Categorieën
Uni VV 1

Speler van het Jaar 2006-2007: Bas Boonen!

De jury, bestaande uit de spelers en technische staf van UNIvv1 uit Nijmegen, is trots te mogen verkondigen dat uitgeroepen is tot Speler van het Jaar 2006-2007:

Bas Boonen

De jury heeft mogen zien dat er binnen UNIvv1 afgelopen jaar opnieuw sprake is geweest van een zeer homogene massa van voetbalkwaliteit. Bas was echter de man die er het afgelopen jaar absoluut bovenuit sprong. Aan de hand van citaten uit de juryrapporten zal geprobeerd worden aan te tonen op basis van welke argumenten de jury tot deze keuze is gekomen.

Wie?
Bas had de ondankbare taak om ene Joris te doen vergeten. Joris? Wie? In het begin van het seizoen leek het er niet echt op dat dit zou gaan lukken. “Wat hadden we bij Millingen uit nu voor smurf in het doel staan?” In de beker speelde Bas enorm matig en was met enkele blunders verantwoordelijk voor de slechte start. Achteraf blijkt Bas ons allemaal voor de gek te hebben gehouden… Zelfs na de negatieve speech van Rinus liet Bas zich niet kennen, steeg boven zichzelf uit is een meer dan betrouwbare sluitpost gebleken.

Reflexen!
Onze eigen Wim de Ron kan dan misschien niet bij de lat komen, hij was volgens het overgrote deel van de selectie dé uitblinker dit seizoen die de nodige punten gepakt heeft en ons er meerdere malen doorheen heeft gesleept. Hij pakte week in week uit punten door schitterende reflexen die anders altijd een doelpunt zouden zijn. Ondanks dat het een opdonder is heeft hij laten zien over groot atletisch vermogen te beschikken en vooral één op één een hele goede keeper is. Bas was constant en was altijd een sta in de weg voor de spitsen van de tegenstanders. Hij is een rots in de branding, die zelfs rekening houdt met terugkopballen van zijn onberekenbare aanvoerder. Op geen enkele manier weten spitsen hem nog te verrassen: hoge ballen worden op zijn Duits weggestompt!

Mentaliteit!
Naast zijn fantastische keeperskwaliteiten wordt Bas ook om zijn mentaliteit geroemd. Hij heeft geen enkele wedstrijd gemist, en heeft zijn vakanties netjes in de vrije weekenden geboekt. Ondanks last van op-vrijdagavond-opgelopen-blauwe-plekken-op-zijn-schaambeen stond hij de volgende dag gewoon weer onder de lat. Extra punten krijgt hij omdat hij de enige Limburger in ons team is waarvan je (bijna) niet hoort dat hij uit Limburg komt: hulde!! Bas is onze grote man op de doellijn!

“Na de eerste wedstrijd liet hij iedereen in wanhoop achter: moeten we echt met deze keeper het seizoen door zien te komen?! Nou, en of we met deze keeper het seizoen door konden komen… Na die eerste wedstrijd heeft hij nagenoeg geen fouten meer gemaakt en ons er met geweldige katachtige bewegingen in veel gevallen doorheen geholpen. Een keeper waar we trots op mogen zijn en daarmee de enige echte terechte nummer 1 en most valuable player van dit seizoen!!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.