Categorieën
Uni VV 1

Excelsior Zetten-Uni vv 1-1!

Het was vandaag een belangrijke dag voor Univv, good old Rinus was er weer en we moesten voetballen om aansluiting met de top krijgen. Het zou geen gemakkelijke middag worden. Ten eerste was onze enige reserve Pim niet helemaal fit en daarbij wisten we niet of onze net beter verklaarde spelers de 90 minuten vol konden maken.

Op een zeer zwaar veld traden de heren van Excelsior en Uni om 14:30 aan. De start was veelbelovend en de eerste 20 minuten voetbalde Uni sterk, vooral aan de rechterkant zorgde Huub en Pieter voor een aantal prima acties langs de zijlijn die jammer genoeg niet resulteerden in grote kansen of goals. Na deze goede start kwam Excelsior wat beter opzetten vooral lange ballen op de rechtsbuiten van Excelsior zorgden voor wat gevaar. In deze periode trof dezelfde rechtsbuiten de lat boven een zeer goed keepende bas Boonen. Na een inschattingsfout van Wouter kreeg ook spits van Lent een aardige kans op de openingstreffer, maar deze werd gered door onze Bas. Het was duidelijk dat Uni het moeilijkheden had met het veld, de ballen kwamen niet meer aan en er werd veel te veel geprutst op de vierkante meter. Dat kan heel goed op ons mooie lakentje maar hier was dat duidelijk anders.

Toch kregen we nog een kans, Huub Meijerink ging goed door en werd toch duidelijk binnen 16 aan zijn shirtje getrokken, maar de scheids “durfde” de bal niet op de stip te leggen en legde hem op de rand van de 16. Met een 0-0 stand gingen de beide teams de rust in. 

Na de rust begonnen we weer aardig sterk maar wisten dit maar 5 minuten vol te houden, Excelsior drukte ons terug op onze eigen helft. Af en toe wisten we wel speldeprikjes uit te delen maar niet echt doortastend. Pieter ging nog een keer goed door op rechts en vuurde een goed schot af, die prima werd gekeerd door de keeper van Excelsior. In de rebound kwamen Willen en Bert net een teentje te kort. Aan de andere kant kreeg excelsior ook wat kansen al was dit vooral vanaf afstand, 1 van deze schoten kwam wederom op de lat en door doortastend verdedigen nog verwerkt tot corner. Een paar minuten later was het dan toch raak, via de kluts kwam de bal voor de voeten van een excelsior speler te liggen die geen moeite had om de 1-0 binnen te tikken.

Uni toonde wat veerkracht en na een dieptepas van onze laatste man wist Pieter de linksback zo op te jagen dat deze de bal voor de voeten van Willem Klaassen legde, deze liet dit buitenkansje niet liggen en scoorde de 1-1. Uni voerde de druk wat op Chris en Sjoerd probeerden wat meer druk vooruit te zetten, voor de tweede keer deze middag werd Huub binnen de 16 onderuit getrokken, na een mooie actie draaide hij weg van zijn verdediger en had hij de weg naar de goal voor zichzelf, maar werd gevloerd. Nu kreeg Uni helemaal niets, de scheids wuifde het voorval weg.

In de laatste minuut kreeg Bert nog een mogelijkheid na een corner maar deze werd over geschoten. Al met al een terechte uitslag denk ik.   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.