Categorieën
Uni VV 1

SDS’ 55 pakt de laatste strohalm (Gelderlander)

WEKEROM – Met een door modder besmeurd gezicht en de grassprieten in de haren verliet Michiel Jansen zaterdag sportpark De Beek. Zijn SDS’55 had zojuist het bezoekende Uni vv uit Nijmegen met 32 verslagen. Hij straalde van oor tot oor.

De nummer tien van deWekeromse equipe stond model voor de strijdlust van de thuisploeg. SDS kwam zo van een achterstand terug en behaalde alsnog de zege. Met die belangrijke driepunter houden de Wekerommers enigszins zicht op het verlaten van de onderste plaats in de derde klasse A.

Voor Jansen en zijn teamgenoten was de wedstrijd dramatisch begonnen. Binnen tien minuten kwamen de Nijmeegse gasten door Huub Meijerink en Gerben Beldman op 0-2. „Van zo’n start word je niet vrolijk. Zeker niet als je moet winnen”, keek Jansen terug.

Toch kreeg de ploeg van trainer Henri ten Klooster kansen op een tegentreffer. AndrMorren en twee keer Maarten van de Top slaagden er niet in doelman Bas Boonen te verschalken. Drie minuten voor de rust werd Michiel Jansen binnen de lijnen licht aangetikt. Scheidsrechter Baars uit Hengelo zag er een strafschop in. Jos van Harten maakte geen fout: 1-2.

In de tweede helft was het SDS dat de klok sloeg, met kilometervreter Jansen in de hoofdrol. De beloning kwam in de 65ste minuut. Jos van Harten passeerde fraai zijn man en vanaf zestien meter was het raak: 2-2. De thuisploeg ging onverdroten door, want alleen een overwinning gaf hoop op betere tijden. Doorzetten van Van den Top leverde de winnende treffer op. Zijn lage voorzet verdween via Nijmeegse voeten in het doel: 3-2.

Even later had Van de Top de 4-2 op de voeten, maar voor open doel ging het mis. Het eindsignaal voelde als een bevrijding. Michiel Jansen, breed lachend: „Na de 0-2 kregen we wel enkele kansen. Dat gaf vertrouwen voor de tweede helft. Die gelijkmaker gaf extra kracht, we gingen gewoon door. Ik ben leeg, maar de punten zijn binnen. Dat was de enige opdracht voor ons.”

SDS’55: Van de Brink; Maarten Janssen, Van Harskamp, Meijer, Broekhuizen (75. Rozelaar); Kelderman, Van Luttikhuizen, Michiel Jansen; Van Harten, Morren (56.Lagerweij), Van den Top.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.