Categorieën
Uni VV 1

Nummer 3…de mandekker!

3 Dick:

• Dick je bent de ideale schoonzoon, niet gek dat je al zo jong getrouwd bent! Daarnaast ben je overigens ook een niet al te slechte teamgenoot, en daar krijg je een punt voor!
• Wat een fijne man! Dick for president! Ik kan niet anders zeggen dan dat iedereen een Dick zou moeten kennen. Daar wordt ieder mensch beter van. Hoewel zijn naam in het Engels wat minder goed bekt, zo bleek toen Univv internationaal ging, heeft Hij zijn plaats toch zeker wel verdiend. Drie punten voor een man die ze zowel buiten als binnen de lijnen meer dan waard is. Buiten het veld met hoog filosofische spreuken, over melancholie en/of de zin van het leven, van grote waarde. Op het veld met correcte charges en directe coaching van grote waarde. Zelfs zijn opleidings- en selectiebeleid werpt dit seizoen zijn vruchten af, Koen een plekje naar voren zodat nieuweling en talent Wiebe onder de vleugels van onze predikant mag “proeven”. De juiste kleren maken de man, de juiste woorden die zijn wijsheid vertalen! Drie punten en zeker een pluim erbij! Hij die de eerste UniVversity gestalte gaat geven! Dick wat een fijne man!
• Menig spits uit de 3e klasse oost zal dit jaar een doktersbezoek voor nekklachten hebben gehad. Vaak zag ik de spitsen van onze tegenstanders verbaasd kijken en bedenken wat er nou zo net gebeurde in dat kopduel. Ze dachten de bal wel even aan te nemen, maar voelde opeens de rots in de branding van de UniVV-defensie met heel zijn hebben en houden in de nek. Eenmaal bijgekomen van de flinke klap, beseffen ze zich dat ze het zoveelste kopduel hebben verloren. Hoe die Dick toch iedere keer weer boven zijn tegenstander letterlijk en figuurlijk uitstijgt is deze tweede plaats meer dan waard.
• Maatje in de verdediging.Koffiedrink-maatje.Zegt soms weinig, presteert altijd veel.Modekoning.
• Op het moment dat je denkt; ‘Dick? Deed die ook mee met de wedstrijd’? dan weet je 1 ding zeker: Dick heeft weer eens een dijk van een wedstrijd gevoetbald. En man man hoe vaak heb ik dit gevoel wel niet gehad dit jaar. Ik ga graag bbq-en bij Dick volgend jaar.
• Wat mij betreft de meest stabiele factor van UniVV! Altijd van vaste waarde binnen de verdediging en het team, zowel tijdens de wedstrijd als op de training. Met ook nog het hoogste trainingspercentage van de groep, klare zaak dus! Speler van het jaar 2012-2013!
• scoort altijd een 7, behalve tegen Lunteren, maar toen deed eigenlijk niemand iets goed. Rots in de branding
• De twee punten gaan naar de man die volgens sommigen de best geklede Univv’er is, volgens anderen het beste op de hoogte is van alle nieuwe bandjes en volgens anderen het meest getraind heeft dit jaar. Zelf vind ik hem vooral onze beste mandekker van het afgelopen jaar en aangezien het compliment van een medeverdediger komt kun je die veer extra diep in je reet steken. Als mandekker moet je degelijk zijn in het veld, geen gekke dingen, niet te veel opvallen en fit blijven. Hij heeft voor een groot gedeelte aan die voorwaarden voldaan op een enkel foutje na en een suffe blessure op het eind. Met je boodschappen van je fiets pleuren omdat je naar eigen zeggen ‘een nogal wilde fietser’ bent is nou niet bepaald gangster. Maar typeert ook wel weer Joris goedbloed Dick. Die daarna samen met de toegesnelde omstanders de beurse tomaatjes van de straat ging rapen. De samenwerking met Wiebe ging vanaf moment 1 heel goed en was heel natuurlijk en levertje je maar liefst 2 punten op.
• Hele belangrijke steunpilaar in het centrum dit jaar. Hij is er altijd en weet precies waar hij goed in is en waarin niet. Een echt mandekker met veel energie. Ik speel graag met hem in mijn rug.
• de man die de verdediging sluitend maakt. Alsbetrouwbaar slot op de deur ben je dit seizoen van onschatbare waarde geweest. Eerst bezorgt je trouw op tijd de post(van mij of de buren geen klachten) en daarna bezorg je aanvallers een frustrerende middag. Je doet dit zo goed dat je het niet ziet: zelfs je ouders niet. Er moet één ding zijn dat je stoort bij het trouw uitvoeren van je taken: je voetbaloutfit. De korte voetbalbroekjes, tenten van shirts en versleten sokken moeten voor jou een gruwel zijn. Naast het veld doe je alles in stijl: met het sjaaltje passend op de broek en het overhemd. Dat je een seizoen lang stijlloze kleding durft te dragen voor het team is een groot compliment waard. Ik kijk daarom uit naar de stijlvolle aankleding van de BBQ in 2014.
• Dick was afgelopen seizoen de meest constante verdediger en had als voorstopper bijna alle spitsen onder controle. Het is makkelijk om over zijn kwaliteiten als mandekker te schrijven, en die zijn voor iedereen binnen onze groep duidelijk en een belangrijke reden dat Dick ongetwijfeld veel punten voor de speler van het jaar verkiezing krijgt dit jaar.
Ik wil graag enkele andere aspecten benoemen:
-Dick is iets minder langzaam dan hij lijkt
-Dick heeft een leuke spelersvrouw
-Dick heeft een pub in Londen naar zich vernoemd gekregen, ofwel Dick is vernoemd naar een pub in Londen
-Dick zou een fascinerend college voor de UNIV-Versity kunnen geven
-Dick is op zijn best wanneer hij op een training naar de spits oprukt, of een lange bal geeft, dit is eigenlijk nog nooit goed gegaan
-Dick heeft het trainingsklassement gewonnen, iets waar ik alleen maar van kan dromen, maar niet doe, omdat het niet iets is om trots op te zijn (minpuntje).
• stille kracht in het centrum van de verdediging. Zekerheidje. Maakt geen fouten (behoudens dat ‘Frank de Boertje’ tegen Lunteren dan).
• Dick hoor je niet en zie je niet, maar hij is er altijd. Hij is de stille kracht op wie je kunt bouwen. Behalve tegen Lunteren uit dan. En tegen Treffers. En tegen DVOV… 😉 Is een bikkel, maar wel een domme bikkel. Viel de dag voor de wedstrijd tegen Treffers van zijn fiets wat hem een dikke enkel opleverde, maar startte gewoon in de basis en speelde belabberd. Maar het mooiste: hij klaagde niet. Hij zocht geen excuses. Het was zoals het was. En dat siert Dick. Dick is de brug tussen jong en oud: studeert nog (en hoort dus bij de jongeren) maar heeft ook een oude ziel, wat hem ook bij de ouderen aan laat sluiten. Heeft het meest getraind van iedereen en moet daarvoor geëerd worden. Net zoals voor zijn gekleurde broeken. Dick is een held.
• Helaas is Dick een Ajacied. Wat mij betreft is Dick namelijk een echte Feyenoorder: geen woorden maar daden, sterker door strijd. Uitspraken die wat mij betreft op Dick van toepassing zijn. Een speler waar je op kan bouwen. Staat er altijd. Uiteraard verdient Dick alleen al het punt vanwege zijn geweldige trainingsopkomst. Dit jaar ook een echte steunpilaar, met een paar hele goede wedstrijden (DVE uit, men!). Daarnaast verdient Dick het punt ook omdat hij op een rustige, terughoudende manier zich steeds meer laat gelden. Hij blijft vaak wat op de achtergrond, maar als hij wat zegt dan is het vaak de spijker op z’n kop. Graag zou ik Dick willen aanmoedigen dit vaker te doen volgend jaar.
• Er worden door dit team van keurige jongens veel te weinig naam-grappen gemaakt over Dick. Misschien wel omdat het zo ongepast is bij misschien wel de meest keurige jongen van ons allemaal. Toch heeft Dick, meer dan je zou denken, een ‘speaking name’. Dick. DICK! Hij heeft een naam zoals hij verdedigt: kort en krachtig. Een spits die tegen Dick staat is écht de lul. Dick heeft één taak en dat is dekken. Hard dekken. 90 minuten lang rijdt Dick tegen zijn tegenspeler aan. Dreigen aanvallers iets los te komen, dan pompt Dick er stevige tackles in. Frontaal, van achteren of met het hoofd, Dick doet het allemaal. Ik weet niet wat Dick slikt, maar hij houdt dit het hele seizoen vol. Verslappen is er niet bij. Elke wedstrijd en training gaat hij weer tot het gaatje. En hoewel Dick een beest in het veld is, toont hij zich na de inspanningen geïnteresseerd, aandachtig, teder bijna. Met liefde voert hij een goed gesprek over kunst, cultuur, psychologie of religie. Kortom, Dick is Mr. Right: betrouwbaar, sterk en onderhoudend, maar ook vol passie en vuur. Nu deze spannende avond zijn climax nadert, weet ik zeker dat Dick overladen wordt met een golf van loftuitingen, die als een warme douche van gelukzaligheid over hem heen zal stromen. Dick, dit is jouw moment, je hebt alle lof verdiend, want wat was je goed. Je bent een toplul!

4 reacties op “Nummer 3…de mandekker!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.