Categorieën
Uni VV 1

Drie punten als eerbetoon

Uni VV staat laatste. En de vorige wedstrijd ging in de slotminuut verloren tegen concurrent Zelos. Toch ging het afgelopen week geen moment over de stand van zaken in de derde klasse A. Want de trainer was overleden, trainer Rinus. Veertig jaar lang was Willy ‘Rinus’ de Haard de trainer van Uni VV, vorige week overleed hij op 88-jarige leeftijd. De 1-3 overwinning zaterdag op Redichem was een passend eerbetoon.

Alsof het zo had moeten zijn. Uitgerekend Redichem-uit, bij de club waarmee Uni VV al sinds jaar en dag warme banden onderhoudt, was de wedstrijd die het sluitstuk vormde van de week waarin gerouwd werd om Rinus; met maandag – vandaag – ook nog een groot aantal (deels speechende) Uni VV’ers aanwezig tijdens de uitvaart van de trainer. En uitgerekend tegen Redichem boekten we de eerste zege van dit kalenderjaar.

Gezien de stand op de ranglijst had die eerste overwinning van 2018 eigenlijk een week eerder moeten komen. Dan waren we concurrent Zelos namelijk tot op drie punten genaderd, maar na een van onze kant sterke tweede helft stonden we door de 2-3 van de gasten uit Zelhem in blessuretijd toch met lege handen. Dus moest het gebeuren bij Redichem, waar we speelden met rouwbanden, na een minuut stilte en met invaller-keeper Joris, als afgevaardigde uit het tijdperk-Rinus.

De winst kwam overigens niet zonder slag of stoot tot stand, nadat we gingen rusten met een 1-0 achterstand. Alsof we een beetje hulp van boven kregen, bogen we de achterstand in de tweede helft om dankzij drie strafschoppen. Invaller David benutte ze alle drie, na eerst een overtreding op linksbuiten Bram en vervolgens twee charges op hemzelf. Tussendoor vond de grensrechter van de thuisclub het blijkbaar een goed idee om het vuurtje nog wat op te stoken (ook ter ere van Rinus de Haard wellicht?) en hij hield het vlaggen voor gezien, maar verder bleef het rustig en dus mochten we ons clublied weer eens ten gehore brengen. De wijze waarop menig speler en bestuurslid van Redichem achteraf – onder meer in onze kleedkamer – reageerde op dat wat er (vooral) buiten het veld gebeurde, getuigde van grote klasse. Al met al een middag waarover Rinus tevreden had kunnen zijn.

Uni VV won weer eens en dus werd er gezongen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.