Categorieƫn
Uni VV 1

UNIvv heeft altijd leuke/goede voetballers…

Een verslag van onze tegenstanders van afgelopen zaterdag:

Een bezoekje van de Universiteits Voetbal Vereniging uit Nijmegen is nagenoeg altijd een garantie voor een leuke wedstrijd. Van oudsher zitten er namelijk altijd leuke/goede voetballers. Het probleem voor Uni VV zit hem dit jaar in de achterhoede, verdedigend is men kwetsbaar.

De eerste 20 minuten hadden beide ploegen geen keeper nodig omdat deze toch niets te doen hadden. De strijd speelde zich af op het middenveld waar Redichem iets meer balbezit had maar niet in staat was om kansen te creĆ«eren. Halverwege de tweede helft was het echter onverwachts Frank Bosscha die een dieptebal op Bart Bovendeur gaf. Bovendeur passeerde de keeper en scoort de 1 – 0.

Een kwartier voor de rust gaat de Redichemverdediging aan de rechterachterkant in de fout, men claimt een vrije trap vanwege een vermeende Uni overtreding, maar de kans wordt gemist door Uni VV.

De tweede helft is in eerste instantie een voortzetting van de eerste helft. Een iets beter Redichem met meer balbezit zonder echt gevaarlijk te worden.

In de loop van de tweede helft verandert het spelbeeld echter. Met opportunistisch voetbal tracht Uni VV de gelijkmaker te forceren. Dit leidt tot kleine kansen en een enkele grote. Aan de andere kant heeft Redichem in deze fase enkele keren de mogelijkheid om de score te verdubbelen maar verzuimen de geel-zwarten om de drie punten veilig te stellen.

Omdat Redichem weigert om Uni VV het genadeschot te geven blijft de wedstrijd tot het laatste fluitsignaal spannend maar uiteindelijk blijven de drie punten terecht in Heelsum.

De goed fluitende (21 jarige !!) scheidsrechter heeft geen moeite om de wedstrijd zonder kaarten tot een einde te brengen. Ook dit moet gezegd worden van Uni VV. Deze ploeg zal zich nooit verliezen in een ordinaire schoppartij.

Het “lelijke eendje” van de derde klasse Redichem ontpopt zich steeds meer tot een “mooie zwaan”. Vooraf was Redichem als degradatiekandidaat betitelt. Dat de ploeg aanmerkelijk sterker is dan vorig jaar is inmiddels wel duidelijk. Op de veilige tiende plaats heeft men inmiddels wel een flinke voorsprong. En als de ploeg van trainer Fred Swart op deze wijze voortgaat hoeft de gevarenzone dit jaar niet meer in beeld te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.