Categorieën
Uni VV 1

‘ Tikkie terug’ kost Excelsior kans op periodetitel

Deelname nacompetitie plotseling ver weg na foutieve terugspeelbal.


door
Marco Houterman ZETTEN – Excelsior heeft zichzelf in de strijd om de tweede periodeti­tel flink vergaloppeerd. Na het on­nodige puntenverlies van zaterdag tegen UNI VV (1-1) lijkt deelname aan de nacompetitie plotseling ver weg voor de derdeklasser uit Zet­ten.
Excelsior verzuimde in het inhaal­duel met UNI te profiteren van de halve misslag van SKV ( gelijk bij DFS) en zichzelf in een riante uit­gangspositie te manoeuvreren. De Zettenaren blijven nu met een ver­liespunt meer tweede achter de lei­der uitWageningen en moeten bo­vendien Otterlo en Blauw Geel’55 naast zich dulden.
Komende zaterdag wordt de zeven­de en beslissende speelronde van de tweede periode afgewerkt. Ex­celsior
krijgt dan SKV op bezoek, maar door de domper tegen UNI is nu zelfs een overwinning waar­schijnlijk niet genoeg voor een feestje. Het doelsaldo van Otterlo en vooral Blauw Geel is namelijk veel beter dan dat van de Zetten­aren.
„We hadden alles in eigen hand”, zo reageerde de teleurgestelde Ex­celsior- trainer Henri ten Klooster na afloop. „Nu niet meer. Een tries­te constatering. Zeker als je kijkt naar de wedstrijd van vandaag en de manier waarop we het hebben weggeven.”
De trainer doelde op het slippertje van Peter Bouman. De verdediger speelde foutief terug op doelman Arno Timmer en stelde UNI- spits Willem Klaassen zo in staat de ge­door
lijkmaker op het ( kapotte) score­bord te zetten. Het was de enige keer in de wed­strijd dat de bezoekers uit Nijme­gen voor het Zettense doel versche­nen. „Maar het was wel meteen raak. Dat is natuurlijk óók een kwaliteit”, zo gaf Ten Klooster vooral het manco van zijn eigen ploeg aan.
Het veel sterkere Excelsior kreeg namelijk veel kansen, maar faalde in de afronding. Dat kwam deels door onkunde, deels door pech.
Zo zag Geert-Jan Ritsema zijn in­zet op de lat verdwijnen en stuitte een schot van Arno Kamps via de onderkant van dezelfde dwarslig­ger terug het veld in.
Daardoor bleef het bij de ene tref­fer van Gerben Franken, een klein kwartier na rust. De linkerspits had de bal voor het intikken na een slim overstapje van ploegge­noot Richard Reurink.
Door het ‘tikkie terug’ van Bou­man, amper drie minuten later, was de vreugde in Zetten over de voorsprong slechts van korte duur en dreigt het seizoen voor ( het in de totaalstand in de middenmoot geklasseerde) Excelsior geen toe­gift te krijgen

Opstelling Excelsior Zetten:
Arno Tim­mer; Christiaan Ruinard, Peter Bouwman, Arno Kamps (Anton van Dam), Dik Hen­driks; Richard Reurink, Paul Willemsen (Michael Schouten), Peter Schaap; Geert- Jan Ritsema ( Martijn Ruinard), Pie­ter van Lent en Gerben Franken.
Een foute terugspeelbal van Ex­celsior- verdediger Peter Bouman leidde het kostbare puntenver­lies van de Zettense ploeg tegen UNI VV in.

Excelsior- speler Dik Hendriks staat op het punt van tackelen in het duel met UNI VV. foto William Moore

bron: de gelderlander

4 reacties op “‘ Tikkie terug’ kost Excelsior kans op periodetitel”

Nou, het Nijmeegse stukje is helaas ook niet zo heel positief… Wat een kop, zeg!

UNI vv zakt verder weg

NIJMEGEN – Derdeklasser UNI vv haalde in het carnavalsweekend het vorige week afgelaste duel in bij Excelsior in Zetten. Na de 1-1 is de kopgroep steeds verder weg.
Wil de Haard, trainer van de Nijmeegse zaterdag derdeklasser, begreep weinig van de beslissing van de bond om de teams op carnavalszaterdag te laten spelen: „ Dit is een lastige dag. Wij missen enkele spelers door carnaval en wintersport. De omstandigheden waren verre van ideaal. Het veld was zwaar en het gras lang. Het duel vergde veel van de conditie. Dat was in het laatste half uur goed te merken.”
UNI zocht in de eerste helft voortdurend de aanval en voelde zich tekort gedaan toen Huub Meijerink werd onderuitgehaald. De scheidsrechter legde de bal buiten de zestien in plaats van op de stip. De Zettense keeper maakte een inzet van Pieter de Vries onschadelijk. Excelsior raakte nog de lat boven keeper Bas Boonen. Na rust kwam UNI onder druk. Dat leidde tot de openingstreffer (1-0). Enkele minuten later was het weer gelijk toen Willem Klaassen een counter afrondde: 1-1. Met die stand hadden beide partijen in de slotfase vrede. Het modderige veld had een flinke aanslag op de conditie gedaan.

Gasten, succes vanavond! Hoop het laatste kwartier nog mee te kunnen pikken! ciao

De kop boven het artikel heeft vast iets met de toestand van het veld te maken… 😉

Verder geen geweldig stukje inderdaad…en dan ook nog een Limburger voor F(V)ries uitmaken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.