Categorieën
Uni VV 1

Uni VV – ESA 1-1 (verslag ESA)

Op het kunstgrasveld van UNI VV kreeg ESA zaterdag 10 november te weinig. Had ESA in de eerste helft al een veldoverwicht, maar wist daar weinig reële kansen uit te creëren, in de tweede helft was ESA dominant en ook de ploeg met duidelijk de betere mogelijkheden.

Al in de tweede minuut van de wedstrijd was het Joey Teering die een vrij trap net naast het doel schoot. Kort daarna moest keeper Richard Miedema van ESA een inzet van UNI VV pareren. Na die openingsfase bleef het qua mogelijkheden van beide kanten rustig. Pas in de 30e minuut was UNI VV dicht bij een treffer toen bij een scrimmage voor het ESA-doel door UNI VV niet alert werd gereageerd en Richard Miedema redding kon brengen.
Vlak voor rust kwam ESA op voorsprong. Een mooie diepe bal van Marco Bosch werd knap verzilverd door Fidal Batun: 0-1.
Enkele minuten daarna was het weer Richard Miedema die een schot op doel knap tot corner kon verwerken.

Kort na de rust kwam UNI VV goed door. Uit de corner was het Joost Timpers van UNI VV die bij de tweede paal de bal in het ESA-doel werkte: 1-1.
Hierna trok ESA het initiatief helemaal naar zich toe. Uit een goede aanval via de vooral in de tweede helft weer sterk spelende Mitch Legerstee verdween de bal net over het doel. Weer twee minuten later leverde dezelfde Mitch Legerstee een uitstekende voorzet af die door Peter Gerritsen net niet hard genoeg kon worden ingeschoten.
In de 77e minuut veerde de ESA-aanhang op toen een afgeslagen corner door de ook weer steeds beter draaiende Dennis van Ginkel snoeihard werd ingeschoten en de bal via de lat over het doel verdween. Ook in de negentigste minuut was Dennis van Ginkel nog dichtbij de zo verdiende overwinningstreffer. Uit een goede voorzet van Jean-René Teering schoot Dennis van Ginkel net naast. Slechts één minuut later was het opnieuw Jean-René Teering die een voorzet afleverde. Fidal Batun schoot in, maar de UNI VV-goalie kon redding brengen.
De door Dennis van Ginkel genomen corner bracht Tim v.d. Sman nog in stelling, maar de ingekopte bal kon door de doelman van UNI VV uit het doel worden gehouden

Al met al heeft ESA, zeker de tweede helft, zeer verdienstelijk gespeeld. Jammer genoeg heeft dat niet de drie verdiende punten opgeleverd. Als je echter bedenkt dat Raoul Berends (in het buitenland) en Teis Bakker (aan de rug geblesseerd) niet beschikbaar waren, dan verdient de ploeg een compliment voor het vertoonde spel. Dennis van Ginkel is duidelijk op de weg terug, Tim v.d. Sman viel verdienstelijk in, Luc Goûtier speelde weer ijzersterk, Mitch Legerstee was vooral in de tweede helft goed op dreef en Jean-René speelde weer een prima wedstrijd. Zonder iemand tekort te willen doen was echter Vijay Ramsoedh echt de beste man: sterk in de verdediging, opbouwend met veel goede passes en daarnaast ook steeds meer de man die de mensen op de plaats zet. Compliment.

Aanstaande zaterdag wacht de laatste wedstrijd van de eerste ronde van de competitie, de thuiswedstrijd tegen het wel erg hopeloos onderaan staande Kesteren. Oppassen dat we deze wedstrijd niet te lichtzinnig gaan opvatten, want het zal niet de eerste keer zijn dat ESA een te ruime opvatting over sportiviteit heeft en een tegenstander die er erg slecht voor staat, weer in het zadel helpt.

3 reacties op “Uni VV – ESA 1-1 (verslag ESA)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.