Categorieën
Uni VV 1

Uni VV na winst op Lienden terug op de derde plek!

Na een weekje rust in verband met de afgelaste wedstrijd tegen SKV mochten we zaterdag weer proberen de draad op te pakken. Tegenstander van dienst was FC Lienden, een oude bekende van 2 jaar geleden, waar we destijds 2 keer van hadden verloren. We waren derhalve gewaarschuwd. Trainers Huub en Pim hadden dit keer een verrassing uit de hoge hoed getoverd. Dirk de Jong mocht 3 weken geleden tegen Oranje Blauw al starten in de basis als linksbuiten. Dit maal begon hij als rechtsback. En deed dit alsof ie nooit anders gedaan had! De eerste kans in de wedstrijd was zowaar ook op zijn naam te schrijven. Na een combinatie op ’t middenveld kon Dirk uithalen, maar helaas miste zijn schot genoeg kracht. Het was niet geheel toevallig dat Uni VV de eerste kans kreeg, want ditmaal kwam de ploeg eens een keer goed uit de startblokken. Er werd druk gezet, aardig gecombineerd en de bal ging goed rond. Tot echt grote kansen leidde dit verder niet. Alleen MM ‘Jose’ (aldus Flipse) Floors was 1 keer dichtbij na een tekorte terugspeelbal. Na verloop van tijd verloor Uni VV het initiatief en werd er meer druk gezet op ’t doel van Joris van Meel, maar ook hier werden nauwelijks kansen gecreeerd.
In de rust concludeerde het trainersduo dat ’t beter kon en dat er zeker kansen waren om punten te halen. Het was echter Lienden dat domineerde waar ’t vooral met dode spelmomenten gevaarlijk werd. Uni VV bleef loeren op de counter en bij een van deze aanvallen werd Jaap, ontdaan van zijn zwarte manen, onderuit gehaald. De correct fluitende referee kon niet anders dan een strafschop geven. Ondergetekende had na zijn benutte penalty tegen Oranje Blauw weer genoeg vertrouwen om deze op te eisen. Een bal in de hoek en twee vuisten omhoog waren ’t gevolg: 1-0!
Met nog een kwartier op de klok zette Lienden aan. Geluk voor Uni VV was dat de geblesseerde topscorer van de Liendenaren nauwelijks kon aanzetten. Desalniettemin was Lienden nog heel dichtbij de gelijkmaker met inzetten van dichtbij die op curieuze wijze nog net gekeerd konden worden. Met het verstrijken van de klok kwam een nieuwe overwinning van Uni naderbij. Na 4 minuten blessuretijd kon Jaap nog op het doel van Lienden afstormen. Beheerst en als een echte spits speelde hij de bal niet af naar rechts, maar schoot ‘m onberispelijk in het netje. Mooi slotakkoord van onze Outback Jack, die naar de rimboe van Zuid-Amerika vertrekt. En de punten binnen dus! In de resterende 2 minuten kon Lienden nog wel 1 keer scoren, maar daar bleef ’t bij en we boekten de 5e zege in 6 wedstrijden.
Volgende week staat de topper tegen medepromovendus SDS op ’t programma. Daar mogen we proberen nog een plek te stijgen…

2 reacties op “Uni VV na winst op Lienden terug op de derde plek!”

‘Ontdaan van zijn zwarte manen’, ‘desalteniettemin’ en ‘de correct fluitende referee’ in één verslag krijgen heb ik altijd als ultieme doel gezien bij het schrijven van een verslag. Mij is het nooit gelukt. Brown van der Laar schrijft een verslag en het is meteen raak. Twee vuisten in de lucht is het gevolg. Held! Helden! Hihaaa!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.