Categorieën
Uni VV 1

UNIvv lijdt kostbaar puntverlies…

Twee gespeeld 6 punten, zestien voor en één tegen: een goed begin is het halve werk. Maar een goed begin is alleen iets waard als het ook doorgezet wordt. En dat was gisteren bij UNIvv helaas niet het geval. WVW uit Weurt, dat eerder won van Blauw Wit en verloor van Brakkenstein, wist de roodzwarten gisteren op een gelijkspel te houden: 1-1.

UNIvv begon wat afwachtend en liet WVW komen. De Weurtse ploeg was slim georganiseerd en zorgde er daardoor voor dat ze het eerste kwartier zonder kleerscheuren doorkwam. Hierna gooide UNIvv de passiviteit van zich af en begon het te lopen. WVW kwam er niet meer aan te pas: combinaties liepen vlot, de zijkanten werden benut, ballen werden vanaf de achterlijn teruggelegd. Alles ging goed. Behalve het scoren dan. We raakten de lat (via een hoofd van een verdediger), de binnenste binnenkant van de paal, het vangnet achter de goal en de goede keeper.

En dan gebeurt wat er altijd gebeurt wanneer je zelf niet scoort: de tegenstander scoort. Vanuit een corner kreeg een verdediger van VWV de bal verkeerd op zijn voet, waardoor de bal in de kruising verdween: 0-1. De Nijmeegse ploeg voelde dat er iets moest gebeuren en ‘dus’ was het binnen een paar minuten alweer gelijk: Woutje Abbink scoorde met een fantastische volley de 1-1. Doorgaan, was het devies. Kevin nam dit helaas iets te serieus. Nadat een tegenstander hem vastpakte, reageerde hij, waarop de scheidsrechter besloot een rode kaart te geven. Niet echt in de geest van de wedstrijd, maar wel volgens de regels.

UNI moest dus met 10 tegen 11 een voorsprong zien te pakken en ook nog eens een achterstand zien te voorkomen. Dat laatste lukte: WVW kreeg geen kans meer. Dat eerste lukte helaas niet. We creëerden nog wel kansen, maar kregen het iedere keer voor elkaar de bal precies in de handen van de keeper te krijgen. Ook een kwaliteit, maar geen waar je punten mee verdient. In ieder geval niet meer dan 1. Uithuilen en weer doorgaan dus: volgende week EMM uit. Die ploeg heeft, net als Alverna, nog het volle pond uit drie wedstrijden. Ons wacht een zware kluif in Randwijk…

Leermomenten uit de wedstrijd tegen WVW zijn er genoeg, maar die mag ik van trainer Danny van WVW niet meer op de site zetten. Hij had namelijk heel onze site uitgepluisd en was ‘alles’ over ons te weten gekomen. Zou hij ook wat geld aan onze Willem overgemaakt hebben?

3 reacties op “UNIvv lijdt kostbaar puntverlies…”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.