruim opgezette en lommerrijke buitenterrein van scoutingvereniging ‘Traianus’. Overigens direct naast zeeverkennersgroep ‘De Batavieren’ gelegen. Liverpool, Glasgow of Krakow in het klein. De locatie gaf gelegenheid de anderhalvemeterregel te respecteren, maar al gauw bleek opiniepeiler, zelfbenoemd viroloog en afstandsregelcriticus Maurice de Hond veel aanhangers te hebben binnen Uni VV-gelederen.

Het werkelijk voortreffelijke quichebuffet van de firma met dito naam: ‘Blixem’, werd gulzig opgepeuzeld, terwijl de trainer nog een ommetje Wijchen maakte in de avondzon.

Al snel brak de tijd voor het officiële gedeelte aan. Het idee is eenvoudig: ieder teamlid geeft 3 andere teamleden (die de titel ‘Speler van het Jaar’ nog nooit hebben gedragen) vooraf respectievelijk 3, 2 of 1 punt(en), inclusief (ludieke) motivering. Punten worden zeker níet alleen toegekend op basis van prestaties binnen de lijnen en naast het toekennen van punten is het inzenden van ‘speciale vermeldingen’ voor spelers en/of andere betrokkenen ongelimiteerd. Eén en ander wordt omlijst door festiviteiten rondom afzwaaiende spelers of stafleden en de uitreiking van de prestigieuze ‘Kale hond-trofee’ (Sem) en ‘Derde helft-bokaal’ (Emiel). De avond eindigt met de uitreiking van de Hans Alkemade-bokaal aan de Speler van het Jaar. Een impressie:       

Afzwaaiend trainer Paolo luistert naar woorden in zijn moerstaal van – naar later bleek – Speler van het Jaar Bram Bos

Caro Paolo, Nel 2016 sei diventato allenatore degli Uni VV, una strana ma simpatica squadra di Nimega. Dopo quattro stagioni hai deciso di lasciare la nostra squadra per allenare i Quick 1888. Siamo contenti della tua persona, abbiamo apprezzato la tua energia e le tue capacità di allenatore. A volte è stato difficile, avendo pochi giocatori o partite faticose, ma alla fine hai raggiunto il tuo obiettivo: nessuna retrocessione con i Uni VV per anni di fila. Questo è un ottimo risultato! L’unica cosa che possiamo dire ora come squadra è: grazie grazie Paolo e buona fortuna con i Quick 1888.

Bram Bos

Omdat trainer Paolo nog weleens wat opzienbarende kunstjes uithaalde in de tijd dat hij de scepter zwaaide bij Uni VV, verdacht de selectie Devanna – in het dagelijks leven onderzoeker bij het Max Planck Instituut – hem ervan te werken aan een heimelijk opgezet sociaalwetenschappelijk experiment. Aanvoerder Job Coenen zette, in de tot collegezaal omgetoverde explorerruimte van scouting Traianus, de fictieve resultaten op meesterlijke wijze uiteen:

Prof. dr. Coenen

Ook onze eigen Paolo-imitator Bob deed een duit in het zakje. Vervolgens waren er mooie woorden van Jos voor Dirk, van Wiltjo voor Machie en van Oscar (uit het hoofd!) voor David, die ons gedrieën gaan verlaten. Als aandenken ontvingen zij een Uni VVriendenboekje. En David (uit handen van Peter) ook nog een ObesiTas.

Tijd voor de punten. Een lange aanloop leidde via een mooie middenmoot naar een afgetekend podium. Nieuwbakken keeper Steven kreeg in zijn eerste seizoen maar liefst 23 welverdiende punten. Hulde!

Toen vervolgens bleek dat de nummers 1 en 2 (Sem en Bram) beiden exact 27 punten hadden behaald en dat het comité der voormalig Spelers van het Jaar daarom een stemming ter plaatse aanraadde, kreeg de toch al enerverende avond een passende apotheose. En de winnaar is…:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.