Categorieën
Uni VV 1

Uni VV wint thuis van Barneveld

Na het eerste puntverlies vorige week in Wekerom, moest Uni VV thuis aantreden tegen Barneveld. Het was gelukkig een paar graden minder warm. Met dezelfde formatie als een week eerder begon Uni sterk aan de wedstrijd. Na een kwartier was Gerben dichtbij de openingstreffer, maar hij kreeg met rechts de bal niet langs de keeper. Logisch natuurlijk… Desalniettemin liet Gerben zien dat hij ondanks de poll toch ’t recht heeft om te ‘speulen’. Niet veel later stuurde Bruno Huub in de ruimte op rechts weg, hij legde de bal loepzuiver op het hoofd van Gerben bij de tweede paal, die vervolgens (ook tot z’n eigen verbazing) onberispelijk binnenkopte.

Hierna sloop helaas weer de angst in ’t spel van Uni VV. In plaats van zelf te blijven voetballen, lieten we ons terugdringen. Hiermee riep Uni de problemen over zich af. Een keer kon Bas nog knap redding brengen, maar even later was hij kansloos bij een wegdraaiend schot vanaf de zestien. Voor rust werd het ook nog 1-2. Door balverlies en een slechte organisatie stond de linksbuiten opeens volledig vrij en zette Uni VV op achterstand. Willem had de gelijkmaker nog op de schoen, maar zijn vlammende poeier eindigde op de binnenkant van de paal.

In de rust werd er in de kleedkamer orde op zaken gesteld. Hierdoor was Uni de gehele tweede helft de betere ploeg. Barneveld werd onder de druk gezet en dit leidde ook tot gevaarlijke momenten voor het doel. Na ruim een uur spelen kon Bruno halverweg de helft van Barneveld de bal na een afgeslagen voorzet oppikken. Uit zijn ooghoek zag hij de keeper van Barneveld iets voor zijn doel staan en hij besloot te schieten. De bal zeilde vanaf heel ver (40, 25, 32 meter? ) onderkant lat het doel in. (Objectief genoeg jongens? ;-)) Uni had nu de smaak te pakken en probeerde het doel van Barneveld steeds met afstandsschoten onder vuur te nemen.

Een minuut of 10 later nam Huub een korte corner op Bruno. Hij bereikte Bert voor het doel die hem vanaf de vijf meter precies in de kruising schoot. Een fraaie goal van Bertje ‘onzin!’ Tolkamp, die daarmee z’n vertrouwde plek bovenaan de topscorerslijst inneemt. Hierna kreeg Uni nog mogelijkheden om de zege veilig te stellen, maar traditiegetrouw lieten we dat na, zodat ’t toch nog spannend bleef tot ’t eind. Maar de punten bleven opnieuw in Nijmegen. Daar werd dan ook meermalen op gedronken op ’t feestje van Chris. Prima bier dat Lindenholt 😛

Met dit resultaat blijft Uni tweede op de ranglijst. Volgende week wacht hekkensluiter DVOV. Onderschatting is onze grootste vijand!

Het geven van punten laat ik wel over aan onze ‘bijna dertig-jarige’.

Voor uitslagen kijk hier: http://www.univv1.nl/1/wordpress/uitslagen/

Voor de stand kijk hier: http://www.univv1.nl/1/wordpress/stand/

Één reactie op “Uni VV wint thuis van Barneveld”

Heej Bruun, toch maar geen punten gegeven? Of vult Chris dit wederom aan? Chris ik begreep dat het een mooi feestje was. Goed bezig mannen….

Zaterdag was weer een belangrijke overwinning. Mooie goals, mooi schot op de paal. Zaterdag weer voor de 3 punten gaan.

Grtz van de trotse aanhanger van de nummer 5 van Nederland!
Adieje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.