Categorieën
Uni VV 1

Verslag door SKV

SKV schiet uit de startblokken
10-02-2008

Na de inhaalwedstrijd twee weken geleden tegen Redichem, stond er weer een inhaalwedstrijd op het programma. Dit keer was het Nijmeegse UNI vv de tegenstander.

Na een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan de vorige week overleden ‘Wagenings voetballer van de eeuw’ Charley van de Weerd, begon SKV zeer voortvarend aan de wedstrijd. De blauwhemden schoten werkelijk uit de startblokken, want het duel was nog geen 40 seconden oud of Robert van de Hoef poeierde van dichtbij al de 1-0 tegen de touwen. In de vijfde minuut werd het zelfs al 2-0 door een rake knal Karim Aref.

SKV begon dus sterk aan de wedstrijd tegen de nummer 9 op de ranglijst. Er werd al voorzichtig gedacht aan een grote uitslag, maar zo makkelijk als in de eerste handvol minuten kregen de blauwhemden het verder niet meer. Er werd te weinig gebruikgemaakt van de snelle buitenspelers en ook het verdedigingsblok van UNI vv werd een stuk lastiger om te passeren. Toch kreeg SKV na een kwartier spelen nog wel een goede kans na een sterke actie van Karim Aref op de achterlijn, maar van dichtbij werd de bal niet binnengetrapt.

Hierna gebeurde er niet veel meer. SKV bleef wel het spel bepalen en was het meeste in balbezit, maar meer kansen kreeg het niet. Ook UNI vv kreeg geen kansen en daardoor dronk SKV de thee met een 2-0 voorsprong.

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. SKV had de bal en bleef spelen op de aanval. Hierbij kwam het meeste gevaar van Robert van Opdorp en Karim Aref. Zij bleven proberen en proberen en in de 56e minuut had dit succes. Karim Aref kwam goed opzetten aan de linkerkant, speelde een tegenstander uit en passte de bal naar Robert van Opdorp. Robert stond op de penaltystip klaar en rondde netjes af voor de 3-0.

De wedstrijd leek nu wel beslist, want een 3-0 voorsprong tegen een team dat nog weinig had laten zien, mocht niet meer uit handen worden gegeven. Toch maakte UNI vv er na 67 minuten wel 3-1 van. Binnen het strafschopgebied van SKV werd een van de Nijmegenaren tegen de grond gewerkt en scheidsrechter mevrouw Bakker kon niets anders doen dan een penalty geven. Deze werd hard in de rechterhoek binnengetrapt.

Na de 3-1 pakte SKV het initiatief weer snel op en ging op jacht naar de 4-1. Het kreeg hiervoor een paar kansen, maar Joël Davans en Tijmen van Oostenbrugge waren ongelukkig in de afronding. Omdat Ferdi Ausma in de 86e minuut met een prachtige redding op een hard schot zijn doel verder netjes schoonhield, won SKV de wedstrijd met 3-1.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.