Categorie├źn
Uni VV 1

Gent, laatste info en vervoer

Over 3 dagen moet ’t gebeuren, dan moeten we gefocust zijn en ons van onze beste kant laten zien: het Uni VV weekend gaat dan van start!

Hierbij de info nog even op een rij.

We overnachten in Kaba hostel, op de Filips van Arteveldestraat 35, op een ‘boogscheut’ van de Graslei, de Sint-Baafskathedraal, het Gravensteen, de winkelstraten en de parken en pleinen.
Bekijk deze aflevering van Vlaanderen Vakantieland voor een goeie indruk van dit plezante hostel: http://www.een.be/programmas/vlaanderen-vakantieland/operatie-gent

Bedlinnen is aanwezig, handdoek moet je zelf even meenemen (of huren voor 50 Belgische Frank)

Speciaal voor ons hebben ze ongeveer alle wegen naar het centrum van Gent afgesloten: http://www.mobiliteitgent.be/met-de-auto/nieuws/grote-hinder-aan-afrit-gent-centrum. Bovendien is ’t centrum van Gent betaald parkeren, en dat willen we Vincent dit jaar besparen.

We kunnen daarom het beste parkeren op de P+R Gentbrugge – Brusselsesteenweg. P+R Gentbrugge Brusselsesteenweg ligt tussen de Jules de Saint-Genoitstraat en de spoorwegviaduct (Oefenpleinstraat) over de Brusselsesteenweg, ter hoogte van huisnummer 602. Voer dus Brusselsesteenweg 602 in op je navigatie, als je die hebt, dan komt ’t goed.

100 meter van die P+R ligt Sint-Pietersstation Melle Leeuw. Daar pak je Lijn 21 richting Gent Kouter en stap je uit bij station Gent Zuid. 500 meter in Noord-oostelijke richting ligt dan het hostel. Meer info over OV vind je op www.delijn.be

Ik rijd met Pim, Jona en Sander om half 2 richting Belgie.
Miep gaat in een auto met Joris, Bauke en Wiebe.
Jeroen rijdt ook begin van de middag en heeft voor zover ik weet geen reisgenoten. Gijs krijgt alleen de auto mee als ie de rest van de week de poepluiers van Lars verschoont.
Van de rest weet ik nog hoe ze naar Gent gaan. Wie rijdt er nog meer?

Vrijdag komt iedereen op verschillende tijden aan, dus kijk zelf maar wat je doet met eten. Om 21.00 uur speelt het Nederlands elftal, daarna vieren we in de stad dat we de nederlaag hebben kunnen beperken. Het programma laat ik graag aan de aanvoerders van de nacht over. Op zaterdag heb ik om 19.00 uur gereserveerd bij de Witte Leeuw om Gentse Waterzooi te eten (iets anders mag ook: http://www.dewitteleeuwgent.be/).

Het weer ziet er goed uit http://www.weeronline.nl/Europa/Belgie/Gent/4054720, dus ideaal om alle bezienswaardigheden te bekijken komend weekend.

‘k en der hoeste in!

gegroet,

uw captain litte onions

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.