Categorieën
Uni VV 1

AVW’ 66 stelt zich al kandidaat voor terugkeer (de Gelderlander)

Westervoorters zetten ‘aardig Uni VV’ op ruim verschil.

ARNHEM – AVW’ 66 heeft de eerste thuiswedstrijd van het seizoen in de zaterdagse derde klasse A tegen Uni VV goed afgesloten: 3-0 door treffers van Maarten Obbink (voor rust), Hilco Beeks uit een straf¬schop en Jeffrey Hoogakker.
De thuisclub dicteerde de wedstrijd en op de zege van deWestervoorters was dan volgens voorzit¬ter Jan Turkensteen van AVW’ 66 helemaal niets af te dingen. „We hadden eigenlijk met grotere cijfers moeten winnen, de kansen hebben we er voor gehad”, meld¬de de preses. Uni vv kwam daaren¬tegen amper voor het vijandelijke doel. „ Onze keeper heeft nagenoeg niets te doen gehad”, merkte Turkensteen op. „Terwijl Uni vv beslist een aardige ploeg heeft.”
Na de degradatie van vorig seizoen kent AVW’66 een goede seizoensstart. „ Zeker, al moet je nooit te vroeg juichen. We willen dit seizoen graag een periode winnen en in ons achterhoofd hebben we een terugkeer naar de tweede klasse best in gedachten.”
Lotgenoot ESA kreeg geen loon naar werken. Na het echec tegen Excelsior op de openingsdag (5-0 nederlaag) speelde ESA in eigen huis met 0- 0 gelijk tegen Otterlo. „We hadden het in het eerste kwartier even moeilijk met hun speelwijze, maar daarna bepaalden wij het wedstrijdbeeld”, schetste trainer BerryWeidema de verrich¬tingen van zijn ploeg.
ESA, kreeg de beste mogelijkheden, maar het geluk ontbrak. Mitch Legerstee ramde de bal op de paal en een zuiver doelpunt van Peter Paul Ultzen werd om onduidelijke redenen afgekeurd. Ook nadat Twan van de Spek zijn tweede gele kaart had gekregen bleef ESA met tien man beter.
Winst bleef echter achterwege, omdat Joey Teering tegen de lat schoot en Fidal Batun even later een strafschop miste. Het duel ein¬digde in negen tegen tien. Otterlo verloor een speler en bij ESA reageerde Roel Berens zich af op een tegenstander.
Gazelle Nieuwland behaalde bij SDS’55 een dik verdiende 0-2 overwinning. Kort voor rust tilde Leo Bak de bal met veel gevoel over de Wekeromse doelman. Ook na de thee dicteerde de Dierense formatie het duel. Tien minuten voor het einde gooide Giro Incoronato de wedstrijd op slot: 0-2.
Redichem leek thuis tegen SKV af te stevenen op een 2-2 gelijkspel, maar in de vierde minuut van de blessuretijd bezorgde de sterk spelende Robert van de Hoef SKV de 2- 3 zege.
Redichem startte goed, maar na een kwartier nam SKV het initiatief over. Robert van de Hoef (0-1) en vlak na rust Patrick Siccema (0-2) leken het duel al te beslissen. Erwin de Leeuw miste nog een strafschop voor de Wageningers, waarna Redichem vanaf de stip terug in de wedstrijd kwam; Frank Boscha scoorde 1-2 en Redichem putte moed uit de aansluiting.
Bart Bovendeur leek met zijn gelijkmaker de einduitslag op het bord te hebben gezet, maar Van de Hoef strooide ver in blessuretijd roet in het eten: 2-3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.