Categorieën
Uni VV 1

UNI vv vertoeft eens aan de goede kant van de score (Gelderlander)

NIJMEGEN – UNI vv smaakte in de derde klasse A van het zaterdag­voetbal weer eens het zoet der overwinning. De universiteits­ploeg, die voor het laatst op 17 no­vember won, klopte Otterlo met 3-1 en verlichtte daarmee de degra­datiezorgen. Het werd op kunst­gras een duel in een hoog tempo dat bij rust al beslist was.
De gasten kwamen na twaalf mi­nuten uit een vrije trap op 0-1. Sjoerd Reutlingsperger liet een mi­nuut later zien dat hij dat kunstje ook beheerst. Zijn spelhervatting verdween met een mooie krul bin­nen: 1- 1. De specialist zorgde na een halfuur met hetzelfde recept voor 2-1. Het werd na 36 minuten 3-1 toen Huub Meijering raak kop­te uit een voorzet van Guus Snij­ders. Otterlo kwam in het tweede bedrijf sterk opzetten, maar de ver­dediging van UNI gaf geen krimp.

Otterlo ging in Nijmegen met 3­1 roemloos onderuit. Daarmee is de equipe van scheidend coach Peter van Eck nog altijd niet veilig. Het gat naar de degratiezone bedraagt wel vijf punten.
De derdeklasser begon de wed­strijd tegen Uni VV nog goed. Uit een vrije trap bracht Laurens Foe­kens Otterlo na twaalf minuten op voorsprong. Maar twee standaard­situaties zorgden voor de omme­keer: 2-1. En in de slotminuut van de eerste helft werd het zelfs nog 3-1 voor de thuisclub.
Otterlo stelde daar erg weinig te­genover. Ook in de tweede helft waren de bezoekers onmachtig. Uni speelde het duel rustig uit.
„Je zag gaandweg de wedstrijd de krachten in de ploeg afnemen en het geloof in een goed resultaat verdwijnen”, meldde de Otterlose elftalleider Arno Janssen na af­loop. „Het was gewoon niet goed. Gelukkig hebben de ploegen on­der ons punten verspeeld. Daar­mee houden we een marge. Maar echt blij kunnen we natuurlijk niet zijn. Het gat moet, met nog vier wedstrijden te gaan, groot ge­noeg zijn. Alleen hadden we nu al zekerheid kunnen hebben.”

3 reacties op “UNI vv vertoeft eens aan de goede kant van de score (Gelderlander)”

Jongens ik heb van iedereen genoten:
Bas: jammer van goal, verder zekerheidje
Hans: aanwezig, rugdekking!
Sjoerd: geen woorden voor > speler van ’t jaar?
Gijs: houdt hoge nivo vast
Christian: post-assist of narcistje?
Bruno: sterk > verdedigend als aanvallend
Matthijs: sterk in duel!
Wout: zie Bruno
Huub: overal aanwezig, opbouwende kritiek!
Bert: kaatsend, aanspeelbaar.
Gerben: plaaggeest tegenstander, wat een energie!
invallers: Joost, Barry en Bram > hielpen de overwinning binnen te halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.