Categorieën
Uni VV 1

UNIvv1 wint eerste nacompetitiewedstrijd!

“Laalalaalalalala. Laalalaalalalala.” Het is zaterdag 15 mei, een uurtje of half 5. Vanuit kleedkamer 4 op Sportpark De Pluimerskamp in Zelhem klinkt het UNIvv-clublied. Hard en vol overtuiging. De eerste van twee nacompetitiewedstrijden is zojuist winnend afgesloten. UNIvv bleek een maatje te groot voor Zelos: 0-2.

Het begin van de Nijmegenaren was wat afwachtend. In welke formatie zou Zelos spelen? Zouden wij op het baggerveld wel ons eigen spelletje kunnen spelen? En wat voor spel zou Zelos op de mat leggen? Het eerste half uur was voor de neutrale toeschouwer waarschijnlijk dan ook niet om aan te zien. Zowel UNIvv als Zelos wist geen uitgespeelde kans te creëren. Na een half uur begonnen de roodzwarten zich wat meer thuis te voelen op het weiland. We wonnen meer duels en gingen iets meer druk naar voren zetten. Tot uitgespeelde kansen kwam het nog niet echt, maar dat hoefde ook niet. Je kunt namelijk ook scoren uit ballen die geen kansen zijn. Zo geschiedde. Merijn ging een paar minuten voor rust goed door aan de linkerkant en zette de bal met zijn linkervoet snoeihard voor. De keeper van Zelos dacht de bal te pakken te hebben, maar toen hij weer wakker werd, bleek de bal in zijn eigen goal te liggen: 0-1.

Na rust ging UNIvv door waar het mee bezig was: knallennnnn! De verdediging won haar duels, het middenveld zorgde voor de verbinding met de voorwaartsen en de spitsen sleepten dat het een lieve lust was. We vormden een collectief en lieten Zelos zien dat er bij ons niets te halen viel (en valt!). Nu niet en volgende week zaterdag niet! Enkele minuten voor het einde gaf Japie onze overwinning nog wat meer cachet. Hij controleerde een lange uittrap, ging met de goal in zijn rug het duel aan met twee verdedigers en deponeerde vervolgens – totaal onverwacht – de bal in de verre hoek. Eindstand: 0-2.

Twee nul. 2-0. Tweeeeee nulllll. Poeh. Wat klinkt dat lekker.

We zijn op de helft. Het eerste werk is gedaan. Het is nu aan ons om het thuis af te maken. Om de wereld te laten zien dat wij niets te zoeken hebben in de vierde klasse en terug moeten naar de derde. Om Zelos te laten zien dat wij nog veel beter kunnen voetballen dan we gisteren hebben laten zien. En vooral om onszelf te belonen voor een bijzonder goed jaar. Wat zou er mooier zijn dan het trainers-cv van Pim en Huub na één jaar al te mogen vullen met het woord ‘promotie’? Niets toch?

Rest ons nog onze enorme supportersschare te bedanken. Niet alleen de ouders, partners en vrienden die de moeite hadden genomen ons op te komen zoeken, maar ook leden van de concurrerende voetbalvereniging vv Zelhem, die afgelopen seizoen kampioen werden. Zij zorgden met een enorm spandoek, toeters en heuse degradatiespoken voor een mooi sfeertje (foto’s volgen, toch Joost?).

Opstelling: Joris; Wouter, Koen, Sjoerd, Bram; Jesper (Wout), Bruno, Kevin; Merijn, Jaap, Bert (Marienjo)

2 reacties op “UNIvv1 wint eerste nacompetitiewedstrijd!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.