Categorieën
Uni VV 1

Langste voorbereiding ooit bijna ten einde

Het seizoen 206/17 mag voor het eerste elftal van Uni VV gerust omschreven worden als de langste voorbereiding ooit. Sinds bekend werd dat Veluwezoom de competitie niet zou afmaken en wij dus hoe dan ook niet lager zouden eindigen dan de twaalfde plaats – die veroordeelt tot/recht geeft op het spelen van nacompetitie om lijfsbehoud – waren al bijna alle pijlen gericht op de twee afsluitende wedstrijden die moeten gaan bepalen op welk niveau Uni VV volgend seizoen uitkomt. Na het thuisduel met SDS’55 (0-0) is die voorbereiding bijna ten einde.

Aanstaand weekend sluiten we de reguliere competitie af bij kampioen AVW’66, de twee zaterdagen erop treffen we een nog te bepalen tegenstander. Ervan uitgaande dat AVW ondanks het reeds behalen van de titel hun laatste thuiswedstrijd niet zomaar aan ons cadeau zal willen doen, leek SDS de uitgelezen tegenstander voor de eerste overwinning van deze competitie. En Paolo‘we could have won easily’ merkte Paolo (foto) achteraf terecht op, maar het mocht opnieuw niet zo zijn.

Ditmaal lag dat zoals gebruikelijk aan een gebrek aan scorend vermogen, maar werden we ook bepaald niet geholpen door de arbitrage. Tot driemaal toe – en elke keer een stukje duidelijker – hadden we tegen SDS recht op een strafschop, maar telkens weigerde de scheidsrechter naar de stip te wijzen; eerst werd Dirk gevloerd, daarna was Ilja het slachtoffer van een (domme maar opzichtige) duw in de rug en tot slot werd er een overtreding op Peter onbestraft gelaten. Misschien was de leidsman ons niet gunstig gezind omdat de hervatting na rust op zich liet wachten, omdat een overijverige Pablito besloot de sproeiers aan te zetten – niet beseffend dat die altijd hun vrij langdurige rondje moeten afmaken.

Jammer, aangezien we ook verder enkele kansjes onbenut lieten en dus niet tot scoren kwamen. Terwijl we toch een paar heel behoorlijke aanvallen op de mat legden. De keeper van SDS schreeuwde zelfs, de wanhoop nabij en met enige overdrijving: we worden van het kastje naar de muur gestuurd! Z erg was het niet, maar we speelden heel aardig. Net als eerder in Wekerom lieten we zien geenszins minder te zijn dan SDS, wat het onbegrijpelijk maakt dat zij zevende staan. Hetgeen de ploeg gerust als een compliment mag opvatten, want blijkbaar doen zij iets goed wat ons niet lukt.

Hoe dan ook: het bleef dus 0-0, want wij scoorden niet, maar hielden wel voor het eerst de nul. Dat was mede te danken aan een paar knappe reddingen van Joris, die weer terug is onder de lat nu Machiel op Texel voor knots in de branding speelt. Zaterdag sluiten we de competitie af in Westervoort, daarna weten we tegen welke opponent we mogen proberen het derdeklasserschap met weer een jaar te verlengen. Het is te hopen dat het dan niet te warm is en niet te koud, want spelverdeler Tijs liet zich ontvallen dat zijn presteren sterk afhankelijk is van de weersomstandigheden en dat hij het eigenlijk alleen echt rendeert als het tussen de 10 en 15 graden is.

In ieder geval krijgen we de kans op een ontsnappingsroute om degradatie te voorkomen, ondanks de rode lantaarn die we al het hele seizoen bij ons dragen. Hopelijk gaan we daar beter mee om dan Jos afgelopen zaterdag; zijn lieftallige vriendin bood hem op een presenteerblaadje een uitvlucht aan om onder een verjaardag in Bunnik uit te komen, maar even later zat de blonde technicus toch braaf in de trein. Hij miste zodoende de conclusie dat SDS getuige was geweest van een echte Uni VV-middag, bijvoorbeeld toen C halverwege de eerste helft op een drafje naar de kleedkamer moest bij gebrek aan reserveballen.

Dat was nog voordat onze aanvoerder dusdanig in de war bleek dat hij niet in de gaten had dat de woorden ‘Kazuki eis die bal eens op!’ niet aan onze Japanse strijder besteed waren. We kunnen het de GZ-psycoloog echter amper kwalijk nemen, want tot havo 4 dacht zijn vader nog dat hij bouwvakker zou worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.