Categorieën
Uni VV 1

UNIvv speelt zonder treffers gelijk

Zondagochtend, 04.17. Zeiknat word ik wakker. Na een korte inspectie constateer ik tot lichte tevredenheid dat het geen ‘klein ongelukje’ geweest is, maar dat ik in het zweet baad. Slechts een seconde of twee heb ik nodig om te beseffen dat ik gedroomd heb, niet veel later weet ik ook weer waarom ik uit mijn rotsvaste slaap ontwaakt ben. “Vervloekte flutkansen”, mompel ik binnensmonds. “Hadden we er maar één gemaakt.”

De competitie was die middag ervoor namelijk weer begonnen voor UNIvv. Na een voorbereiding met bijzonder veel aanknopingspunten, testcases en tegendoelpunten was het tegen De Treffers uit Groesbeek zaak een resultaat neer te zetten. Het UNIvv clublied moest weer eens ‘door de kleedkamer schallen’, was een term die de revue meermaals passeerde. Zover zou het niet komen. ‘De 0-0 van Groesbeek’ gaf daar net niet voldoende reden toe.

‘Koen – 88 – Flipse stootte diep door, maar zijn inzet zou niet tellen’

Furieus vloog UNIvv uit de startblokken. Al binnen een minuut had de ploeg van Pim Geerling (die deze week tijdelijk vaarwel zei tegen zijn parkiet) op een 1-0 voorsprong moeten komen, ware het niet dat de aanvoerder na een vrije doortocht faalde. Koen – 88 – Flipse stootte diep door, maar zijn inzet zou niet tellen.

Legio kansen kreeg UNIvv daarna op de openingstreffer, maar het was de Nijmegenaren niet gegund. De nieuwe vleugelspeler Arie zag zijn inzet door de handen van een tegenstander geblokkeerd worden, zonder een strafschop als resultaat te zien. Marienjo – cup met de grote oren – Floors faalde terwijl hij met zijn neusje al in het doel stond en de vrije trap van Dirk – en de hockeydames – de Jong smoorde in het Groesbeekse muurtje. Deze opsomming is slechts een klein onderdeel van de kansen die UNIvv niet wist te benutten.

Na de pauze, waarin door trainer Geerling en Bruno – ad-interim – van de Laar, de puntjes op de i waren gezet, werd De Treffers zowaar gevaarlijk. Joris – ‘Ik check even de thuissituatie’ – van Meel trad meerdere malen attent op en kreeg hulp van Cyrille – Eb – Vloedgraven als de situatie daar om vroeg. UNIvv had de wedstrijd daarna in de slotfase zelf kunnen beslissen, maar Arie kon net niet tegen de voorzet van Koen – ‘Ik had hem al geteld’ – Flipse aanlopen.

Bij de 0-0 zou het zodoende blijven, zagen de drie meegereisde supporters uit Lichtenvoorde (#awaydays #againstmodernfootball) en het ensemble geblesseerden van UNIvv. In cafe Jos werd getracht deze brilstand in de absolute slotfase alsnog om te buigen in winst, terwijl ik toen al hevig met mijn nachtmerrie aan het vechten was. Na het ontwaken uit die vreselijke droom en het checken van de telefoon, kon ik weer rustig verder slapen. De ad-interim, Vincent – het doorgeefluik – Ruis, Merijn – ‘Botergeil @ 6 o clock’ – Offringa, Slow Joost, Hockeydames Dirk, de teruggekeerde Appie Woutink en Theo zorgden voor een glansrijke 5-0 zege. Chapeau.

Tekst: Arjan te Bogt

2 reacties op “UNIvv speelt zonder treffers gelijk”

Mooi stuk, redelijke uitslag, en een prachtig vervolg van de avond zoals ik dat graag zie. Maar mannen, van verliespartijen danwel gelijke spelen een nachtelijke overwinning maken, dient meer een uitzondering dan regel te zijn. Kunnen we de traditie in deze enig juiste vorm hoog houden? Gegroet, De Veurzitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.