Categorieën
Uni VV 1

Univv 1 – Zelos door de ogen van een eenvoudige rechtsback/half

Ondanks de 2-0 voorsprong is voorafgaand aan de wedstrijd de spanning merkbaar. Alle scenario’s zijn al door mijn hoofd gespookt. Wat nu als we meteen een goal tegen krijgen, wat nu als iemand een rode kaart pakt. Stel je voor dat wij meteen in de eerste 5 minuten scoren….. Doordat Kevin en Bruno er beiden niet bij kunnen zijn is Remco Kranendonk uit de mottenballen gehaald (die hem overigens zeer goed geconserveerd hebben) en traint hij op de donderdag voorafgaand aan de wedstrijd al mee. Koen zag in Remco het leidersfiguur wat hij zo miste, iemand waar hij tegen op kon kijken, “wat een baas” aldus Flipse. Voor mij betekende het dat ik rechtshalf mocht voetballen, een positie waar ik altijd erg graag speel maar eigenlijk in deze pot niet. Ik wilde in die verdediging staan want als verdediger ben je normaal altijd afhankelijk van die grillige spitsen of ze er eentje in knallen. Maar met die 2-0 voorsprong wist je dat als je het achterin dicht houdt het een gelopen zaak was. Als ik net 2 minuutjes te laat de sportkantine binnen loop zie ik gespannen koppies en Basje Boonen met tas en een gezicht van “je weet het nooit”. Vervolgens wedstrijdbespreking, een goed verhaal maar niks nieuws want we weten allemaal wat we moeten doen. Wel heeft Joris die speciaal vanuit het mooie België is teruggekomen voor deze pot een filmpje in elkaar gezet. Daarin heeft hij de beloftes die iedereen gedaan heeft verzameld en getoetst op het uitkomen daarvan. Met een mooi muziekje passeren de loze beloftes zonder enige gene gepaard gaand met lachsalvo’s de revue. Wat een paar biertjes al niet met je zelfbeeld kan doen. Vanwege de kwaliteit van de BBQ heeft Joris die ene (overigens totaal niet belangrijke) penalty van ondergetekende door de vingers gezien en mijn doel als gehaald beschouwd. Een mooi moment om dit filmpje met z’n allen te bekijken en te merken dat het niet alleen een groep jongens is die soms samen best aardig kunnen voetballen maar dat het ook een vriendenelftal is. Even omkleden en dan het veld op.

Uit de krochten van ieders kledingkast zijn weer vieze vale warmloopshirtjes tevoorschijn getoverd en bij het zien van een totaal chaotische warming up lijken we niets meer dan het vierde bierelftal. Maar na een lekker positiespelletje en wat goede sprints begint het eerste zweet al te lopen. Het is fantastisch weer en nu we voor het eerst in ons crematorium muziek hebben en onze vrouwen langs de kant staan kan het toch eigenlijk niet meer misgaan. De scheids fluit af en meteen wordt de organisatie neergezet. Maar nog voordat we echt na hebben kunnen denken hoe we het op het middenveld en achterin neer gaan zitten ligt ie er al weer in en hoe! Wout ‘assist’ Abbink die ik een jaar lang elke dag tijdens mijn stage heb overtuigd om bij Univv te komen voetballen geeft een pass op Jaap Rohof, die ik drie jaar lang aan zijn kop heb lopen zeuren dat hij bij Univv moet komen voetballen. Jaap neemt de bal zo ontzettend lekker op de linkerpantoffel dat de keeper totaal kansloos is. In een fantastische boog verdwijnt de bal in de linkerhoek. Als Willem Klaassen deze goal gemaakt zou hebben zou hij ‘van Basten 88’ geroepen hebben. Eigenlijk kan er vanaf dat moment niks meer mis gaan. De linksbuiten van Zelos sputtert nog wel wat tegen en weet met goede acties onze Beukie aan een gele kaart te helpen. De trainers twijfelen of ze moeten wisselen maar gedurende de wedstrijd krijgt Beukie hem steeds beter onder controle. Als Merijn ‘Melvinho’ Offringa het dan ook nog op zijn heupen krijgt is het helemaal gedaan voor Zelos. Rond de 16 tikken Bert en Merijn de bal een paar keer naar elkaar toe in een aanval die weinig perspectief biedt. Merijn ziet inmiddels zoveel oranje shirts voor zich dat zelfs hij die niet uit kan pingelen (en dat zegt wat). Met een klein tikje naar rechts en een verdekt schot weet hij de wederom kansloze keeper te verschalken. Het regent beauty’s! Als het Inter Milan uit de polder scoren wij uit twee halve kansen! De wedstrijd is inmiddels van alle spanning ontdaan en dat vind de leidsman toch wel jammer. Hij besluit daarom om Wouter de Beukelaer van het veld te sturen, niet omdat hij een overtreding maakte maar gewoon omdat het kan. Ook een vrije trap zonder voorafgaande waarschuwing in de 16 omdat de keeper de bal te lang bij zich houdt zou de spanning nog terug kunnen brengen. Maar Univv haalt de rust met een 4-0 voorsprong weliswaar met een mannetje minder.

In de rust hangt ondanks de comfortabele voorsprong toch nog een wat opgefokte sfeer. Als iedereen even tot rust is gekomen dringt langzaam het besef door dat dit toch echt niet meer mis kan gaan. Er worden wat zaken omgezet, Bert gaat er als spits af en Willem moet als middenvelder mijn positie overnemen omdat ik terugzak naar rechtsback. Aan het begin van de tweede helft is al van de gezichten van de jongens van Zelos af te lezen dat ze er zelf ook niet meer in geloven en met het verstrijken van elke minuut wordt dat geloof minder. Jaap en Merijn rennen zich helemaal de tering voorin op de lange ballen want goed voetbal zit er de tweede helft door de spanning en de man minder situatie niet meer in. In een ultieme poging de wedstrijd nog wat spanning te geven, fluit de scheids voor een strafschop. Zelfs de spelers van Zelos zijn verbaasd maar innen het cadeautje gretig en de bal wordt prima binnen geschoten vanaf de 11. Nog drie keer scoren in 20 minuten, zou het misschien dan toch nog lukken? Niet als het aan Jaap Rohof ligt, na een lange bal wint hij het duel met zijn directe tegenstander en gaat op het doel af maar wordt daar vlak voor de 16 onderuit gehaald. Een vrije trap op een fantastische plek, ik leg de bal neer en alles in mij wil die bal er gewoon inschieten. Ik raak de bal lekker en deze gaat over de muur heen maar is niet zover de hoek in als ik gemikt had. De keeper ziet de bal door de muur pas laat komen en kan niet meer op tijd reageren: 3-1 ofwel 5-1. Het was al beslist maar nu helemaal! Zelos scoort 5 minuten voor tijd nog de 3-2 door vanaf rechts goed binnen te schieten maar het mag allemaal niet meer baten. De scheidsrechter fluit af en Univv is na één jaar weer terug waar het hoort: derde klasse here we come! Na afloop wordt het lied uit volle borst gezongen maar de echte extase die er wel was bij het eerste doelpunt van Jaap ontbrak. Daarvoor ontbrak de spanning in deze wedstrijd. Wel geniet iedereen volop van dit moment en de trotse koppies van de vrouwen langs de kant. Dat belooft een mooi avondje te worden… En dat werd het ook! Lekker terrasje sportcafé, veul vleus bij Ankara, mooie pot voetbal bij het Haantje en echte gitaarmuziek in Dollars! Als een gelukkig mens fiets ik niet in een geheel rechte lijn terug naar het mooie Oost!

9 reacties op “Univv 1 – Zelos door de ogen van een eenvoudige rechtsback/half”

Schitterend! Wat n moi fiske was dat. Lang geleden dat ik zo brak ben geweest, de kater begon al op de fiets naar huis… gelukkig n kater vd drank, die is gelukzalig te dragen en is wel na een middagje weg. Maar Sjoerd, dat tijdstip, jammer dat Jan n verkeerde conclusie trekt, maar ik had t je niet nagedaan “vanochtend”. Genietze heren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.