Categorieën
Uni VV 1

Rob Mertens vreet kilometers (Gelderlander)

Spits komt er in topduel met UNI vv ook niet aan

EMM verliest eerste punten en ( gedeelde) koppositie in za­terdag vierde klasse A. UNI vv is Randwijkse jonkies met 3- 0 de baas op sportpark De Haar.

Spelen bij EMM ‘uitlaatklep’ voor aanvaller Rob Mertens.

RANDWIJK – Rob Mertens is een ex­ponent van het sterk gerenoveerde EMM. De spits kon op het duel te­gen UNI vv geen stempel druk­ken. Het intellect zegevierde zater­dag ten kost van de ‘Betuwse jon­ge honden’: 0-3.

Met de constatering dat de studen­tenploeg uit Nijmegen met ‘her­sens’ voetbalde, kon Rob Mertens (23) wel mee leven. „ Zij waren een klasse beter dan wij”, bevestigde de centrumspits van EMM. EMM stond tot zaterdag samen met Alverna verrassend op een ge­deelte eerste plek in de vierde klas­se A. Uit de drie voorgaande duels leed de ploeg van trainer Edwin Baars geen enkel puntenverlies. Te­gen UNI bleek dat ze in Randwijk boven hun stand leefden. „UNI is een kandidaat voor het kampioen­schap”, verdedigde de aanvaller de zeperd. „Maar wij kunnen zeker beter dan dat we vanmiddag lieten zien.”

De eerste helft deed EMM het ze­ker niet slechter dan UNI. Vincent van Bijsteren en Coen Sipman lie­ten goede scoringskansen onbenut of vonden doelman Joris van Meel op hun weg. „Wij hadden zelfs be­tere kansen dan zij, het ontbrak al­leen aan scherpte”, zuchtte Mer­tens.

UNI heerste op sportpark De Haar in het tweede bedrijf op alle fron­ten. Het voetbalintellect kwam na 57 minuten bovendrijven door een treffer van Wout Abbink. Het duurde tot een paar minuten voor het einde dat Jaap Rohof via de paal 0-2 binnenschoof. Uitblinker Merijn Offringa bepaalde daarna de eindstand op 0-3. “De uitslag is geflatteerd”, meende de kilometervreter. ,,Na rust mis­ten we een aantal geblesseerde spe­lers die de organisatie neer kun­nen zetten. Jongens als Rogier Bee­len en Wieger van der Spek zijn belangrijke pijlers voor dit elftal.”

Dat EMM na de 0-3 nederlaag voorlopig van de troon is gestoten, daar zat Mertens niet mee. Hij weet maar al te goed dat de geres­tylde equipe van Baars geen hoog­vlieger zal zijn. Een klein succesje is al voldoende om op de ingesla­gen weg door te gaan. „Voor de groep is een periodetitel al leuk, daarom vind ik deze nederlaag een goed leermoment voor ons. Jongens als Coen Sipman en Jeroen Degen zijn ongeveer zes­tien jaar en kunnen in de toe­komst belangrijke pionnen wor­den voor deze lichting.”

Mertens zelf maakt sinds kort deel uit van EMM, hij kwam in augus­tus van dit jaar over van buurman SDOO uit Heteren. Op het voetbal­veld incasseert hij tegenslagen als een echte vent, privé torst hij een loodzware last met zich mee. Een gebroken relatie en ontslag als ver­tegenwoordiger, trekt diepe sporen bij de Renkumer.„ Daarom is de verzorging voor mijn dochtertje Joëlle en het voet­ballen bij EMM een fantastische uitlaatklep. Dan vergeet ik even al­le beslommeringen.”

4 reacties op “Rob Mertens vreet kilometers (Gelderlander)”

’t Is ook allemaal niet makkelijk. Volgens dit verslag scoorde Appie de eerste, in werkelijkheid was dit Jaap. De speaker sprak over Sjoerd als maker van het tweede doelpunt, terwijl het wederom Jaap was.
Ach, Merijn krijgt bij alle bronnen een juiste vermelding.

De verslaggever moet het toch al niet van zijn intellect hebben, gezien zijn “Met de constatering dat de studen­tenploeg uit Nijmegen met ‘her­sens’ voetbalde, kon Rob Mertens (23) wel mee leven” en “een ge­deelte eerste plek in de vierde klas­se A”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.