Categorieën
Uni VV 1

UNI vv 1 verliest geflatteerd van nieuwe koploper

Advendo ’56 – UNI vv 4-0. Duidelijke cijfers, zou je zeggen. En dat zijn het natuurlijk ook. Maar helaas was het verschil op het veld helemaal niet zo duidelijk… 

We begonnen ongelukkig. Een vrije trap vloog opeens de bovenhoek in, waardoor we binnen 3 minuten al op 1-0 achter stonden. Dit zou weleens een hele nare middag kunnen worden, zo dachten wij zwartkijkers op de bank.

Maar niets was minder waar. Want na een Ederveens kwartiertje ging de storm liggen. Advendo ’57 klapte dicht. De ploeg – toch de nummer 2 op de ranglijst – kwam niet meer aan voetballen toe. En wij gingen daarentegen steeds beter combineren. Bart debuteerde zeer verdienstelijk. En Tom en Happy waren gevaarlijk op de flanken. Vooral die eerste had zichzelf moeten belonen toen hij de bal met de wreef over de keeper heen lobde, maar naast de goal…

Advendo ’57 leek zich in de rust herpakt te hebben. Het begon de tweede helft zoals het de eerste helft begon: fel en direct richting onze goal. Maar ook deze storm ging al snel weer liggen. Het was eigenlijk wachten tot de Nijmeegse goal eindelijk zou vallen. Advendo ’57 ging met 5 verdedigers spelen om het onheil tegen te gaan. En die insteek leek te werken, want verder dan een leep balletje van Borgo op de lat kwamen we niet… Aan de andere kant moeten we daarbij ook ook even zeggen dat onze keeper – Kevin ‘de Beer’ Keegstra – enkele malen fantastisch in de weg lag.

 

En toen kwam in de 81e minuut het keerpunt: de spits van Advendo zag dat onze Sjoerd in de eigen zestien iets te enthousiast het duel in ging. De spits liet zich vallen, wat door de scheids – terecht – met een pingel werd beloond: 2-0. Game over. In de laatste minuten mocht Advendo-spits Jaap nog wel twee doelpuntjes maken, maar die waren echt alleen maar voor in de krant. De wedstrijd was na de 2-0  wel gespeeld.

Opstaan en weer doorgaan. Volgende week de belangrijke pot tegen SKV, dat we uit op 1-1 wisten te houden. Hoog tijd om ons die wedstrijd wel te belonen. Come on, UNIvv!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.