Categorieën
Uni VV 1

Onze trainer

Omdat sommige delen van deze prachtige website wellicht wat onderbelicht blijven (ja jongens, op de links aan de bovenkant van de pagina kun je klikken!), daarom een keer in de herhaling.
Onze trainer! (een paar jaar geleden dus…)
Kijk trouwens voor meer (sterke?) Uni VV verhalen hier:
www.univv1.nl/1/wordpress/univv-coryfee/

Naam? Leo Gardien

Woonplaats? Nijmegen

Verliefd, verloofd, getrouwd? Samenwonend met Noëlle Otjens.

Kinderen? Yara (bijna 11) en Milan (bijna 1) Overigens niet bij dezelfde moeder.

Gevolgde/afgemaakte studie(s)? Klinische psychologie; shiatsu; oefenmeester 3; learning from life.

Beroep? genezer door handoplegging bij Stichting Van Gemert Centrum; wijnverkoper bij fa. Jakob Gerhardt

Voetbalcarrière? Ik ben begonnen bij DCS uit Zevenaar. In 1976 werden mijn broer Peter en ik “gekocht”door Frits Korbach, de toenmalige trainer van Sc. Wageningen. Na 2 jaar ging ik naar Bennekom. Daar speelde ik zes jaar in de eerste klas zaterdag, wat nu hoofdklasse zaterdag is. Tijdens deze periode kwam ik ook uit voor het Nederlands studententeam. Ik heb gevoetbald in Engeland, België en mijn topervaring was het Wereldkampioenschap voor studentenlandenteams in Mexico in 1982. Ik was toen met Dick Kiel in de race om voor die trip gekozen te worden en ik ben het toen geworden. Werkelijk een onvergetelijke ervaring.
Na zes jaar Bennekom wilde ik iets anders en ging voetballen bij Univv. Het eerste jaar was heel leuk met jongens als Hans Alkemade, Ruud van Leeuwen, Robert Reinders enzovoorts. In het tweede jaar werd ik in een oefenwedstrijd van achteren onderuit gehaald en viel op mijn linkerschouder die al niet goed was. Ik heb me laten opereren en kwam langzaam weer in vorm.
In 1986 ging ik terug naar Bennekom. Ik nam Marcel mee en mijn broer kwam er ook voetballen. Helaas zag de trainer in mij een ouwe lul en koos voor een ander. Ik trok me terug uit dat team en werd met het zesde van Bennekom kampioen. Na de kerst werd de trainer de laan uit gestuurd. Hein Oelderik (oud speler waar ik zes jaar mee gespeeld had) werd interim coach. Het jaar daarop werden we met deze interim trainer, die een CIOS jongen de trainingen liet verzorgen in de allerlaatste wedstrijd kampioen tegen aartsrivaal DOVO uit Veenendaal. Veel Univv mensen waren daarbij aanwezig. Ook Rinus was er. Twintig minuten voor het einde stonden we met 2-0 achter en dat zou betekenen dat DOVO kampioen zou zijn. We speelden uit bij DOVO voor 5000 man publiek. Marcel en ik zaten beiden op de bank en de tariner koos mij om in een vrije rol in te vallen. Er gebeurde iets in het team. Vraag me niet wat. We speelden 2-2 gelijk en we waren kampioen. Het mooiste kampioenschap uit mijn carriere.
Daarna ging ik met mijn drie broers bij Westervoort voetballen. Eerste jaar gelijk kampioen. Na drie jaar kwam ik weer terug bij Univv en daar ben ik gebleven. In 1998 werden we uit bij Otterlo kampioen. Ik was toen 43 en speelde laatste man.
Intussen ben ik twee jaar trainer geweest. Door een kniebelessure kan ik (even) niet wat ik zou willen.

Huidige voetbalverrichtingen? even niets.

Beste UNI vv 1-prestatie (op ranglijst)? kampioen worden in de derde klasse zaterdag.

Beste UNI vv-herinnering? Kamp in Groenlo. We zaten in een mysterieus houten burgermeestershuis in Groenlo. Het huis was nog volledig ingericht in oude stijl. Met hele oude boeken nog in de kast. Afgeschermd door bos en achter het huis was een veldje. Daar hadden we een voetvolleyveld uitgezet en hadden we ’s avonds kamp. Rinus zocht het hout voor het kampvuur al ’s morgens vroeg als iedereen nog lag te ruften. De ellende was dat het er stikte van de muggen. De beestjes hadden het voornamelijk op de benen van Rinus voorzien. Geen probleem. Het zag er alleen erg gespikkeld uit.
Ik heb nog foto’s van Jerry Fortuin die in de blote pielemans loopt te voetvolleyen. Rinus ontpopte zich bij het kampvuur als een ware verteller. Zijn geheugen is niet alleen groot voor voetbalzaken. Gebeurtenissen uit de oorlog beschreef hij glashelder.

Beste Rinus-uitspraak? Tja; “Wat jij goed kan is dat jij lang bent”.

Beste UNI vv’er aller tijden? Wat ik zelf meegemaakt heb: Geslepenheid en techniek: Ruud van Leeuwen.

Beste voetballer aller tijden? Johan Cruyff

Wat is het UNI vv-gevoel? Rinus, Gerrit, Hans Alkemade. Het zit em in de mensen. Fijne mensen.

Anekdote(s)? We hadden een keer een uitwedstrijd met UNIvv. Het was op een koude gure herftsdag. Hans en ik zouden worden opgepikt op het Trajanusplein, maar alle auto’s reden ons voorbij. Mobiele telefoons bestonden toen nog niet en het was een verre uitwedstrijd. Hans en ik hebben toen een hele middag zitten schaken in een bruin cafeetje.

Wie is de volgende oud-UNI vv’er die dit lijstje volgens jou moet invullen? Hans Alkemade

Welke vraag moet absoluut aan deze UNI vv’er gesteld worden? Is golfen leuker dan voetballen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.