Categorieën
Uni VV 1

SKV plukt vruchten van Uni VV (de weekkrant)

De woorden van Matthijs van Asselt in de Gelderlander een de dag voor de wedstrijd waren niet gelogen: er zit groei in SKV en de neuzen staan dezelfde kant op. Na de winst op FC Lienden (2-3) vorige week, toonde SKV wederom veerkracht tegen een hoger geklasseerde opponent. Ditmaal lagen de Nijmeegse studenten van Uni VV op de pijnbank: 5-2.

Anders dan de uitslag doet vermoeden, was het geen makkelijke middag voor SKV. Het kende wel een voortvarende beginfase, waarin Uni VV vooral aftastte wat voor vlees het in de kuip had. SKV kreeg daardoor een licht overwicht en dit resulteerde in een aantal gevaarlijke situaties voor het doel van Uni VV-keeper Joris van Meel. Zo was verdediger Wilrit Bos bij een tweetal corners gevaarlijk, schoot Sjoerd Noordewier na een goede actie net naast en kreeg Davey Vermeer de grootste kans op een doelpunt. Na een mooie kapbeweging werd Vermeer in het strafschopgebied gehaakt en scheidsrechter Funcke wees gedecideerd naar de stip. Vermeer ging zelf achter de bal staan en zag doelman van Meel uitstekend redding brengen op zijn inzet.

Vermeer: “Ik schoot hem niet helemaal perfect in, maar die keeper zat er goed bij. Daarna waren we even de kluts kwijt.” Daarmee is niks te veel gezegd. Na de gemiste strafschop nam Uni VV het initiatief over. Ze kwamen makkelijker bij het zestienmetergebied van SKV, maar tot echt grote kansen leidde dat niet. Een makkelijk gegeven vrije trap echter, op zo’n twintig meter van het doel, werd magistraal via onderkant lat verzilverd: 0-1.

Uni VV hield het initiatief en het leek er meer op dat zij hun voorsprong zouden uitbouwen dan dat SKV gelijk zou maken. Zo geschiedde. Voor rust kwam de 0-2 nog op het denkbeeldige scorebord. Een mooi passje vanaf links werd door de spits vakkundig aangenomen en in de verre kruising geschoten. Zodoende moest SKV na rust een marge van twee zien goed te maken.
Middenvelder Jos van Roest: “Zoals onze aanvoerdert (Tijmen van Oostenbrugge, red.) vorige week ook al zei, we hebben geen moment getwijfeld aan een goed resultaat. We hebben het spel de tweede helft zeer gedreven opgepakt en laten zien dat we het gemis van toppers Brugman, Rip en van Asselt kunnen opvangen.”

Dit kwam met name door het inbrengen van A-junior Andreas Klaassen. Oudere broer Matthijs Klaassen verliet aan het begin van het seizoen SKV in verband met een reis naar Thailand, nu houdt de 17-jarige Andreas de eer van de familie hoog. Hij kan terugkijken op een geslaagd debuut en vormde samen met Tijmen van Oostenbrugge en Jos van Roest ‘het ijzeren gordijn’ op het middenveld waar Uni VV nauwelijks doorheen kwam. Van Roest was de stok achter het gordijn. De onvermoeibare middenvelder verstopte zich niet en had de zaakjes in kannen en krukken.

Met het inbrengen van de aanvallender ingestelde middenvelder Klaassen voor Alex van Hunen kwam de balans in het veld terug en ging SKV voetballen zoals het de laatste tijd heeft gedaan. De aansluitingstreffer liet niet lang op zich wachten. Na alweer een goede rush van rechtsback Joeri Pieterse leverde deze de bal perfect af bij Karim Lahri, die zijn vijfde van het seizoen binnenschoof: 1-2.

SKV rook bloed en straalde uit dat het niet ging verliezen vandaag. In de tweede helft stond het defensief als een huis en omdat Andreas Klaassen veel rust en techniek bracht op het middenveld, kregen aanvallers Vermeer, Lahri en Noordewier tijd en ruimte om op jacht te gaan naar de gelijkmaker. In de 70e minuut nam Davey Verrmeer een vrije trap die bij de tweede paal terecht kwam bij Sjoerd Noordewier. Hij legde de bal knap voor op de inglijdende van Oostenbrugge: 2-2. Het verzet van Uni VV was definitief gebroken toen even later Davey Vermeer een vrije trap net over de muur langs de paal mikte: 3-2.
De overwinning was nu binnen handbereik, maar werd tien minuten voor tijd veiliggesteld door Tijmen van Oostenbrugge. Zijn schot vanaf links krulde prachtig de verre kruising in en betekende ook zijn vijfde treffer van het seizoen. Het doelpunt werd bij de zijlijn gevierd samen met de geblesseerde spelers Rip en van Asselt wat tekenend was voor de saamhorigheid binnen het team van Dennis Koorn.

Het uitstekende debuut van Andreas Klaassen werd uiteindelijk nog beloond met een treffer. Vermeer legde de bal terug op Klaassen, die rustig bleef, mooi wegdraaide bij zijn tegenstander en vanaf zo’n 11 meter de bal met links de bovenhoek injoeg. Zo bepaalde hij de eindstand op 5-2. Een supporter, achter de dug-out van SKV geposteerd, die gekscherend, verwijzend naar de slogan van zorgverzekeraar Univé, riep: “Uni VV, daar plukt SKV de vruchten van!” leidde tot een hoop hilariteit langs de lijn.

Al met al een uistekende overwinning voor SKV, dat nu zesde op de ranglijst staat met een wedstrijd minder gespeeld. Volgende week zaterdag 4 december staat een uitwedstrijd tegen nummer 3 op de ranglijst SDS’55 uit Wekerom op het programma.

Opstelling SKV: Rijsemus; Pieterse, Bos, Wilschut, Esser; v. Hunen (46. Klaassen), v. Roest,van Oostenbrugge; Noordewier (80. Fleijsman), Lahri, Vermeer.

Bron: De Weekkrant

Één reactie op “SKV plukt vruchten van Uni VV (de weekkrant)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.