Categorieën
Uni VV 1

Yoghurtdrankje in Kenia

TVGids.nl

Net 5 begint het nieuwe jaar met Ik begin. Het programma volgt ambitieuze mensen in hun poging om voor zichzelf te beginnen. Eén van hen is Joost. Hij is vastbesloten om met succes het yoghurtdrankje Laki Laki aan de man te brengen in Kenia.

Geen tijd voor ontbijt
“Veel toeristen die naar Kenia gaan, hebben geen tijd voor een ontbijt”, legt Joost zijn idee uit. “Yoghurtdrankjes zijn er wel te krijgen in de supermarkten, maar niet in de hotels en de lodges. Melk is in Kenia bovendien veel meer waard als je er een yoghurtdrankje van maakt.”

Opstartfase
Joost is druk bezig om het drankje op de markt te brengen. “We zitten nu in de opstartfase. Het testen van de producten in het lab en het ontwerpen van de verpakking. Ik hoop dat de productie in april start en de verkoop in mei. Eerste wilde ik zelf een fabriekje openen, maar nu heb ik besloten om de productie uit te besteden. Het vraagt te veel kennis, tijd en geld.”

Mooi platform
Op dit moment kan Joost dus nog niet leven van Laki Laki. “Het kost nu meer geld dan dat het oplevert. Het geld wat ik verdien als freelance consultant steek ik in Laki Laki. Een paar keer per jaar ga ik zelf naar Kenia. De reiskosten probeer ik verder zoveel mogelijk te beperken door het gebruik van Skype en e-mail. De crisis houdt me niet tegen. Het programma Ik begin is een mooi platform om reclame te maken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.