Categorieën
Uni VV 1

In ere herstelde derby biedt Excelsior Zetten hoop (De Gelderlander, Betuwe)

Onderstaand stukje uit de Betuwse Gelderlander wil ik jullie niet onthouden… Bart Boonen, pas op! Beltmans komt eraan! Heerlijk…
ZETTEN ● Excelsior Zetten verloor zaterdag ook de twee­de wedstrijd in de derde klas­se. UNI VV was in Nijmegen met 2-1 (2-0) te sterk voor de ploeg van Henri ten Klooster. In Randwijk en Zetten, en omge­ving, kijkt men reikhalzend uit naar de derby in de derde klasse tussen het gepromoveerde EMM en Excelsior. Het duel van vol­gende week zaterdag is, zelfs na slechts twee wedstrijden in het seizoen, nu al cruciaal voor bei­de ploegen. EMM heeft namelijk slechts één puntje, Excelsior is nog puntloos.

„ Het is altijd al moeilijk om iets van een dergelijke derby te zeggen, maar nu is het zelfs on­mogelijk. Op voorhand zijn wij misschien favoriet, maar als EMM als eerste scoort, zullen wij het heel moeilijk krijgen”, luidt de voorbeschouwing van de coach van Excelsior Zetten, Henri ten Klooster. Zijn woorden worden beves­tigd door de laatste twee wed­strijden van zijn ploeg. Excelsior startte ook in Nijmegen niet slecht, maar een rare klutsbal van Bart Tolkamp en een mo­ment van onachtzaamheid op het middenveld waarna Huub Meijerink scoorde, zorgde er­voor dat de Zettense ploeg al voor rust een verloren wedstrijd speelde. De bezoekers hadden daarbij de pech dat een schot van Pieter van Lent vlak voor de thee bij toeval door de keeper van UNI VV, Bart Boonen, met het hoofd werd gekeerd. Boonen verliet het veld daarna wel met een her­senschudding. Hij werd vervangen door een veldspeler, Gerben Beltmans. „ Die heeft volgens mij vaker in het doel gestaan. Hij keepte in ieder geval uitstekend”, vond Ten Klooster. De verder uitstekend leidende scheidsrechter Bakker maakte volgens Ten Klooster in de twee­de helft een cruciale fout. „ Zij liet een duidelijke overtreding op Peter Schaap in de zestienme­ter onbestraft en corrigeerde dat door een lichte duw op Joost Ha­bers wel tot een penalty te pro­moveren.” Het buitenkansje werd door Geert- Jan Hendriks benut waar­na ook keeper Arno Timmer zich nog onderscheidde door een scherpe counter van UNI VV te neutraliseren. „ Pluspunt vind ik dat we twee keer niet zijn weggespeeld. Aan de andere kant hebben we nog steeds geen punt. Ik hou me voor de derby van volgende week echter toch maar aan het eerste vast. Wanneer wij EMM vanaf het begin kunnen vastzet­ten en er vooral voor zorgen dat we een keer niet achter komen, hebben we goede kans”, aldus Ten Klooster.

2 reacties op “In ere herstelde derby biedt Excelsior Zetten hoop (De Gelderlander, Betuwe)”

Wat nou, bij toeval! Volgens mij tikte ik de bal net voor zijn voeten weg toen hij alsnog uithaalde… Al laat mijn geheugen nog een beetje te wensen over… Van een bal op mijn hoofd heb ik in elk geval nog nooit een hersenschudding opgelopen, hoe hard ook!
Tja, en dat ze voor het gemak gewoon iedereen maar Bart noemen…

Ieder z’n eigen waarheid blijkt wel weer… ’t Enige wat die Van Lent raakte was ’t hoofd van Bas eh.. Bart.

En een klutsbal van Bart Tolkamp? Weergaloos binnengeschoten! Net als de fraaie goal van Bart Meijering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.