Categorieën
Uni VV 1

Nummer 1…Derk, Dork, Dirk!

1 Dirk:

• Het aantal goals dat je hebt gescoord spreek voor zich, net zoals je inzet. Deze drie punten die je verdiend spreken ook voor zich.
• Onze superspits! Niet alleen heeft hij een zeer uitstekend seizoen gedraait, ook zijn enthousiasme voor en betrokkenheid bij anderen is prachtig.
• Zijn haar symboliseert zijn spel dit jaar. Altijd in vorm. Het oogt nonchalant, maar vereist uren werk. Ook handig dat hij bij gebrek aan een goed veld altijd zijn eigen mat meeneemt.
• Heurbandje.De Witte Wilfried Bony.
• Gewoon fijn dat we een spits hebben die een voorzet in kunnen koppen. Is al dat werk ook niet voor niks.
• Sterk werk Derk. Dirk vond dit jaar na vele omzwervingen door het veld zijn beste positie: spits. En hoe! Wist liefst 18 keer het net te vinden en liep daarmee 1 op 1. En dat zelfs zonder een penalty te nemen (waarom kregen we die dit seizoen eigenlijk niet? Dit ruikt naar matchfixing!) Moest helaas ook 1 keer in het doel plaatsnemen toen Joris onzacht met een Velps hoofd in aanraking kwam. Achteraf moet je concluderen dat dat slippertje van doelman Dirk ons de plek in het linkerrijtje heeft gekost, maar ach… Desalniettemin was dit toch het jaar van de Dirk. Heeft nu ook in het werkende leven grip op de zaak en is tevens voorzien van blitse bolide, wat natuurlijk erg fijn is voor de uitwedstrijden.
• De man met het haar, de man met het haarbandje, de man van Eiffel, de man van het truukje, de man van Eva, de man van de goals, DE man! Speelde hij altijd goed? Nee, lang niet altijd zelfs maar dit jaar was hij van onschatbare waarde met zijn doelpunten, loopvermogen en als aanspeelpunt. Hij is er echt voor gegaan dit jaar hield zijn lichaam in shape met oefeningen voor en na de training en scoorde ook hoog in het trainingsklassement. Toen hij er zelf in ging geloven dat hij goed was werd hij, leek wel, nog een tikje beter. Haast arrogant bezorgde hij mij een van de mooiste overwinningen in mijn carrière tegen Lienden uit. Ik quote: ‘Ik wist toch al dat die bal er in zou gaan dus was het niet echt een verrassing en daarom juichte ik ook niet echt” Mijn knie was na een tikkie eigenlijk te instabiel om nog door te gaan maar op het tandvlees hebben we op miraculeuze wijze achterin de 0 gehouden. Na die wedstrijd was mijn keel echter net zo beurs als mijn knie want wat een energie en geluid kwam vrij na het laatste fluitsignaal. Ook op de whatsapp laat Dirk vaak van zich horen al wil ik daarbij opmerken dat geen van de 3 punten daaraan te danken is. De Hans Alkemade bokaal zou een prachtige beloning zijn voor een topjaar en wie weet komt er nog wel een Gelderlander prijs bij.
• Opgestegen naar de hoogste regionen. Na vorig seizoen ongeveer alle posities van het team verkent te hebben, werd dit jaar een gooi naar de spitspositie gedaan. Met een boel doelpunten, uitverkiezing voor amateurspeler van het jaar en een topseizoen als resultaat. Ook buiten het veld een positieve en enthousiaste verschijning, misschien wel kenmerken die net zo belangrijk zijn als zijn voetbalkwaliteiten.En wat heeft hij toch een topbaan met prachtige secundaire arbeidsvoorwaarden (lees: auto/tankpas)
• Als je 43% van de doelpunten gemaakt hebt zegt dat genoeg over waarom Dirk voor mij de speler van het jaar is. Hij heeft dit jaar laten zien dat wij niet zonder ‘de man met het haar’ kunnen. Daarnaast was hij bijna elke training aanwezig ook nu zijn leven na de winterstop wat drukker is geworden. Buiten het veld zorgt Derk voor de nodige Uni vv promotie, onder andere met een stuk in de krant. Ongetwijfeld zal hij ons ook goed vertegenwoordigen op het gala in Groesbeek. Zoals DDJ dit seizoen de aanval leidde, gidste hij ook de ‘Big Ben groep’ door Londen bij afwezigheid van Kapitein Bruno. Wel zou hij door zijn prachtige haardos en vlotte babbel voor meer vrouwelijk schoon langs de lijnen kunnen zorgen, verbeterpuntje voor volgend jaar. Dirk heeft een fantastisch seizoen met als hoogtepunt de geweldige vrije trap bij Lienden uit. Het winnen van de speler van het jaar verkiezing zou natuurlijk de ultieme bekroning op zijn seizoen zijn.
• Dirk heeft een fantastisch seizoen gehad met veel goals. Hij is erg belangrijk geweest voor ons afgelopen jaar en met zijn tomeloze inzet, ook op de trainingen, verdient hij wat mij betreft de bokaal.
• De vele doelpunten, het positieve karakter en het haar zijn op zich drie punten waard. Je bewees een echt killersinstinct te bezitten:je liep praktisch één-op-één. Vooral de streep,uit tegen Lienden,zal de harten van de vele UniVV’ers nog lang verwarmen. “Speler van het jaar” voor de Gelderlander, al denk ik dat het interview ook een rol gespeeld kan hebben. De “man met het haar” bracht als heuse centerfold menig tienermeisje het hoofd op hol, en deed vast de krantenverkoop pieken. Het enige smetje op het seizoen: het missertje door de benen tegen DVOV kost jou hier twee punten en ons 3 plaatsen op de ranglijst.
• Een centrumspits die veel doelpunten maakt, dat waren we niet meer gewend. Waar we de afgelopen jaren afhankelijk waren van de goals van onze rechtshalf (Miep), of een aantal jaren terug zelfs van onze rechtsback (Sjoerd), hebben we sinds dit jaar eindelijk weer eens een centrumspits die zich tot de topscorers van de afdeling mag rekenen, en er zelfs een nominatie van de Gelderlander mee verdiend heeft.
Zeker de samenwerking met Miep was erg succesvol, iets wat niet onbenoemd dient te blijven. Al met al genoeg voor twee punten voor het klassement.
Enkele opmerkelijke aspecten die bijgedragen hebben tot het vergeven van de twee punten:
-De man met het haar
-Onze beste connectie met de hockeymeisjes van het Nederlands elftal
-zijn niet-aflatend optimisme en energie tijdens wedstrijden en trainingen
-als hij volgend jaar weer goed presteert, zou hij drie punten krijgen van mij als ik nog zou mogen stemmen, hup Dirk!
• Overduidelijk de man van het afgelopen seizoen. Heeft zich ontwikkeld tot een zeer complete spits. Met zijn enthousiasme stimuleert hij zijn teamgenoten ook tot beter voetbal. De man met het haar heeft eindelijk zijn positie in het team duidelijk gemaakt: levensgevaarlijke centrale spits
Dikke pluim voor Dork!
• Tja, waarom veren in de reet steken van iemand die alles heeft..? Nou oké eentje dan: Dirk, je hebt zulk fantastisch mooi haar!
• Na jaren heen en weer geslingerd te zijn van (linksback naar linksmidden, van keeperschap naar rechtsback) eiste Derk dit jaar met succes de spitsenpositie op. Lang gewacht op zijn kans pakte hij hem direct. Sorry Jaap, doei Bert en Willem: Dirk is onbetwist onze man in de punt. Misschien gek om te zeggen, maar ik denk dat het goed voor hem is geweest dat Jos het hele seizoen geblesseerd was. Is die er bij, dan is onze Dirk namelijk wel heel erg gefocust op zijn holmaatje. Nu hij er niet bij was, moest hij ook op zoek naar andere – veel effectievere – oplossingen. Bleek vooral in de tweede competitiehelft onwijs te klikken met onze Miep die voorzet na voorzet bij hem afleverde. En bleek uit de statistieken slechts 1 assist afgeleverd te hebben, wat een een topspits typeert: recht op het doel af! Onze Dirk heeft van nature een belachelijk positieve instelling. Aan de andere kant: sinds hij arbeider is, lijkt dat wel een beetje veranderd. Zo was hij de laatste maanden op donderdag niet meer te genieten op de training. Meneer was moe van een week hard werken en daar moesten wij dan voor boeten. Ach. Op 7 juni wordt hij in De Linde sowieso uitgeroepen tot beste speler van Univv, laten we dat hier dan ook maar doen…
• De man met het haar. Vaker dan ons lief is waren we dit seizoen afhankelijk van de doelpunten van onze veel scorende linksback/keeper/middenvelder/spits. De bijna topscoorder in onze klasse is zelfs niet te beroerd om de keepershandschoenen aan te trekken, wanneer doelman van Meel last heeft van zijn neusje voor de goal.Hoogtepunt dit seizoen was de heerlijk genomen vrijetrap bij Lienden uit. Die leverde ons niet alleen de zeer verdiende overwinning op, maar resulteerde ook in de enige verliespartij van de kampioen. Mede dankzij Dirk zijn scoringsdrift kon Appie tijdig de verlossende woorden uitspreken dit seizoen.
• Held van beroep. Een ge-wel-dig seizoen gedraaid. Zowel binnen als buiten het veld. Een schitterende baan (terwijl hij nog niet eens is afgestudeerd) inclusief lease auto, heel veel doelpunten (!!), heel veel trainingen, veel meer bezoekjes aan Jos, etc. Een echte atleet en doet er moeite voor dat te blijven (elke training oefeningen). Betrokken bij zijn medespelers en, niet onbelangrijk, altijd positief. Ga zo door!
• Je hebt dit seizoen je naam gevestigd. De eerste vraag van de Gelderlander is tegenwoordig: Derk de Jong weer? Niet voor niets ben je genomineerd voor Nijmeegs Speler van het Jaar. Maar ben je ook UNI VV-Speler van het Jaar? Zo ja, dan ben je een terechte winnaar. Jouw succes dit seizoen heb je geheel aan je zelf te danken. Je kwam positief en gretig bij ons binnen, maar werd eerst veroordeeld tot wedstrijdjes bij het tweede. Daarna vervulde je gewillig de rol als hoer van het elftal. Je voelde je misschien wel hard genomen, maar je bleef enthousiast en fanatiek. Toen die kans in de spits eindelijk kwam heb je die vol in het kruis gevat. Eat that, Huub Meijerink! Pim Geerling natuurlijk niet, die zag het altijd al en heeft je de kans gegeven en daarvoor ben je hem eeuwig dankbaar. Door jouw drive ben je nu goalgetter en een haast onmisbare schakel in ons aanvalsspel. En het is meer mensen opgevallen: je oude trainer polste je voor een terugkeer en natuurlijk ben je in juni de filmster tussen figuranten op het voetbalgala. Ik zie je al gaan: onze eigen James Bond, strak in smoking, haren slick achterover, tandpasta-grijns op je gezicht, met een cola – shaken, not stirred ? – in je hand. Die hand moet een gouden vinger hebben, want alles wat je aanraakt wordt een succes. Voor jou is de wereld niet genoeg! Maar ik denk dat je nog meer gadgets up your sleeve hebt. Het team groeit en als jij net zo’n enthousiaste voortrekkersrol blijft vervullen kun je het merk Dirk nog veel beter in de markt zetten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.