Categorieën
Uni VV 1

Nummer 2…Oudje Wabbink!

2 Wout:

• Je krijgt 2 ptn omdat je stopt bij Uni VV 1. Het waren er 3 geweest als je doorging.
• Appie mag eigenlijk beloont worden voor zijn oeuvre: al jaren een betrouwbare speler. Uitstekend omgeschakeld van linksbuiten naar linksback. Maar voornamelijk: buiten het voetbal om iemand die je er altijd, maar dan ook altijd, bij kan hebben.
• Ik kan alleen maar huilen als ik aan je denk, je vertrek valt me zwaar!
• Oeuvre prijs.Gaat zuinig met zijn krachten om, maar weet precies wanneer hij een stapje extra moet zetten.
• De Ap aller Appen. Een Uni VV-icoon, hoewel hij nog maar een jaartje of 6 bij de club speelt. Is qua spel nooit echt de uitblinker, maar scoort eigenlijk altijd wel een zeventje. Zijn punten verdient ie dan ook met zijn Uni VV zijn. Heeft ongetwijfeld de meeste minuten gemaakt in cafe Jos (hij verzaakt eigenlijk alleen maar als ie met carnaval naar Krabbegat moet van zijn vrouw), maar ook op het veld stond hij dit jaar opnieuw zijn mannetje. Is ondanks zijn leeftijd vrijwel blessurevrij het jaar doorgekomen. Het is dan ook een raadsel waarom hij een trapje lager gaat spelen, waar je weer wekelijks met Willem Klaassen moet gaan spelen! Kan met zijn gestel nog jaren lang ballen wegroeien langs de zijlijn, wat naast bier drinken zijn specialiteit is. Is voor mij absoluut de speler van het jaar, al was ‘t maar omdat ie dan nog een jaar moet blijven, omdat de BBQ volgend jaar dan bij hem plaats moet vinden. Hij zal helaas wel afscheid moeten nemen van zijn bijnaam Appie Woutink. Als je in ‘t tweede gaat spelen is Oudje Wabbink tenslotte meer op zijn plaats!
• vriend, mede-bioloog, biljartmaatje Wout Abbink, Appie Woutink, Ap, Appie, Woutje die tot mijn verdriet afscheid gaat nemen van het 1e elftal. Tijdens het afscheidspraatje heb ik mijn woordje voor hem gedaan inclusief vissenkado. Maar als extra cadeau wil ik hem een punt schenken. Ik ga hem zeker missen in het veld maar hopelijk zal ik troost vinden in zijn aanwezigheid in Jos waar hij weemoedig met zijn hoofd zal schudden als hij zijn biertje reeds geledigd heeft en mijn biertje met een trieste schuimkraag lauw staat te worden. 1 dik vet punt voor Woutje. Oh ja, hij voetbalde niet eens slecht dit jaar.
• Afgezakt naar de laagste regionen op het veld, speelde hij dit jaar een topseizoen. Betrouwbaar, betrokken, zowel bij de verdediging als de opbouw, maar ook buiten het veld onhoudbaar. Wout is een van onze topspelers: of het nu donderdagavond of zaterdagavond is, altijd alert en aanwezig.O ja en de allerbelabberdste afscheidswedstrijd ooit krijgen, het is maar weinigen gegund.
• Ondanks de ‘lobby’ van Flipse verdient Appie punten. Flipse had moeten weten dat dit icoon geen ‘lobby’ nodig heeft om punten te verzamelen. Deze punten heeft Appie dit seizoen niet op het veld verdiend, maar zeker wel daarbuiten. Dit heeft Appie letterlijk gedaan door in een wedstrijd vanwege ziekte niet binnen de lijnen te verschijnen, maar wel tot het laatst bij Jos te blijven (en ook het meeste bier te drinken). Deze linkspoot uit Lisse is gewoon een ontzettend goede kerel waar ik veel respect voor heb, heel erg jammer dat ie ermee stopt! De reden voor de stap terug naar 2 ligt trouwens niet op het veld, want voetballend kan Appie nog prima meekomen. Ap gaat in 2 voetballen omdat je dan eerder in Jos kan zitten, niet onbelangrijk natuurlijk. Appie is de speler met de meeste speelminuten ten opzichte van het aantal trainingen, hij weet namelijk dat je van trainen geen betere voetballer wordt. Appie, veel plezier in 2 en tot in Jos!
• Afscheid nemen bestaat niet. Je gaat wel weg maar verlaat ons niet. Wout je moet ons beloven, al doet het pijn… Op je hoogtepunt stoppenis onnodig en flauwekul. Kijk maar naar Joris. Hij gaat tot zijn veertigste door en kan nu zelfs nog stappen maken. Jij kunt dat ook Appie: voor je het weet hangt Achilles aan de lijn. De scouts zijn overal en die hebben gezien dat je een fantastisch seizoen hebt gedraaid. Op routine, inzicht en pure klasse pas je goed in dit team en in deze klasse. Wout, we gaan je missen. Misschien kan het aanvoerderschap je nog overhalen: Die band, het gevoel van leiderschap, het aansturen van de jongens. Dat voelde toch goed?Bruno leent hem je graag voor een jaar of twee. Dit moet je toch energie geven om nog een jaar langs de lijn te flitsen (à la Miep(miep))? Anders wachten we de voorbereiding af. Ik denk dat als je vijf minuten met het tweede hebt getraind, je spijt hebt van je keuze. Weet dan dat de deur naar het eerste altijd openstaat. Wout, bedankt.
• Is een lul omdat hij gewoon te vroeg afscheid neemt. Had zeker nog een jaar had door gekund. Had hij dat gedaan, dan had hij van mij punten gehad. Nu laat hij ons in de steek en krijgt hij dus niets. Wout werd afgelopen jaar steeds meer de leider cq nestor van het team. Hij bleek opeens ook in het veld een stem te hebben en begon die ook te gebruiken: hij coachte en werd daarvoor beloond met de aanvoerdersband. Hoe mooi was dat. Wout gaat ons missen en hij weet het. En stiekem gaan wij hem ook missen. De lul.
• Afscheid nemen met een beschamende 9-0 verliespartij, dat kan er maar ééntje overkomen. Appie-maar-die-gasten-kunnen-vast-niet-drinken-Woutink buigt deze nederlaag gelukkig eigenhandig om in een klinkende 9-10 overwinning in Jos. Onze nestor, inspirator en voorbeeld zorgde afgelopen seizoen voor de nodige leiding binnen onze jonge groep. Niet alleen op basis van afgelopen seizoen, maar vooral zijn hele oeuvres, een must binnen de top 3.
• Een oeuvreprijs voor Wout Abbink. Een echte, echte UNIvver. Kan bier drinken als bijna (Sander Lenferink, red.) geen ander. Een speler die sinds dat ik bij UNI speel een echte verbindingsspeler is. Staat tussen jong en oud in. Is er altijd bij Jos en daar een duidelijke kartrekker. Als speler een heerlijk type speler: ‘in de eerste helft één moment en in de tweede helft één moment. Dat is genoeg. Voor het eerste erg jammer dat er weer een echte UNIvv-er naar het tweede gaat. Wout is voor mij de verpersoonlijking van het UNIvv gevoel. Al die jaren bij UNIvv verdient een speler van het jaar verkiezing.
• Hij verklaarde ons veilig, ik verklaar hem heilig!
Voor genialiteit hoef je niet briljant te zijn. Momenten herkennen,daar gaat het om. En niemand kan dat zoals Wappie Outink. Op het juiste moment die perfecte voorzet op maat, op het juiste moment die grap in de kleedkamer, op het juiste moment dat biertje besteld, op het juiste moment even de aanvoerdersband overnemen (van de nacht welteverstaan), op het juiste moment de rekening betalen, op het juiste moment onze veiligverklaring, maar is dit wel het juiste moment om univv1 te verlaten..?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.