Categorieën
Uni VV 1

Dubbelrol voor Timpers (Gelderlander)

Op verzoek van Joost (en zijn oma…) toch nog even de stukjes uit De Gelderlander van afgelopen maandag..

NIJMEGEN – UNI vv speelde op het kunstgras van het Gymnasion te­gen ESA. De zaterdagderdeklasser haalde evenals de Arnhemse tegen­stander een punt: 1-1 .
Het was droog en het kunstgras­veld op het universiteitscomplex bleek goed bespeelbaar. Tijdens de wedstrijd vervulde voorstopper Joost Timpers bij UNI vv onge­wild een dubbelrol. Vlak voor rust werd zijn pass onderschept en kon ESA profiteren van de fout van de verdediger: 0-1.
Zes minuten na rust maakte Tim­pers zijn fout goed. Hij rondde voorbereidend werk van Bruno van der Laar af: 1-1. Keeper Mar­tijn Derksen hield met enkele uit­stekende reddingen de 1-1 voor UNI vv vast.
Die uitslag gaf de verhoudingen in de stevige partij voetbal goed weer.

en uit de Arnhemse editie…

ESA laat twee punten liggen, maar trainer geniet van vertoonde spel
Zaterdagderdeklasser komt bij Uni VV niet verder dan gelijkspel.

ARNHEM – ESA-trainer Berry Wei­dema stond na het 1-1 gelijkspel te­gen Uni VV (3A zaterdag) met een dubbel gevoel. ESA had een prima wedstrijd achter de rug, maar liet twee punten liggen.
„Natuurlijk baal je van het resul­taat, maar ik ben zeer tevreden over het vertoonde spel. Vooral in de tweede helft was het genieten”, vond Weidema. ESA kon goed uit de voeten op het Nijmeegse kunst­gras. „We trainen er zelf ook op en we hebben een voetballende ploeg”, verduidelijkteWeidema.
In de beginfase voorkwam doel­man Richard Miedema met een ge­weldige redding dat de gasten op achterstand kwamen. ESA speelde vervolgens in het eerste part naar behoren, maar kon moeilijk de spitsen bereiken. „We maakten het onzelf onnodig moeilijk, om­dat de spitsen te wenig in bewe­ging waren”, gafWeidema aan.
Nadat Richard Miedema met weer een magnifieke safe de nul hield, prikte ESA aan de andere kant de 0-1 binnen. Een diepe bal van Mar­co Bosch werd door de handige Fi­dal Batun op waarde geschat.
In de rust gaf Weidema zijn team een paar tactische tips mee, die hun uitwerking niet misten „De tweede helft was een lust voor het oog”, merkte de Arnhemse trainer op. ESA combineerde naar harte­lust op het Nijmeegse tapijt.
Hoewel Weidema zijn ploeg voor de gevaarlijke corners van Uni VV had gewaarschuwd, scoorde Joost Timpers uit zo’n standaardsituatie de gelijkmaker: 1-1. ESA wilde geen genoegen nemen met een ge­lijkspel. Uni VV werd met de rug tegen de muur gezet, maar het ge­luk ontbrak aan Arnhemse zijde. Een zuiver doelpunt van Toine van de Spek werd afgekeurd en even later kraakte Dennis van Gin­kel de lat. In de laatste minuten leek ESA de winst te pakken, maar twee wereldreddingen van de Nij­meegse keeper verijdelden dit.

4 reacties op “Dubbelrol voor Timpers (Gelderlander)”

“Hoewel Weidema zijn ploeg voor de gevaarlijke corners van Uni VV had gewaarschuwd, scoorde Joost Timpers uit zo’n standaardsituatie de gelijkmaker: 1-1″

het wordt zelfs al een wapen! 😆

En ik kan met een gerust hart nog even herstellen van mijn blessure…!
De fysio, manueel therapeut en sportarts hebben me inmiddels (eindelijk…) doorverwezen naar de orthopeed. Hopelijk aanstaande maandag meer duidelijkheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.