Categorie├źn
Uni VV 1

Redichem mazzelt tegen Uni VV (hoogenlaag.nl)

HEELSUM – Vorige week behaalde Redichem een zwaarbevochten gelijkspel tegen Lunteren. De Heelsumse formatie redde toen in de slotfase een punt en werd het zo 2-2. Zaterdag zat er tijdens het voetbalduel Redichem – Uni VV veel gelijkenis maar ook veel verschil met die wedstrijd. De gelijkenis zat hem in de score. Ook nu werd goed begonnen en kwam de ploeg op 1-0. Uni wist vervolgens op 1-2 te komen en in de slotfase scoorde net als vorige week clubtopscorer Wouter van den Berg de 2-2. To zo ver de gelijkenis.

Het verschil zat hem in veel facetten van het voetbal. Zo had Redichem de eerste 20 minuten het meeste balbezit en kwam het in de 18e minuut op 1-0. Een fraaie pass van Paul Dorland op Bert Jurrius werd door laatstgenoemde na een goede individuele actie afgelegd op Ronald Wilk die op fraaie wijze ‘achter het standbeen’ scoorde. Waar Lunteren de week ervoor met goed voetbal het initiatief overnam, zo deed Uni dat met veel powerplay en de lange bal. Omdat Uni ook nog eens meer lengte in de ploeg had werden de meeste kopduels op het middenveld in hun voordeel beslecht, waardoor Redichem steeds weer werd teruggedrongen. Dat resulteerde in de 33e minuut in de terechte gelijkmaker 1-1. Uni ging door en Redichem moest terug en het voetbal werd steeds minder. Omdat de Nijmegenaren de mooiste kansen niet wist te benutten (onder meer werd voor een leeg doel naast gekopt) bleef het bij rust wonderwel 1-1.

Zelfde spelbeeld
Ondanks de peptalk van trainer Maarten Kerkhof – ,,jongens speel wat vrijer uit en speel met plezier, dan kunnen we de wedstrijd weer in handen krijgen” – gaf de tweede helft lang hetzelfde spelbeeld als het tweede deel van de eerste helft. Uni was sterker maar ging vrolijk verder met kansen missen. Het doelpunt kwam er -volkomen verdiend- toch. Zwak uitverdedigen van Redichem werd ditmaal wel afgestraft 1-2. De bezoekers bleven sterker, maar een oude wijsheid ging maar weer eens op. Wie de kansen niet benut krijgt de kous op de kop. In de 77e minuut werd Van den Berg over rechts weggestuurd en bewees hij zoals al zo vaak zijn grote waarde, dit maal met rechts hard in de hoek 2-2.

Daarna was het beste er bij Uni af en kwam Redichem weer in de wedstrijd. In de 83e minuut was Van den Berg weer weg, maar zag dit keer zijn schot gestuit door de keeper. Vijf minuten later leek er zelfs nog een zege aan te komen voor de thuisclub maar werd een inzet van de lijn gehaald. Drie punten zou ook te veel van het goede zijn geweest, daarvoor was het spel van Redichem te mager en had Uni op basis van de kansenverhouding verdiend te winnen.

Redichem heeft in de afgelopen twee thuiswedstrijden gelijkgespeeld. De komende twee weken volgen er nog eens twee thuiswedstrijden tegen eerst Elsweide en daarna tegen DVOV. ,,Willen we serieus mee blijven doen om de vierde plaats – die recht op nacompetitie voetbal geeft – dan zullen we die wedstrijden moeten winnen”, aldus Kerkhof.

Bron: hoogenlaag.nl

3 reacties op “Redichem mazzelt tegen Uni VV (hoogenlaag.nl)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.