Categorieën
Uni VV 1

Uni et Orbi

Dit weekend vieren we Pasen. Mogelijk met heidense riten als paasvuren, paashazen en paaseieren, misschien met een bezoek aan de kerk of een Matthaus-Passion, maar waarschijnlijk met familie en lekker eten.

Wat vieren we ook al weer? Iets met het lijden en sterven van Jezus inderdaad. De Romeinse gouverneur van Judea, Pontius Pilatus, gaf het volk de keus tussen twee gegadigden voor lijfsbehoud: de door het religieus establishment als bedreiging geziene Jezus van Nazareth en een ongure moordenaar genaamd Barabbas. Geheel tegen de verwachting van Pilatus in haalde Barabbas meer punten. Jezus werd vervolgens op Goede Vrijdag gedegradeerd tot het kruis en middelpunt van spot en hoon.

Vieren we dan de dood van Jezus? Dat lijkt me niet. Op de 3e dag, zondag, is Jezus uit ogenschijnlijk geslagen positie opgestaan! Alle zonden zijn vergeven, het is een groot feest en ergens in mei kan Jezus vredig de vaart naar de Hemel maken.

Naast deze viering is Pasen ook een adempauze voor het slot van de voetbalcompetitie. Uni VV is met Brakkenstein verwikkeld in een strijd om lijfsbehoud. Brakkenstein heeft in de laatste twee duels tegen de verwachting in veel punten gepakt. Uni VV lijkt, met een zware eerstvolgende wedstrijd in Zetten, gedoemd te degraderen.

Toch geloof ik dat we uit deze ogenschijnlijk geslagen positie gaan opstaan. Op de 3e zaterdag na Excelsior zullen wij 9 a 10 punten hebben gepakt, zijn alle dom verloren punten dit seizoen vergeven, is het een groot feest en kunnen we ergens in mei het seizoen vredig afsluiten.

Vanaf dit digitale balkon geef ik de spelers van Uni VV 1 mijn zegen en mijn dank voor jullie inzet en vriendschap. Ook groet ik alle andere Uni VV’ers, homeboys en -girls, vrienden, vriendinnen, vage kennissen, spelersvrouwen en -familie, opponenten en scheidsrechters en andere volgers!

Vrolijk Pasen iedereen!

4 reacties op “Uni et Orbi”

Pim e.a.,

Allereerst vrolijke paasdagen gewenst vanuit Kenia en natuurlijk van harte met de overwinning op Redichem. Ten derde complimenten voor dit prachtige paasverhaal. Blij te lezen dat er nog bijbelkennis en religieus besef in de Univv-kleedkamer heerst. Pim, ik zie een schrijver c.q. journalist in spé (literaire aanrader: heb net in de zon Bonita Avenue gelezen!). Als deze ambities je niet passen dan kan je het ver schoppen tot Pastoor of dominee. Er is een tekort en ik zie talent bij je! Wie weet kan je – na een flink aantal promoties – aan het eind van je leven de échte Urbi et Orbi voorlezen van een heilig materieel balkon. Je net gesausde huisje (en vriendin?) zullen dan helaas een andere bestemming moeten vinden. Persoonlijk vind ik dat een getrouwde bisschop moet kunnen.
Maar goed ik dwaal af: het gaat natuurlijk – in tegenstelling tot het leven – om de bijzaak op deze site. Beste broeders, ik ken de situatie waarin jullie zitten, denk ik. En net als Jezus zal er moeten worden opgestaan. En wel nu! En niet eentje maar een héél team. Houdt dus op met het verwachten van wonderen in deze, trek die copa’s aan, ren de groene weide en stop met rennen als de 3 punten binnen zijn.
Uw broeder in Afrika rekent op jullie!

ja, erg mooi dit! en geheel in de paas-gedachte: een ieder (daarbij is het dus inderdaad om het even of je uit Brakkenstein, Zetten, Kesteren of van de uni komt) mooie dagen toegewenst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.