Categorieƫn
Uni VV 1

Elsweide sprokkelt opnieuw een puntje (Gelderlander)

ARNHEM – Arnhemse derdeklasser maakt tegen Uni VV een 2-0 achterstand goed: 2-2. Elsweide heeft zaterdagmiddag op eigen veld tegen Uni VV pas laat de geest gekregen en maakte een 2-0 achterstand ongedaan: 2-2. Dat was al de tweede keer sinds de trainerswissel in de winterpauze. Door het gelijkspel liep de derdeklasser een puntje uit op Alverna, concurrent in de strijd om lijfsbehoud.

In een zeer matige wedstrijd creƫerden beide ploegen tot twintig minuten voor tijd weinig kansen, maar stond het wel 2-0 voor de bezoekers. Nijmegenaren Bert Tolkamp en Marienjo Floors stonden op de goede plek na rommelig aanvalsspel. Elsweide kwam niet verder dan een halve mogelijkheid voor spits Robert Jan Damen.

In de rust verruilde interim-trainer Dennis Kooi het 4-4-2-systeem voor een strijdwijze met drie aanvallers. Met de ingevallen Rob Bouman – hij zou uitgroeien tot de man van de wedstrijd – en Marc Comans op de flanken trok Elsweide het spel naar zich toe. De verdiende aansluitingstreffer kwam op naam van middenvelder Rick Beek, maar was geheel de verdienste van Bouman. De behendige aanvaller streepte een vrije trap op de kruising, waarna Beek de bal eenvoudig kon binnentikken.

De 2-1 was de opmaat voor een sterke periode van Elsweide dat met aardig positiespel tot kansen kwam. Voor de gelijkmaker kregen de Arnhemmers echter hulp van de ijzersterke doelman van Uni VV. Joris van Meel, ex-speler van de Treffers, duelleerde met middenvelder Jurgen Stolk en gebruikte daarbij volgens de arbiter zijn elleboog. Bouman schoot beheerst de toegekende strafschop binnen: 2-2. Daarna kregen de Arnhemmers mogelijkheden om de volle buit te pakken, maar de afronding liet te wensen over.

Het gelijkspel betekende het zesde competitiepunt voor Elsweide, dat met Alverna (4 punten) uitvecht wie in de derde klasse blijft acteren. Alleen de rode lantaarndrager in 3A zakt af naar de kelder van het zaterdagvoetbal.

En ja, ik lijk vrienden bij De Gelderlander te hebben… Ben overigens nog op zoek naar een vriend in het scheidsrechtercorps.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.