Categorieën
Uni VV 1

Tiny van Reeken: NEC-held én supporter van UNIvv1

UNIvv heeft – naast al onze geblesseerden, oudgedienden en vrouwen (en de vader van Koen) – 3 echte supporters. De eerste is Rinus die 40 jaar trainer van UNIvv was. De tweede is de man met de snor, die vlakbij het sportcentrum woont en zo ooit bij onze club terecht kwam. En de derde is Tiny van Reeken, NEC-held van beroep. Niemand die weet wat hij in hemelsnaam bij ons te zoeken heeft, maar ach: dat maakt het alleen maar mooier… 

Toen ik op een van mijn vrije (toen nog kinderloze) vrijdagen in De Slegte belandde, liep ik zonder op zoek te zijn naar een specifiek boek direct naar de afdeling ‘Sport’. Ik zocht naar het kaartje ‘Voetbal’ en trok er een boek uit over NEC. Op bladzijde 78 stond onze Tiny.

Kunt u lezen? Lees dan mee!

 

Tiny 1

Tiny 2

4 reacties op “Tiny van Reeken: NEC-held én supporter van UNIvv1”

Met Tiny kun je nog eens echt over NEC praten.

“He, Tiny. Hoe zat dat toen met dat doelpunt bij Zwolsche Boys?” (willekeurige wedstrijd)
“Nou, dat was wat. Eerst vertrokken we al een kwartier te laat omdat Cees Kick zich had verslapen, daarna kwamen we in een file bij de Woeste Hoeve etc etc.”

Met enige schroom reageer ik als lid van de oud-veteranen oftewel afdeling ‘goud’ op de berichtgeving over de supporter Tiny van Reeken. Jullie vragen je af hoe hij ooit bij UNIvv terecht is gekomen. Mij staat daarover het volgende bij. Ik heb vanaf 1968 (echt waar) in het eerste van UNIvv gespeeld. Ik voetbalde echter vanaf midden jaren 70 ook bij zaalvoetbalvereniging Voorwaarts, destijds de toonaangevende club in het zaalvoetbal in Nijmegen en omgeving. In dat team speelden ook enkele oud-profs, Hans Verhagen en Tiny van Reeken. We hebben het nog geschopt tot de finale van het Nederlands kampioenschap. Later kwam Ruud van Leeuwen voetballen bij Voorwaarts. Ruud was een begenadigd voetballer die werd opgeroepen voor het Nederlands zaalvoetbalteam. Ruud kwam op een gegeven moment ook voetballen bij UNIvv omdat hij uit Beek kwam en Rinus goed kende. Tiny van Reeken wilde graag weten waar Ruud en ik op het veld voetbalden en kwam zaterdags kijken. Hij vond het zo de moeite waard dat hij nooit meer is weggegaan. Dit laatste maak ik er zelf maar van.
Volgens mij is het zo gegaan maar er is een heel simpele oplossing: waarom vragen jullie het niet aan Tiny zelf? Ik wens jullie veel succes dit seizoen.
Vriendelijke groet, Jan Stapel

Beste redactieleden,

Ik vind Tiny van Reeken de beste NEC-speler aller tijden. Zijn gave techniek en mooie passeerbewegingen waren illustratief voor Van Reeken.
Tiny had de mond op de goede plaats. Hierbij denk ik terug aan het feit, dat Tiny door de toenmalige Staf van NEC werd verbannen naar het tweede elftal. Mijns inziens een foute beslissing. Eerst in de uitwedstrijd tegen VSV in Velsen was Tiny weer van de partij.

Ik heb veel bewondering voor Tiny van Reeken. Ik wens hem dan ook fijne Kerstdagen toe en een Gezond en Voorspoedig 2014.

Bert Sutherland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.