Categorieën
Uni VV 1

Univv verliest van Gazelle Nieuwland 0-3.

Daar is hij dan, de eerste verliespartij van dit jaar staat in de boeken. Tegen een sterk Gazelle Nieuwland waren wij gister niet geheel opgewassen. 

We speulen met hetzelfde team dat het vorige week zo slecht deed, dat waren de woorden waarmee we het veld werden ingestuurd. Er moest dus wat recht gezet worden. Het goede gevoel was er wel en ook was er enige spanning af te lezen op de gezichten van enkele spelers.

De eerste helft werd al veel duidelijk, het spel was wat beter dan vorige week maar Gazelle maakte het erg lastig met hun snelle uitbraken en goede schoten vanaf een metertje of twintig, na een aantal geweldige reddingen van onze keeper Bas, werd 1 van deze schoten ons toch fataal. Na een inworp van links werden een aantal spelers te makkelijk opzij gezet waarna een speler van Gazelle vrij uit kon halen en mooi scoorde in de rechterbovenhoek.  Na deze goal gingen we wat dichter op elkaar spelen en probeerden we wat verder van de goal te komen. Hierdoor creëerden we eindelijk wat ruimte wat resulteerde in een goede kans voor Bertje Tolkamp, die oog in oog met de keeper het doel niet wist te vinden. Met de 0-1 stand gingen we de rust in.  Na de rust pakte Univv duidelijk het initiatief, er werd beter combinatiespel gespeeld en wij waren toch 20 a 25 minuten de beste ploeg. Er zat wat hoop in de lucht, er valt wel een puntje te halen, zo was het gevoel. Gazelle is alleen een ploeg die zich goed georganiseerd terug kan laten zakken en dan als een blok verdedigd, waarbij je dan heel erg goed moet oppassen voor de gevaarlijke uitbraken. In deze periode van goed voetbal hebben we amper een kans kunnen creëren,en dat is toch wel belangrijk in het voetbal. Na ongeveer 25 minuten in de tweede helft gebeurde het dan ook, een uitbraak van Gazelle. De verdediging van Uni, zat strak op de man en een pasje tussendoor op een (naar verluid van toeschouwers en grensrechter) meters buitenspel staande speler van Gazelle, deze had nu meters voorsprong op de verdediging en kon samen met een medespeler alleen op Bas af, dit speelde Gazelle goed uit (werd die bal niet naar voren gespeeld?), 0-2. Dit bleek de doodsteek voor Uni, de energie die we hadden in het begin van de tweede helft vloeide weg, kopjes gingen omlaag. Een voorzet van Huub werd nog bijna ingetikt door een speler van Gazelle, en een vrije trap rond de zestien werd door Christiaan net niet helemaal goed geraakt. Deze speldenprikjes waren Uni’s laatste wapenfeitjes. Aan het einde van de wedstrijd werd er door miscommunicatie in de verdediging van Uni,verkeerd gestapt op buitenspel, dit betekende de 0-3. Al met al een wat geflatteerde uitslag, het verlies van een prima ploeg was terecht maar 0-1 had de verhoudingen beter weergegeven.  Volgende week gewoon weer lekker aan de bak en punten pakken! En dan hopen we natuurlijk dat onze leider Willem van de Berg er weer bij is. 

(opstelling: Bas, Sjoerd, Wouter, Joost, Christiaan, Gerben (50 Pim), Bruno, Huub, Willem, Bert, Pieter (65 Koen))    

 

5 reacties op “Univv verliest van Gazelle Nieuwland 0-3.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.