Categorieën
Uni VV 1

Laamers: eventuele degradatie DVOV is onnodig (Gelderlander)

VELP – De eerste van twee belangrijke hordes werd afgelopen zaterdag door DVOV genomen. De ploeg won de voorlaatste wedstrijd in de derde klasse A van SKV (4-1). Het team van de vertrekkende trainer Martin Laamers heeft daardoor nog uitzicht op lijfsbehoud.

Met een overwinning, morgen in Nijmegen bij UNI vv, zijn de Velpenaren in ieder geval zeker van één of meerdere beslissingsduels, afhankelijk van wat concurrent SDS’55 tegen Excelsior Zetten doet.

Het spel van zijn ploeg valt de 39-jarige Laamers niet eens tegen. “We hebben een goed voetballend elftal. Alleen uit bij AVW’66 zijn we weggespeeld. Dit seizoen missen we echter scorend vermogen.”

Volgens Laamers bezweek zijn ploeg tegen SKV niet onder de druk en zal het dat zaterdag in Nijmegen ook niet doen. “Wij wonnen juist omdat we ons willen handhaven. De instelling tijdens de wedstrijd was goed. Tegen SKV móesten we en dan lukt het ineens. Het schort hem alleen aan de trainingsopkomst. De ene zit met werk, de ander met studie. We hebben weleens gehad dat er geen doelman was op de training.”

En volgens de oefenmeester schuilt hem daarin het hele probleem van dit seizoen. De spelers hebben het volgens hem aan zichzelf te wijten indien ze afdalen naar de vierde klasse. “Met een te lage trainingsopkomst kun je niet in wedstrijdvormen trainen. DVOV had hoger gestaan als iedereen vaker was komen trainen. Degradatie is nooit leuk, of ik nu wegga of niet. Maar dit seizoen is het niet nodig. We spelen beter dan het afgelopen jaar, maar hebben minder punten”, stelt hij vast.

Het gebrek aan trainingsarbeid was voor Laamers ook een van de redenen om DVOV te verlaten voor tweedeklasser Blauw Geel’55. “Dat is zeker een reden. Wat heb ik hier nog te zoeken? Ik denk ook aan mijn eigen ontwikkeling. Bij Blauw Geel zijn er zeker twintig spelers aanwezig op de training. Daar komt voetbal op één.”

Laamers denkt niet dat bij een eventuele degradatie er veel spelers zullen vertrekken. “Dit is een fantastische club. Als je bij deze vereniging zit, ga je niet snel weg. Misschien dat er één of twee zullen verkassen, de rest zal wel blijven. ”

De oud-speler van Vitesse heeft goede hoop op een langer verblijf in de derde klasse. Hij rekent daarbij ook op het Velpse publiek. ” Ik hoop dat er een bus met supporters meegaat naar Nijmegen. Met dezelfde wedstrijdinstelling als tegen SKV en met het aantal goede spelers dat we hebben rondlopen, moeten we het gaan redden. Ik ga er niet vanuit dat we degraderen, maar het is verschrikkelijk moeilijk om uit die vierde klasse te komen. Zeker voor een voetballende ploeg.”

2 reacties op “Laamers: eventuele degradatie DVOV is onnodig (Gelderlander)”

Hier nog even de degradatieregeling uiteen gezet door een van onze vaste volgers. (is voor ons niet van toepassing natuurlijk, maar ik zet ’t hier even neer voor onze tegenstanders)

Zie nog wel eens twijfelpuntjes staan op jullie site m.b.t. degradatie (De 10e
plaats moest een tijdje geleden nog een beslissingswedstrijd spelen)dus wil
jullie even wijzen op artikel 34 van het reglement. Het artikel staat onderaan
deze mail.

Doelsaldo telt niet voor rechtstreekse degradatie. Mochten er twee of drie
ploegen in punten gelijk eindigen dan volgt een beslissingswedstrijd of een
halve competitie. Bij die halve competitie telt ook het doelsaldo van die halve
competitie niet. Bij een gelijk aantal punten in deze halve competitie telt het
doelsaldo van de oorspronkelijke competitie.

Momenteel is het doelsaldo van Uni -9, van SDS -10 en van DVOV -12. Bij verlies
van Uni en winst van SDS (de enige mogelijkheid om in punten gelijk te komen)
zal SDS dus altijd een beter doelsaldo hebben. Bij verlies van Uni en
automatisch winst van DVOV staat ook DVOV in punten gelijk. Bij verlies met
één doelpunt verschil houden jullie wel een beter doelsaldo en dat kan in de
eventuele beslissingsreeks (de halve competitie) doorslaggevend zijn. Zie ook
vorig jaar de nacompetitie voor het kampioenschap toen Gazelle Nieuwland hier
ook niets van wist en Blauw Geel kampioen werd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.