Categorieën
Uni VV 1

Chris en andere kaartenpakkers…

Nog even een herinnering hoe de knvb dit jaar omgaat met gele kaarten

KNVB heeft ‘halve registratie’ afgeschaft
Zaterdag, 4 augustus 2007 – EDE – De KNVB heeft sinds 1 juli in het amateurvoetbal de ‘halve registratie’ bij een gele kaart afgeschaft. In de periode daarvoor kreeg een voetballer een halve registratie als hem tijdens een wedstrijd een gele kaart werd getoond door de scheidsrechter voor een relatief licht vergrijp.

Alle overtredingen worden met ingang van het seizoen 2007-2008 even zwaar meegerekend. Voortaan wordt iedere gele kaart gezien als een (officiële) waarschuwing. In de regel zal de tuchtcommissie van de KNVB deze automatisch omzetten in een registratie. Dat doet ze niet als er onvoldoende bewijs is. Ook kan de commissie besluiten de waarschuwing te onderzoeken via een tuchtzaak.

De eerste drie registraties hebben geen gevolgen voor de voetballer. Pas na de vierde registratie volgt een wedstrijd schorsing. Ook na de vijfde tot en met tiende registratie volgt automatisch uitsluiting voor één wedstrijd. Als de speler het in een seizoen heel bont maakt, moet hij na de elfde en verdere registraties steeds twee duels aan de kant blijven.

Registraties in competitiewedstrijden, vriendschappelijke duels en nacompetitie gelden als registratie in dezelfde categorie. Registraties in bekerwedstrijden gelden alleen voor de beker. Ook gele kaarten in wedstrijden voor de competitie tot 23 jaar tellen alleen mee voor die betreffende competitie.

Tegen een registratie kan geen beroep worden aangetekend. Als een speler twee gele kaarten (een rode kaart) in een wedstrijd incasseert, dan geldt dit als twee waarschuwingen en hoeft dus geen directe consequetie te hebben.

Direct rood wordt door de tuchtcommissie apart behandeld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.