Categorieën
Uni VV 1

Brugge 5-7 juni

Er is geboekt voor het Uni VV weekend! We gaan voor ’t eerst op een buitenlandse stage en wel naar Brugge.

Jawel, Brugge!
brugge
De stad Brugge kent een leuk nachtleven en voldoende leuke cafés en restaurants om de vooravond door te brengen. De Eiermarkt, net achter de Markt, is de plek in Brugge waar het allemaal gebeurt. Hier vindt u talloze kroegen en muziekcafés en het is er altijd druk. In Brugge is een universiteit te vinden dus is er een groot aanbod aan goedkope cafés en restaurants, speciaal voor deze doelgroep. Bekende studentenkroegen zijn de Ambiorix, de Pick en de Coolcat. Op donderdagavond zijn er steevast speciale acties voor studenten.

Ook trendy mensen kunnen terecht in een tent van hun smaak. Zo zijn er de laatste jaren enkele leuke loungebars gekomen en restaurants waar fingerfood wordt geserveerd. Bij het Kraanplein geldt ‘De Vuurmolen’ als monument van het Brugse uitgaansleven. Dit café sluit pas lang na het ochtendgloren. Het is een beetje te vergelijken met de Nederlandse Skihut maar dan met iets betere muziek. Naast dit café bevindt zich het themacafé Under-Wear, een café dat is gevestigd in een halve kelder. Tussen beide zaken in ligt de exclusieve loungebar annex restaurant Kant.

In de straten rondom de Stadsschouwburg zijn de laatste jaren veel nieuwe zaken geopend. Direct naast de schouwburg is De Coulissen gevestigd. In deze trendy, die vooral wordt bezocht door yuppen, wordt lounge, techno en R&B gedraaid en kunt u lekkere cocktails krijgen. De Coulissen is alleen geopend op vrijdag en zaterdag. Achter de schouwburg ligt de Kuiperstraat, een straat die bijna geheel wordt bevolkt door kroegen en restaurants. Kortom, de ideale straat voor een kroegentocht.
Bron: www.belgie.nl

We overnachten dit keer niet in een vakantiepark, maar in een hostel, dicht bij ’t centrum. Handig als je ’s nachts terug wilt hardlopen!
hostel
www.hostellybeer.com

Wees niet bang, we hebben eigen kamers hier: drie 4-persoonskamers en een 8-persoonskamer. Als dat niet goed voor de teambuilding is…!

Ontbijt is inbegrepen, voor het overige eten zullen we een gezellig Vlaams etablissement moeten vinden, maar dat komt ongetwijfeld goed.

Er moet traditiegetrouw natuurlijk wel gevoetbald worden op ’t strand, maar dat kan! Het strand is maar 15 kilometer verderop, dus met de auto ben je daar zo (zonnebrandcreme meenemen Bert)

Kunnen jullie alvast 50 euro over maken (parkeerboetes niet inbegrepen) op? (ik hou het dit keer goed bij Willem)

Als dit geen plezant weekend wordt….

8 reacties op “Brugge 5-7 juni”

Super! Goed geregeld Bruun. En dat hostel wordt ook fantastisch, maaru hoe heb je dit geregeld? Zijn we volleyballers of van een katholieke EO jongerendag-organisatie?

Heeeeerlijk Bruno, tot ’s ochtends vroeg dansen en sjansen met de belgische schone studentekes om daarna naar het strand te rennen voor een heerlijke duik!

Uh Chris, is het niet zo dat Manon ook op internet kan? Ik zit er steeds meer aan te denken om van de UNIvv-site een intranetsite te maken. Gewoon de hele boel afschermen! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.