Categorieën
Uni VV 1

Speler van het jaar 2012: de rest

Dick

Een opvallende onopvallende kracht binnen UNIvv. Hij heeft zich, naar mijn mening, geweldig aan de culturen van UNIvv en ons team aangepast. En is iemand waar je zowel binnen als buiten het veld op kan bouwen. Zelfs na een vakantie op de skies en geen trainingen maakt Dick de 90 minuten vol (en goed ook). Hij staat er altijd en valt voor mij nooit op, dat is echt knap. Bovendien prima verdediger, heb wel eens het idee dat dat wordt onderschat. Wat mij betreft niets dan lof voor Dick!
Hij is een mooi mens die echt in de Uni VV traditie hoort: geen studie kiezen om er een goede (of uberhaupt een normale) baan mee te krijgen, maar datgene studeren wat intrinsiek boeit. Dick, doorgaan zo, jij komt er wel!
Voor mij de verassing van het seizoen. Terecht veel gespeeld en goede mandekker! En ja, hij is al getrouwd, wat een held.

Dirk

Vanwege het feit dat hij er altijd is. Aan enthousiasme en inzet nooit een gebrek en bovendien is hij altijd bereid om te keepen.
De hoer van UNIvv, bijna altijd zonder klagen. Weliswaar iets te veel weekendjes weg geweest, maar dan nog: altijd op trainen, altijd positief, altijd in dienst van het elftal, altijd enthousiast. Dit jaar ook (als één van de weinigen) beter gaan voetballen (het kan dus toch bij UNIvv!). De potentie om nog eens speler van het jaar te worden.
– Zijn ongekende positieve blik heeft menig speler kunnen motiveren om te blijven geloven in handhaving. Ook toen we het niet in eigen hand hadden.
– Gewoon omdat hij zo’n tandpasta-grijns heeft
– Winnaars van het trainingsklassement verdienen altijd punten en lof.
Omdat trainingsopkomst belangrijk is voor de prestaties en het moraal van het hele team. Maar daarnaast ook omdat hij zich moeiteloos aanpast aan verschillende posities en daar een constant hoog niveau haalt. En het is een goeie gozer voor de sfeer.
IJverig in alles wat hij doet, zowel op het veld als naast het veld. Hij staat zelden met zijn mond vol tanden en ook op het veld weet hij van veel onmogelijke situaties nog iets te maken. Zijn trainingsopkomst en motivatie op het veld zijn onomstreden. Het groeiende zelfvertrouwen en spelniveau gedurende het seizoen heeft laten zien dat Dirk nog veel meer kan dan hij nu ( denkt te ) laat zien.
Zijn offensieve wensen zijn dit seizoen misschien niet gehonoreerd, maar als juist zijn verdedigende taken werden aangesproken stond hij er altijd ( en meestal zonder morren). Dirk is kortom echte teamspeler en daarmee volgens mij een verpersoonlijking waar UNI vv voor staat.
Het enige nadeel van Dirk is: hij weet het bovenstaande ook van zichzelf en ik zie nu alweer een (zelfingenomen) grijns om zijn mond verschijnen, maar of we hem dit moeten aanrekenen…

Gerben

wanneer het echt moest stond Gerben er: aan het eind van de competitie. Altijd steunend, positief en met zijn creatieve geest altijd een meerwaarde. Hij was er op de moeilijkste momenten, dat waren ook de belangrijkste. Topperrrr!!
Gerben is Uni VV. Dacht met een tweeling op komst nog volop in te kunnen zetten op het voetbal. Dat bleek toch wat lastig combineren. In de wedstrijden waar ‘t er echt om ging stond ie er echter weer. Liet Sandra zelfs haar bevallen en opstaan cursus ervoor afzeggen. Gaat zich even richten op andere belangrijke zaken, maar wij hopen ‘m natuurlijk ooit weer terug te zien in die zwarte broek en rooie trui, en sowieso in Cafe Jos natuurlijk.

Luuk:

Lukie. Was dat niet die ideale 15e man die je kon opstellen als de rest echt niet meer kon lopen? Hoe anders was dat dit jaar! Werd bij toeval opeens rechtsback in de wedstrijd uit bij Ostrabeke en ontwikkelde zich daar tot ijzersterke speler. Opeens was ‘t gewoon kut dat Luuk weer naar Amerika trok om te studeren. Deze toekomstige Nobelprijswinnaar is bij alle Uni VV gelegenheden present, als z’n geld niet op is tenminste. Als ie volgend jaar het hele seizoen meedoet een kanshebber op de bokaal!
Vanuit het verre Amerika zeer betrokken, tof!
Slechts een helft van het seizoen meedoen en dan toch een punt krijgen. Dan moet je echt wel iets goeds gedaan hebben. En dat heeft de Luukstar. Luuk is niet echt geraffineerd. Integendeel: hij is gewoon lomp. Je moet ‘m dan ook niet op 10 laten ballen (wat dit seizoen wel een keer gebeurd is) maar lekker als rechtsback laten rauschen. Het mooiste voorbeeld: Elsweide uit, toen Luukie tegen een oud-ploeggenoot bij AVW balde. Luukie stroopte de mouwen op en won ieder duel. Het geluid van een block (die hij altijd won) hoort bij Luuk. Onverschrokken, stoer, hard en fair. Duizenden kilometers en een paar tijdzones van ons vandaan, toonde Luukie zich vanaf januari enorm betrokken bij ons team. En dat siert hem. Een echte beta die sociaal is: normaal een contradictio in terminis. Maar niet bij Luuk. Op het moment dat wij hier samen zijn, ligt Luukie waarschijnlijk een of andere Amerikaanse dame te verwennen. Of hij zit in de sportschool. Wat belangrijker is: hij is er volgend jaar weer bij. Dan mag hij op voor de 3 punten.

Joris:

Bij het opstellen van de top drie heb ik geen punten gegeven aan oud winnaars van de bokaal. De lijst had er dan wellicht anders uit gezien.
Voor de grootste vedette die ik ooit heb meegemaakt: alvast het veld op lopen tijdens de kampioenswedstrijd van de tegenstander (dat terwijl er een heuze opkomst was georganiseerd met allemaal vuurwerk, etc.), van de (schijnbare) pijn direct zijn keeperswanten uit doen, theatraal heen en weer bewegen en dit ook nog eens aan een toeschouwer laten zien (bij een 1-0 achterstand). Maargoed, hij blijft de beste, dus het is hem vergeven.
won eerder al eens de bokaal. Hij krijgt geen punten want de titel ‘speler van het jaar’ zou hem in alle opzichten tekort doen. Hij is de man die een bokaal naar hem vernoemd verdient. In het veld staat hij misschien vooral in zijn eigen zestien meter gebied, wat betreft zijn ‘voetbal overstijgende’ rol voor uniVV 1, is Joris onomstreden de mid-mid. Ik stel voor in het leven te roepen: De Joris van Meel – speler van het decennium – bokaal.
Omdat ‘t eigenlijk best kut is als je gewoon de beste speler bent, maar niemand je die beker nog een keer gunt.

Pim:

Wat een geweldenaar. Held. Hij is er altijd. Onmisbaar.
Pim heeft zeer veel progressie doorgemaakt dit jaar. Hij weet het team steeds meer te laten spelen zoals hij wil. Hij is steeds beter in het motiveren van spelers, weet ze op scherp te zetten. Pim heeft een heel groot aandeel gehad in het ‘niet-degraderen’ van uni. In de rust van de belangrijke wedstrijd tegen Kesteren leek hij zelfs bijna ‘echt’ kwaad te worden en zette hij de ploeg daarmee op scherp. Hulde!
Trainer van het jaar!
Wat voor motivatie moet je nog geven voor deze Uni VV coryfee. Schept er genoegen in om 3 keer per week tijd te stoppen in een groepje zeer beperkte voetballers, die dan vervolgens ook nog eens matig luisteren naar je aanwijzingen. Dit laat je in de rust dan merken door eerst rustig je visie op de wedstrijd te geven, vervolgens heel kwaad te worden en dan weer rustig te vertellen hoe ‘t verder moet. Heeft Uni VV behoed voor degradatie en gaat zich na een welverdiende vakantie samen met Merijn in Brokeback Mountain richten op weer een nieuw seizoen. Wil zich misschien nog wel verder ontwikkelen in ‘t trainersvak en dat moeten we als Uni VV alleen maar koesteren. Pim Geerling is een hele grote!
Voor weinig mensen kan er zonder sarcasme gesproken worden van een beste stuurman die aan wal staat. Devotie, engagement, en vol enthousiasme. Kortom: subliem!
Spreekt voor zich! Moet genoemd worden!

Job

– Nieuwkomer en heeft z’n plaats in het team weten te veroveren. Harde werker met een goed schot. Al laat hij dat laatste meer op de training zien dan in de wedstrijd.
– Gewoon; als je Dirk noemt wordt je verplicht om z’n soulmate Job ook te noemen.
Job heeft zich als benjamin van de club weten te manifesteren als vaste kracht in de basis. Met zijn inzet is hij een groot voorbeeld voor de rest van het team.
Onstuimig, overijverig en onzeker. Onder meer drie leuke eigenschappen van Job, maar daarnaast voor ons (UNI vv) vooral belangrijk: zijn voetbalkwaliteiten. Als we de potentie die wij op het trainingsveld zien, vertaald zouden zien tijdens de wedstrijden, dan hadden we er zeker 10 doelpunten, 5 vrije trappen en een vaste bal-op-eiser bij gehad. Maar juist het feit dat er tijdens de wedstrijd niet altijd uit komt wat er in zit, doet Job nooit verzaken terug te vallen op werklust en zelfs ‘vechtvoetbal’.
Job is altijd bereid om te trainen, actief aanwezig en een ontzettend leuke gast buiten het voetbal om. Ook al mag hij zich de jongste wanen, hij hoeft voor niemand onder te doen. Dus met dat groeipotentieel zit bij Job wel goed.
Dit jaar hadden we bij Uni vv nieuwe ballen, Jos was er daar een van. Begon niet zo sterk, heeft zich als een van de weinigen dit jaar echt ontwikkeld. Gaat nog vele jaren lekker voetballen bij Uni en gaat deze prijs nog wel een keer pakken. Samen met ‘roomy’ Dirk verantwoordelijk voor de invoering van elastiekjes in het haar in de derde klasse. Een student, maar stiekem ook nog bezig met studeren. Jos trekt em nog wel eens door, daar kan ik alleen maar jaloers op zijn. Hoeveel chickies Jos heeft geregeld dit jaar weet ik niet, maar kan me niet voorstellen dat dat er minder zijn dan de goals van Merijn. Job, super eerste seizoen, nu al een Uni vv’er!

Merijn

laat (vooral in trainingen) briljante dingen zien, en is in wedstrijden een balvast aanspeelpunt. Daarnaast heb ik veel bewondering voor de rustige en kalme manier waarop hij wisselbeurten accepteert. Daar kan ik veel van leren;)
spelersvrouw!

Wout

de manier waarom hij op de training die bal de kruising in jaagde verdient alleen al een punt, maar hij is daarnaast ook een gezellige gast met veel snelheid en techniek.
Speelde dit jaar bijna altijd een zesje tussen een team vol met spelers die alleen 9’s of 3en scoren. Bovendien was Wout dit jaar de enige die er altijd bij was in Cafe Jos wanneer ik er ook was. De grootste bierdrinker van Univv is vanaf nu ook bij mij bekend.
Alleen al om het feit dat Wout het voor elkaar krijgt om elke week de vaste keuze van de trainer aan de linkerkant te zijn verdient een punt. Alhoewel Wout een begaafde speler is (gave traptechniek en goed overzicht), is Wout af en toe onzichtbaar op het veld. Vooral op de training is Wout soms onzichtbaar. Het lijkt wel of de uitdrukking ‘je snor drukken’ door Wout is uitgevonden. Gelukkig is Wout op donderdagavond wel zichtbaar aan de bar bij het sportcentrum.

Bruno

Ook al heb je veel wedstrijden gemist dit jaar, je blijft een van de belangrijkste spelers van het team. In de wedstrijden die je speelde Was je keer op keer een van de betere. Daarnaast verdien je dit punt voor je inzet voor de club! Zeer gewaardeerd!

Gijs

Mister UniVV, de Jezus van ons team, de enige Uni-arts die zijn zakelijke carrière op zijn voetbalcarrière heeft aangepast en in Nijmegen is gebleven, die de organisator was van een van beste feestjes van het jaar, wiens wederhelft ons van de zijlijn regelmatig toe kwam schouwen, de man die eigenlijk heel best met links eens een vrije trap van 20 meter binnen zou kunnen krullen maar te bescheiden is om zichzelf daarvoor zelfs maar kandidaat te stellen, de man die iedere wedstrijd en training het toonbeeld is van gedrevenheid, die man verdient het ieder jaar in deze lijst geroemd te worden.

Jaap

moet hier met klem speciaal vermeld worden. Misschien zit hij zelf terwijl deze woorden worden voorgelezen op Bruno’s zolder met een Lets of Oekraïens songfestival-deuntje mee te playbacken, toch moet hij hier en nu oraal geprezen. Hij verdedigt vol overtuiging geen centimeter mee, tot grote frustratie van sommige van zijn medespelers, maar is onze nummer 1 spits met een neus voor de goal, en ik zal nooit die training vergeten dat ‘ie zei: “Merijn, ik mis je!”.

Bauke

Vanwege zijn eindeloze inzet, ondanks dat hij niet altijd uitzicht heeft op een basisplaats. Heel knap.
Bauke is een speler waarop je altijd kan terugvallen. Alles voor het algemeen belang van het elftal. Een fitte en scherpe Bauke kan het iedere voorhoedespeler moelijk maken;

Bert

Bert is Uni VV. Als je ‘t prototype Uni VV’er moet omschrijven kom je misschien wel bij Bert uit. Relaxed, maakt zich alleen druk als ‘t echt nodig is, skipt wel eens een traininkje, maar staat er als ‘t nodig is. Noemde ik ‘m vorig jaar nog stoicijns, liet hij dit jaar bij zijn afscheid zien dat Uni VV hem veel doet. Blijft gelukkig wel gewoon behouden voor de club. Come on Bertjebertje come on!
Wat een held, wat een Uni vv’er. Van fiets’voetbal’tas tot lelijke voetbalschoenen. Hij rookt shag, wat wil je nog meer!

Gerben

Gerben is Uni VV. Dacht met een tweeling op komst nog volop in te kunnen zetten op het voetbal. Dat bleek toch wat lastig combineren. In de wedstrijden waar ‘t er echt om ging stond ie er echter weer. Liet Sandra zelfs haar bevallen en opstaan cursus ervoor afzeggen. Gaat zich even richten op andere belangrijke zaken, maar wij hopen ‘m natuurlijk ooit weer terug te zien in die zwarte broek en rooie trui, en sowieso in Cafe Jos natuurlijk.
Onze huis-psycholoog. Heeft menig tegenstander het bos ingestuurd, dit jaar misschien wat minder op voetbalgebied, maar des te meer met teksten! Hoe voel je je nu echt?!?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.