Categorieën
Uni VV 1

Speler van het jaar 2012. Nummer 3 Willem!

Willem

Willem is al jaaaren zelfverklaard favoriet voor de Speler van het Jaar. Tot zijn eigen onbegrip is hij het nog nooit geworden. Willem voelt zich in het veld ook vaak onbegrepen. Voor zijn medespelers is Willem dan ook, nou ja, ‘onnavolgbaar’ zullen we maar zeggen! Met Willem voetballen is dus niet zo makkelijk. Tegen hem trouwens ook niet. Als je Willem moet verdedigen, knal je tegen zijn Bulykin-lijf op, vervolgens draait hij met zijn dikke reet in te klein vaal gestreept broekje bij je weg, om je achter te laten met je shirt doordrenkt met Willems zweet. Willem is een rasechte Uni VV’er. Bij vrijwel ieder ‘fiske’ is hij van de partij. En ondanks dat Willem sinds mensenheugenis samen is met zijn Mieke, heeft hij een grote
reputatie als womanizer. Of het nu in de Fuik, van Rijn of straks Groningen is, Willem staat er nonchalant leunend met één arm tegen de muur, met glimmende ogen en grote grijns, vrouwen te vermaken met suggestieve vragen en verhalen doorspekt met vleierij. Zijn knie zegt al seizoenen lang dat hij een stap terug moet doen, maar wat moest het eerste nu zonder zijn vedette? Dus heeft Willem steeds in het belang van het team
doorgezet. Nu is het moment dan toch gekomen. Zoon Simon is geboren en het nieuwe middelpunt in het leven van de trotse vader. Toch blijft Willem zich onverminderd inzetten voor Uni VV. Willem is één van degenen die zich keihard heeft ingespannen om Uni VV te laten voortbestaan na het stopzetten van de subsidie van de universiteit. Zonder Willem dus geen Uni VV! In de ultieme poging de verkiezing te winnen heeft Willem zelfs het voorzitterschap op zich genomen. En wat zou nu mooier zijn als de voorzitter ook een Speler
van het Jaar verkiezing op zijn naam heeft staan? In de visie van Cruijff horen bestuurders ook grote spelers te zijn geweest, zoals Uli Hoeness bij Bayern München. Willi ‘Hoeness’ Klaassen. Hij verdient deze status.
Heeft Rinus niet ooit gezegd “het enige waar Willem goed in is, is dat ‘ie een dikke reet heeft”, nou ja, heeft hij het niet gezegd, dan heeft hij het vast ooit gedacht. Zelfs trainer Pim heeft over Willem de woorden “gouden billen” in de mond genomen. Big Willie gaat gemist worden volgend seizoen, met weemoed zullen we ons herinneren: zijn weergaloze temporiseringen, onnavolgbare coaching, onhaalbare dieptepassen, en zijn vermogen vanuit de middencirkel in zijn eentje de omschakeling naar balverlies in te leiden. Ik hoop dat ‘ie nog wel gewoon mee gaat stappen…
Het jaar dat Willem met voetballen bij het eerste stopt, begint hij – na 8 jaar warmdraaien – opeens lekker te ballen. Willem was een eigenwijze drol, waar in het veld niet mee te communiceren was. Maak daar trouwens maar ‘is’ van. Maar meer (of anders) dan voorgaande jaren pakte Wil afgelopen jaar zijn verantwoordelijkheid. Hij stond op, ging voorop in de strijd en toonde de jeugd hoe je wedstrijden binnenhaalt. Het beste voorbeeld: de drie wedstrijden voor de winterstop waar we opeens een paar keer wonnen. Wil leidde de troepen (samen met enkele andere oude mannen) en bracht lijn en rust. Natuurlijk, hij draaide nog steeds te lang en speelde de bal nog steeds te laat af, maar daar kan hij niets aan doen. Dat zit nu eenmaal in het beestje. Willem is eigenlijk altijd geblesseerd, maar speelt altijd. En daar kunnen veel broekies een voorbeeld aan nemen. Niet zeiken: doorgaan! Het mooiste voorbeeld dat Willem verantwoordelijkheid heeft gepakt is zijn voorzitterschap. Willem zorgt er mede voor dat wij nog steeds samen bij UNIvv mogen zijn. En daar moeten we hem (en de anderen!) dankbaar voor zijn. Willem, niet zeuren en volgend jaar gewoon doorgaan. We weten namelijk dat je dat eigenlijk het liefste wil.
afscheid van mooi voetbal!
Willem is ‘t onbegrepen genie van Uni VV. Verdient volgens zichzelf altijd een basisplaats, maar krijgt ‘m niet altijd. Toch stond ie er meestal wel als ‘t van hem gevraagd werd. Willem is een slimme speler, even tijdrekken als het nodig is. Ook buiten ‘t veld pakt ie ‘t handig aan. Pakte in ‘t bestuur de functie met de minste taken, maar ‘t meeste aanzien. Ik moet eerlijk zijn, de punten voor Willem zijn punten voor zijn gehele oeuvre en niet specifiek voor zijn prestaties dit jaar, maar hij is dan ook een rasechte Uni VV’er
Voetballers hebben een team nodig, een team een club, een club een bestuur en een bestuur Willem. Willem heeft laten zien niet alleen in het veld heer en meester te zijn door uitstekend zorg te dragen voor uni. Bovendien blinkt hij uit in een bijzonder goede muzieksmaak.
Omdat hij vader is geworden, zijn UNIvv pensioen in rook is opgegaan tijdens de crisis en toch nog belangrijk is voor het team. Maar vooral omdat die het zo graag wilt.
Willem Veurzitter Klaassen; Het feit dat Willem hier 3 punten krijgt bewijst wel dat de speler van het jaar verkiezing om andere dingen draait dan voetbal. Alhoewel, in zijn hoofd heeft Willem natuurlijk dit jaar 30 doelpunten a la Van Basten gemaakt. Hoahaoah, schitterend! Chapeau, Chapeau voor Willem. Hij doet het toch maar even, van Miami naar Nijmegen, van Rusland naar Drenthe en gewoon op zaterdag spelen. Daarnaast ook nog eens vader geworden van Simon, ik dacht even dat Willem door zou gaan totdat Simon het kon overnemen, maar dat valt gelukkig mee. Kan met recht een Univv Held genoemd worden. Was er eigenhandig (nou ja, niet helemaal, maar toch) verantwoordelijk voor dat wij nu samen zijn en lekker hebben kunnen voetballen. Onze voorzitter, hij had alles toch maar mooi onder controle. Persoonlijke herinneringen aan Willem; Kan als een van de weinigen het tempo van de aanvoerder van de nacht aan, naast Appie Woutink natuurlijk ;-). Heeft het woord Onderbroek een compleet nieuwe lading gegeven (het onderbroekje van willem tijdens de wedstrijd heeft op mij een enorme indruk gemaakt). Kan als een van de weinigen bij Uni slecht spelen en dan toch met een goed gevoel het veld aflopen (Dat betekent namelijk dat Cafe Jos dichtbij is). Cafe Jos en Willem, het hadden broers kunnen zijn. Een mooi stel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.