Categorieën
Uni VV 1

Open brief aan de scheidsrechter van gisteren

Beste scheidsrechter van gisteren,

Ik heb u gisteren niet meer kunnen bedanken voor het leiden van de uiterst sportieve wedstrijd tussen UNIvv en SKV. Toen ik eindelijk mijn teleurstelling van het onrechtvaardige verlies had verwerkt en er klaar voor was om u een hand te geven, had u ons sportpark al verlaten.

89 minuten lang voelde u het spel prima aan. U was goed voorbereid, bijzonder consistent (zoals bleek uit het drie keer affluiten van een verkeerde ingooi) en u had er zin in. Net als de beide ploegen trouwens. Wij waren blij dat we 11 fitte mensen op konden stellen en dat we twee half fitte en een trainer/speler op de bank hadden zitten. Centraal op ons middenveld stonden twee jongens die daar het hele seizoen nog niet gestaan hadden (en ze deden dat nog eens keigoed ook!). En SKV heeft er tegen ons eigenlijk altijd wel zin in… Wij van UNIvv hadden wat goed te maken: de eerste wedstrijd van dit seizoen verloren wij met heel veel tegen heel weinig van de Wageningers…

Het was een sportieve en leuke wedstrijd. Dat bleek vooral in de tweede helft toen SKV kon uitbreken, maar het niet deed omdat er een speler van ons geblesseerd op de grond lag. Nummer 6 trapte de bal direct buiten het veld. Grote klasse, want het tegenovergestelde komt ook vaak zat voor.

We waren aan elkaar gewaagd. SKV kwam door een knap doelpunt van de lange spits op voorsprong, wij kwam direct na rust door een kopbal van onze eigen Dirk gelijk. SKV kwam door een doelpunt van de bijzonder sterk spelende aanvoerder Tijmen weer op voorsprong, maar wij kwamen opnieuw langszij. Opnieuw Dirk rondde een knappe actie van Merijn kordaat af. Het spel vloog op en neer. SKV kreeg nog aardig wat kansjes, maar ook wij lieten ons van onze beste kant zien. We waren een team, streden voor elkaar en gingen voor de winst. Die kregen we bijna toen de keeper van SKV een voorzet van Wout liet glippen waarna MiepMiep over het lege doel heen schoot.

Het had zo mooi kunnen zijn, maar het werd eindelijk zo lelijk. Waar 2-2 een mooie en terechte einduitslag geweest zouden, werd het 2-3. Een halve minuut voor tijd beoordeelde u een situatie compleet verkeerd. Wij hadden de bal, een meter of 25 voor onze eigen goal, toen een SKV’er een overtreding maakte. Het was zo overduidelijk dat we zelfs met voetballen stopten. SKV zag zijn kans schoon. We stonden verkeerd, de steekpass kon gemakkelijk gegeven worden en de linksbuiten maakte de kans simpel af.

Ik kon het niet geloven. Terwijl ik wist dat het geen zin had, stormde ik op u af. Ik ben zelden zo kwaad geweest op een scheidsrechter. U zei dat u het niet gezien had. Dat kan natuurlijk. Maar volgens mij moet een scheidsrechter die een wedstrijd goed aanvoelt en geen beslissende rol wil spelen in een dergelijke situatie toch gewoon fluiten voor een overtreding. Ook al heeft hij niets gezien, dan ziet hij aan de reacties van de spelers wel of hij moet fluiten of niet. Dat deed u niet en daar baal ik op deze zondagmorgen nog flink van. Net als u waarschijnlijk. U had een fijne wedstrijd gefloten, maar wat overblijft is een wrang gevoel.

Voor de derde keer deze competitie gaven wij in de laatste seconden van de wedstrijd de punten aan de tegenstander. Tegen Kesteren en DVOV door persoonlijke fouten, nu tegen SKV door een verkeerde inschatting van de scheidsrechter. Scheidsrechters zijn net mensen, net als UNIvv’ers trouwens.

Nog wel even een vraag als goedmakertje: kunt u even regelen dat uw collega-scheidsrechter die volgende week onze wedstrijd tegen Redichem fluit ons in de laatste minuut een volkomen onterechte penalty geeft? Dan praten we nergens meer over…

Met vriendelijke groet,

De doldwaze keeper die inmiddels weer een beetje tot bedaren is gekomen…

6 reacties op “Open brief aan de scheidsrechter van gisteren”

Joris,

aan de scheidsrechter van volgende week heb je ook geen goede herinneringen.

Ik denk dat je met een beetje googlen wel weet waarom.

Tot volgende week.

Beste keeper van Uni VV,

Dank voor je open brief en je scherpe analyse. Je emoties op het veld gisteren waren te begrijpen, inderdaad is een scheids ook maar een mens …………

E. Huisman, scheidsrechter

@Redichem: Alle scheidsrechters zijn mijn vrienden!

@Scheidsrechter Huisman: Stoer dat u reageert. Regelt u nog even met uw collega dat wij zaterdag een penalty meekrijgen? Dank u!

@Bertus: Alles om een hartkwaal te voorkomen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.