Categorieën
Uni VV 1

Purrel’s DUNO leest UNIvv de les

In het bosrijke Doorwerth wachtte UNIvv zaterdag een lastige klus: het kapitaalkrachtige DUNO verslaan. Er moesten drie punten worden gepakt, volgens trainer Geerling. Of anders één. In die missie slaagde UNIvv niet. Het werd 4-0 voor Purrel Fränkel en consorten.

De goede intenties, het positieve gevoel, de strijdbare woorden; alles kon na het eerste fluitsignaal direct de prullenmand in. Omdat UNIvv als een stel cannabisrokende hippies aan de wedstrijd begon, ging de bal al na een kleine dertig seconden tegen het netje. Het was een voorbode voor een hele simpele voetbalmiddag voor DUNO Doorwerth, dat vorig jaar ongeslagen kampioen werd in de vierde klasse en ook nu tot de titelkandidaten gerekend mag worden. Waar al hun spelers vandaan kwamen, mocht Joost weten, maar hij wist het ook niet. Navraag leerde dat de ploeg bij elkaar gekocht is en spelers zelfs uit Amsterdam en Den Haag hun auto (van de club) naar Doorwerth sturen voor een potje voetbal.

UNIvv was niet opgewassen tegen het vlotte aanvalsspel van DUNO, waar Purrel Fränkel de aanvoerdersband droeg. Binnen 45 minuten stond de eindstand op het scorebord; een fraai wippertje, een goed gecombineerde aanval en een kopbal uit een corner zorgden voor de andere drie treffers. Koen Flipse was namens UNIvv de enige die een schot kon lossen, zonder daarmee enige schade aan te richten.

Na de thee vond DUNO het welletjes. UNIvv mocht de bal rondtikken en zelfs aansprak maken op een doelpunt, maar omdat Job Coenen, Merijn Offringa en wederom Koen hun vizier niet helemaal op scherp hadden staan, bleef de teller van de Nijmegenaren op nul staan.

Het verlies betekende alweer de vijfde nederlaag op rij. Zaterdag komt SDS’55 naar Nijmegen. De ploeg uit Wekerom staat na vier overwinningen en twee nederlagen op een knappe derde plaats. Aan UNIvv om daar verandering in te brengen.

Door Arjan te Bogt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.