Categorieën
Uni VV 1

NIJMEGEN – In de tweede knock-out ronde van de districtsbeker Oost won Avios na strafschoppen van UNI vv.

Grote man bij Avios zaterdag was doelman Ronny van Wichen. (Gelderlander)
Avios – UNI vv 2-2; Avios w.n.s.

De Alphense doelman Ronny van Wichen benutte de beslissende strafschop nadat hij er zelf drie had gestopt. De serie was nodig omdat de bezoekers vijf minuten voor tijd langszij kwamen via Jes­per Rözer. Dezelfde speler had UNI vv in de 40e minuut aan de leiding gebracht.
Martijn van Wichen maakte in de 60e minuut na een fraaie solo ge­lijk. Een kwartier later bracht Fer­ry vanWichen Avios met een kop­bal aan de leiding.

3 reacties op “NIJMEGEN – In de tweede knock-out ronde van de districtsbeker Oost won Avios na strafschoppen van UNI vv.”

Penalty killer Ronny van Wichen maakt wederom zijn naam waar.

Afgelopen zaterdag moest de hoofdmacht aantreden tegen v.v. Uni. Avios was in de voorronde van de beker een ronde verder gekomen en moest in dit voor velen vrije voetbal weekend zodoende aantreden. Enwel tegen v.v. Uni een goed voetballende ploeg van studenten uit Nijmegen. Op papier een voor trainer Smits en de selectie een zware tegenstander. Smits begon door ziekte met wat afmeldingen. Tevens had hij te maken met grieperige basisspelers en moest vooraf wat veranderingen in de opstelling doorvoeren. Dit pakte niet verkeerd uit. Avios begon goed aan de pot maar had direct ook door dat het te maken kreeg met een goed voetballend team. Het was echter in het 1e kwartier, Avios wat sterker was. Hierna liet het team zich echter terug op de helft van Avios dringen. De kansen bleven echter voor Avios. Tot in de 40ste minuut toen een uittrappende bal op de voet van een tegenstander kwam. Deze lopte de bal over de verdediging en de keeper van Avios 1 en rolde de bal zacht de goal in. Net voor rust een domper voor het voortreffelijk voetballende Avios. Na de rust bracht Smits Jurgen van Zon binnen de lijnen. Deze was door ziekte afgelopen week niet constant aanwezig geweest. Wederom ging Avios op zoek naar de gelijkmaker. In de 60 ste minuut speelde Martijn van Wichen zich prachtig vrij en kon met een rusch op de keeper van UNI af. Cool maakte Martijn de gelijkmaker. Voor Avios het sein om verder door te stomen. Dit werd gedaan en een prachtige kopbal van Ferry van Wichen betekende de 2-1. Avios dacht op rozen te zitten en verzuimde de organisatie goed neer te zetten. 10 minuten voor tijd maakte UNI de gelijkmaker. Wederom Avios hierna dat op zoek ging naar de overwinning. Smits bracht Ronald Pfeiffer in die in de spits ging voetballen. Een paar uitstekende kansen deze zich ten gunste van Avios voor om de wedstrijd te beslissen. Deze werden echter niet benut. Na 90 minuten blies de goedleidende scheidsrechter Funcke uit Arnhem af en zouden strafschoppen de beslissing brengen. Trainer Smits had vooraf 5 namen op zijn briefje gezet. De 1e strafschop door Uni werd gehouden door Ronny van Wichen. Ook de keeper hield de strafschop van Avios uit het net. Zo ging het tot de 4e penalty door. Stand 1-1. Een speler van UNI moest de 5e nemen. Ronny van Wichen had er op dat moment al twee uitgehouden. uitgehouden. Ook de derde deze middag redde hij uitstekend. Toen voor Avios de beslissing. Als deze erin zou gaan waren zij een ronde verder in het bekertoernooi. Ronny van Wichen nam deze laatste zelf. Zoals in zijn spitsentijd ronde hij deze cool af en is Avios een ronde verder in het bekertoernooi. Zowel de tegenstander als het publiek zeiden genoten te hebben van deze sportieve voetbalmiddag met Avios als verdiende winnaar.De volgende ronde zal plaatsvinden het weekend van 25 november. Tegen wie is nog niet bekend.

Wel bekend is dat as zondag om 14.00 uur in Alphen aangetreden moet worden tegen Heumen 1. Een belangrijke wedstrijd die gewonnen moet worden. Bij winst is Avios 1 de kampioen van periode 1.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.