Categorieën
Uni VV 1

UNIvv1 krijgt pak op de broek

Je hebt van die wedstrijden waarin alles lukt. Je hebt ook van die wedstrijden waarin helemaal niets lukt. En je je hebt van die wedstrijden waarin de eerste helft alles lukt, en de tweede helft niets lukt. Niets. Nada. Noppes. SKV – UNIvv1 was – uit Nijmeegse ogen – een wedstrijd van de derde categorie. Ruststand 0-2. Eindstand 5-2.

De eerste helft. SKV probeerde te voetballen, UNI was aan het zoeken. Een grasveld (en geen kunstgrasveld), een ploeg die we niet echt kenden: we moesten er even inkomen. Het eerste kwartier was dan ook voor de Wageningers. Zij drongen aan en creëerden kleine kansjes. Koen blokte een keer of drie de bal en ook ik moest af en toe in actie komen. Bijvoorbeeld bij de pingel, die de linksbuiten van SKV wist te versieren en zelf wel even dacht te nemen. Dat nemen lukte ook wel, scoren echter niet. Even later aan de andere kant van het veld. Een vrije trap op een meter of twintig van de goal. Dirk had genoeg vertrouwen om zich ermee te bemoeien en joeg de bal vervolgens snoeihard via de onderkant van de lat de goal in: 0-1. Even later frommelde Gary zich door de verdediging heen, om de bal vervolgens ook mooi de goal in te werken: 0-2. SKV wist niet waar het zoeken moest en zat in de shit. UNIvv zat op een wolk. Ruststand 0-2.

De tweede helft. UNIvv zat op een wolk. Op zich niet erg, ware het niet dat SKV uit de shit was gekropen. Al snel raakte Dirk tijdens een SKV-aanval geblesseerd. De Wageningse aanvallers deden alsof ze het niet zagen, UNIvv stond uit positie en de 1-2 kon aangetekend worden. En – hoewel we op die stand nog wel een kans op de 1-3 kregen – ging vanaf dat moment alles fout wat maar fout kon gaan. SKV stond op, blufte ons af en liet duidelijk merken dat wij met nul punten naar huis zouden gaan. Alzo geschiedde. Een vrije trap werd niet goed verdedigd waarna de tweede man de teruggelegde bal makkelijk de goal in kon glijden, er vloog een vrije trap in, een afstandsschot vloog het kruis in, een SKV-spitsje kreeg alle ruimte om wat trucjes uit te halen en de bal in de goal te leggen. Samenvatting: wat een drama tweede helft.

Vergeten. Volgende week Brakkenstein uit (en daarna een leuk feestje!). Genoeg reden om weer drie punten te pakken!

2 reacties op “UNIvv1 krijgt pak op de broek”

Mooi stukje Joris. Een knotsgekke wedstrijd met fantastische doelpunten aan beide kanten. We zaten deze keer aan de goede kant van de score en in de rust durfde ik daar nauwelijks aan te denken. Veel succes de komende weken en tot in Nijmegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.