Categorieën
Uni VV 1

War Horse

Het voelt de laatste anderhalve maand als trekken aan een dood paard. Geen lijzige Spielbergfilm over een paard dat alle bommen en granaten ontloopt, maar een door zijn hoeven gezakte nachtmerrie. Ik lig er vannacht letterlijk wakker van. Op de training moet ik al blij zijn als er een 4 tegen 4 gemaakt kan worden, op zaterdag staan we nét aan met elf man en een halve paardenkop. Om vervolgens drie keer op rij vrijwel kansloos te verliezen.

Bijvoorbeeld gisteren tegen SKV, met ontluisterende cijfers: 1-5.
Joris van Meel na een wedstrijd sprakeloos en socialize-loos. Nuff said.
Wouter, teruggehaald uit het 2e, tegen Ostrabeke nog een van de betere, kon niet lekker tegen zijn directe tegenstander Beukelaeren en werd meerdere malen in de luren gelegd door de beste speler van het veld, nummer 11 van SKV.
Van Dick wordt al in zijn eerste seizoen een leidende rol in de verdediging verwacht, maar naarmate de wedstrijd vorderde ebte het daarvoor benodigde zelfvertrouwen weg.
Koen is bij afwezigheid van Bruno aanvoerder, ondanks dat hij met 24 jaar nog altijd een van de jongste spelers is. Fit, fanatiek en een belangrijke steunpilaar. Toch voel je soms dat er een schriel muilezeltje voor de kar staat in plaats van een stevig trekpaard.
Gijs begon met wat foute passes, herstelde zich prima maar de directe tegenstander was hem toch regelmatig te vlug af.
Van Gerben konden we niet meer vragen dan dat hij heeft gegeven. De eerste volledige training achter de rug sinds maanden en meteen de hele wedstrijd centraal op het middenveld. Verdedigend sterk gespeeld, maar kon in balbezit Job niet ondersteunen.
Het was echt een ‘alle ballen op Marienjo’-dag. Te pas en te onpas zoeken we naar de snelle topscorer. Miep echter voelde zich ongelukkig, speelde ongelukkig, en was ongelukkig met een sterke back.
Job heeft hard gezwommen als Nemo in een veel te grote oceaan. In tegenstelling tot de film liep dit niet goed af.
Jaap vond ik een van de lichtpuntjes. Hij sleurde zich het veld over (met lomperd nr. 2 voortdurend aan zich vastklampend) en hield zijn commentaar op de verdediging keurig voor zich. Helaas kreeg hij nauwelijks goede ballen, waardoor het licht erg flets bleef…
Merijn verloor on-Merijns veel de bal. Scoorde wel middels een knap schot met links vanaf de zestien in de benedenhoek.
Wout was als zijn haar na de wedstrijd: niet in vorm.
Willem viel redelijk in en strooide met een aantal goede passjes. Helaas stond het toen al 1-4.
Bert kwam na een hele wedstrijd bij het 2e ook nog het veld in. Hij was direct een goed aanspeelpunt, legde af, maar Wouter schoot hoog over. Daarna heeft Bert waarschijnlijk geen bal meer kunnen raken. Laten we maar zeggen doordat er weinig tijd was.
Dit is de naakte waarheid. Ik zie de goede wil en het harde werken bij de aanwezigen, maar het gewicht van de afwezigen konden zij niet dragen. SKV speelde met meer vertrouwen, gretigheid en een puntenpakkende grensrechter en heeft verdiend gewonnen.

Hoe gaan we dit schijndode paard reanimeren? Het beste paard van stal worden we niet meer, maar we moeten wel de eindstreep halen. De afwezigheid van spelers is iets dat we niet in de hand hebben. Daarom is het lekker dat we volgende week vrij zijn. In die periode komen een aantal jongens weer terug van hun ziekte, blessure of weekendje weg. De selectie wordt dus weer sterker en fitter! Daarnaast is de puntendeling tussen Brakkenstein en Dodewaart een opluchting, omdat we nog boven die eindstreep staan en het in eigen hand hebben. Brakkenstein heeft daarbij een lastiger programma dan wij. Bovendien wordt het mooi weer, dat past onze voetballers wel!

De omstandighedenverwachting ziet er dus overwegend zonnig uit, met slechts af en toe stapelwolken. Wel wil ik een beroep op jullie doen, op datgene dat we zelf in de hand hebben: KOMEN! Nee, ik bedoel niet iets in je hand hebben en dan komen, ik bedoel kom naar de training, de wedstrijden en het Sportcafé en Café Jos. Kom ook als je geblesseerd bent. Kom, maak plezier met het stel mooie gasten dat jullie zijn. We hebben er drie nieuwe toppers bij, laat hen zien wat de kracht van Uni VV is! Juist in de sportief moeilijkere tijden moeten we onze sterke teamgeest tonen. Gisteravond is de eerste aanzet al gegeven, met een ouderwets topavondje Jos: bedankt Wouter, Nicolet, Lars, Willem, Sjoerd, Jos, Koen, Wout, Floor, Merijn, Jojanneke, Dick en mijn eigen Marlijneke! Volgende week zaterdag gaan we aan het eind van de middag trainen, vervolgens naar Jos en wie weet waar de Aanvoerder van de Nacht ons naar toe voert! Suggesties voor het Aanvoerderschap kunt u achterlaten in het reactiepaneel! KOMAAN UNI VV!!!!!!!

Zo. Ditmaal heeft uw trainer gesproken. Hij duikt nog even terug het bed in, in de hoop geen afgehakte paardenkop naast Marlijn aan te treffen…

12 reacties op “War Horse”

Applaus.

Laten we er met z’n alleen ook wat mee doen. Vaker onze gezichten op de training laten zien en dan tekeer gaan als beesten die willen (winnen).

Mooi stuk trainer, helemaal eens! toveren we door een hoge trainingsopkomst met geblesseerden die terugkomen, fitten die nog meer kar gaan trekken, vakantiegangers die terug uit Mexico komen en Kevins die uit Amsterdam worden ingevlogen de komende weken dat halfdode paard om in een feniks! Een feniks waar we nog een aantal geweldige wedstrijden mee gaan beleven en aantal zeer belangrijke punten mee gaan pakken! Helaas komende tijd geen maandag voor mij, dinsdag individuele looptraining, ben ik er donderdag weer (en dan dubbel en dwars!). Gegroet!

36 uur na de ontgoocheling. Zit nog steeds wel aardig stuk, maar dit soort oppeppers zorgen er voor dat ik weer licht zie. Vanavond ballen en knallen.

Voor de jongens met mindere banen (zoals ik): De wapenspreuk van de provincie Zeeland: `Ik worstel en kom boven`. Een spreuk die wijst op de strijd tegen het water in dit deel van Nederland.

Als vriend van Uni vv wil ik jullie nog even een hart onder de riem steken. Uiteraard heb ik heerlijk geslapen maar vooraf was ik er niet gerust op. Al jaren zie ik een enorme wedstrijdmentaliteit bij Uni vv. Weinig andere ploegen kunnen zich zo goed oppeppen voor wedstrijden en ook ik heb de nodige personele problemen gekend waardoor we ver weg zijn gezakt. Vooraf heb ik vooral moeten puzzelen hoe ik de vleugels zou bezetten aangezien onze nr 11 maar ook de nr 14 die in de 2e helft op rechts inviel beiden nog geen hele wedstrijd konden spelen. En dan zit het soms wel eens mee. Daarbij moet wel van mijn hart dat de rol van onze grensrechter daar deze keer minimaal in was hoor. Uni vv onwaardig hoe jullie voormalig grensrechter vanaf de zijkant tekeer ging. In het heetst van de strijd roept iedereen wel eens wat dus verder moeten we daar ook geen punt van maken. Laten we er het op houden dat de doelpunten voor ons op gunstige momenten vielen en dat voor ons eindelijk alles eens op zijn plaats viel. Jammer dat jullie juist op die dag ‘lijdend voorwerp’ waren maar ook wij hebben dit hard nodig.

Toch reken ik erop dat jullie de benodigde punten halen en ook volgend jaar gewoon weer 3e klasser zijn.

Succes mannen.

Groeten van een vriend van Uni vv.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik ook wel ‘dingen’ heb gezegd tegen de grensrechter. Dat gebeurt in het heetst van de strijd. Daarnaast was mijn overtreding op ‘nummer 8’ volkomen onnodig. Kortom; excuus daarvoor.

Succes met jullie verder opmars naar boven en hopelijk tot volgend seizoen!

@Dennis: Mooie analyse. En eensch dat onze Henny beter is in daden dan in woorden. 😉

@Miep: Wat? heb jij een overtreding gemaakt? Op naar de 1e gele kaart! 😉

Mea culpa, ook van mij. Ik lijd mee op afstand. Maandag weer volop van de partij (en misschien zaterdag avond als de jetlag het toelaat. Come on Uni VV!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.