Categorie√ęn
Uni VV 1

Uni VV kan zich richten op nacompetitie

Dit weekend was het in de 3e klasse A Oost voor zaterdagteams onderin nog ongekend spannend. Veenendaal, VCA en Uni VV vochten dit weekend voor 2 plekken in de nacompetitie. Met VRC op het programma leek Veenendaal de slechtste papieren te hebben. VRC kon bij verlies van CDW immers nog kampioen worden. Op de andere velden hoefden we echter niet te letten als we zelf een punt konden pakken bij De Treffers, waar ze op de hoogte waren van het belang van deze pot. Het kleine stadion werd vrijgemaakt, fakkels werden afgestoken en verslaggevers van Voetbal International stonden aan de zijlijn. Bovendien had Kolonel ‘Hannibal’ Smit zijn A-team het gras opgestuurd met een strijdplan wat ongetwijfeld ’together’ zou komen na 90 minuten.

Na ongeveer een minuut of 30 leek het ook allemaal samen te komen. Al een half uur stond de organisatie solide en werd er weinig weggegeven. Dit werd beloond met de eerste echte spitsengoal van Flipse. Aanstormende topper Sebas zette goed door, speelde Thom in de diepte aan en die liet vervolgens zien dat hij nog niks van de hoofdstedelijke arrogantie van zijn nieuwe woonplaats heeft meegekregen. Hij legde de bal keurig af op Flipse, die simpel kon scoren. Een lekker begin van de wedstrijd, ware het niet dat we in de rust alweer met 2-1 achter stonden. Laten we het erop houden dat we door de euforie van een voorsprong even de controle kwijtraakten. In de derde helft deed Borgo overigens uit de doeken hoe hij in staat van euforie altijd de controle weet te behouden om premature ejaculatie te voorkomen: aan superboer Rogier Meijer denken. Hadden we allemaal na de 0-1 maar wat meer aan Rogier Meijer gedacht!

In de rust bleek dat de tussenstanden op de andere velden ongunstig waren. We zouden het toch echt zelf moeten gaan doen de tweede helft. Al vroeg in de tweede helft ging het echter fout. Allereerst gaf good-old Fabian Peppinck genadeloos een panna aan Flipse, en gaf hem vervolgens ook nog even carrière-advies. Volgens Peppinck, en overigens ook vele andere tegenstanders dit seizoen, zou Flipse beter in de Tweede Kamer kunnen gaan zitten door zijn aanhoudende debatten met de scheidsrechter en ongekende retoriek. Na dit intermezzo werd er gescoord door De Treffers, waar een luchtje van buitenspel aan zat. Het uitstekende pleidooi van lijsttrekker Flipse had echter geen invloed op de scheidsrechter en de 3-1 stond op het scorebord. Hierna werd het een open wedstrijd. Kansen over en weer, maar er werd niet meer gescoord. Gespannen keken we naar de zijkant voor de uitslagen bij VCA en Veenendaal. Gelukkig kwam daar het goede nieuws! VRC wilde niet meewerken aan de door Veenendaal zo verlangde vriendendienst en vervulde zijn sportieve plicht door met 5-3 te winnen.

Hierdoor degradeert Veenendaal direct. Saillant, want enkele weken geleden was Veenendaal-trainer Chris Minnebreuker al begonnen om zijn jongens voor te bereiden op de nacompetitie, getuige de volgende quote op 30 april: ‘In de nacompetitie zijn er andere wetten. Dat wordt twee duels alles geven, daar moet ik de jongens op voorbereiden’. Zo zie je maar weer, en Ajax-fans zullen dit beamen, in het voetbal moet je je nooit te vroeg veilig rekenen. Wij overigens ook niet. Eerst maar eens zelf zorgen dat we erin blijven tegen stadsgenoot Krayenhoff!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.