Categorieën
Uni VV 1

Verslag door Redichem (voetbaloost.nl)

Doelpunten:

50. 0 – 1 Wouter van den Berg

68. 1 – 1 Vincent Ruis

90. 1 – 2 Paul Dorland

90 + 3. 1 – 3 Bart Bovendeur

De openingswedstrijd van het seizoen voor Redichem. Tegen UNI VV heeft Redichem het traditioneel moeilijk. Het is al lang geleden, bijna 20 jaar, dat Redichem voor het laatst heeft gewonnen in Nijmegen. Een constante factor is de kwaliteit van het “kunstgrasveld”. De bovenlaag is na al die jaren nog steeds hard genoeg om zonder risico op beschadiging van het veld een Boeing 747 te laten landen.

De eerste helft was Redichem de betere ploeg maar kon het lichte veldoverwicht niet in doelpunten uitdrukken. Ook UNI VV wist niet te scoren waardoor de 0 – 0 ruststand logisch was.

In de tweede helft was Redichem de bovenliggende partij. Maar er was vanuit het niets een afstandsschot van 25 meter van Wouter van den Berg voor nodig om de 0 – 1 aan te tekenen. Hierna was het initiatief duidelijk voor Redichem maar het uitbouwen van de score lukte niet. Een uitval, waarbij de bal met de hand werd meegenomen, was voldoende voor de gelijkmaker.

Conditioneel was Redichem de betere ploeg en gedurende ruim 20 minuten was het eenrichtingsverkeer richting UNI VV doel. Het duel leek op een gelijksspel af te gaan tot in de laatste seconden van de officiële speeltijd Paul Dorland vrij voor de keeper kwam te staan. Om niet tegen de keeper op te schieten maakte hij een aantal kapbewegingen waarbij het publiek het hart vast hield maar gelukkig bleef hij koel en schoot beheerst de 1 – 2 binnen. In blessuretijd was het nog Bart Bovendeur die de allerlaatste aanval van de wedstrijd afrondde met een beheerste kopbal.

Een mooie overwinning voor Redichem dat het seizoen goed begint en gelijk de uitwedstrijd achter de rug heeft waarnaar het minst wordt uitgekeken. (Met excuses voor de ploeg UNI VV die aan zowel het dramatische kunstgrasveld als aan de accommodatie weinig kan doen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.