Categorieën
Uni VV 1

Trainer Pim scoort (en UNIvv1 krijgt hard op de kloten van Lienden…)

Statistieken: wat moet je ermee? Volgens de cijfers van Voetbal Nederland was er een kans van tien procent dat we niet van Lienden zouden verliezen. In het echte leven bleek zelfs dit geringe aantal veel te groot te zijn: Lienden was beter, feller en giftiger en had geen kind aan UNIvv. Eindstand: 3-1.

We waren nog geen 30 seconden bezig toen de eerste Lienden-aanvaller al oog in oog kwam met ondergetekende. Hij faalde, maar de toon was gezet. Lienden won de slag op het middenveld en liet UNI niet aan voetballen toe komen. Het wachten was op de 1-0, die onvermijdelijk zou vallen. Na een kwartier was het zover. Een vrije trap werd voorgeslingerd, een paar Nijmeegse verdedigers waren niet scherp genoeg en de bal lag in de goal: 1-0. Even later moest Appie Woutink aan de noodrem trekken toen er opnieuw niet al te slim verdedigd werd. Penalty en 2-0.

Na rust nam Lienden gas terug. De trainer van Lienden kon zijn stem sparen omdat wij het spel niet konden maken. We deden nog wel wat aardige dingen en kregen wat mogelijkheden op kansen, maar daar bleef het dan ook bij. Achterin deed nieuwbakken linksback Appie even later een Woutinkje: hij was betrokken bij twee doelpunten van de tegenpartij. Ap gaf een puntgave voorzet op de invaller van Lienden die de hoek voor het uitzoeken had: 3-0.

UNIvv-hoogtepunt van de wedstrijd was de 3-1. Trainer Pim – die zichzelf in had moeten brengen voor de na een paar minuten geblesseerd geraakte paniekaankoop Vincent – liep bij een aanval goed mee. De inzet van Job werd nog knap door de doelman gered, maar op de rebound van trainer Pim had hij geen antwoord: snoeihard in het zijnet.

Het gif en de wilskracht die vorige week in de verloren wedstrijd tegen Ostrabeke wel aanwezig waren, bleken vandaag een vrije dag genomen te hebben. Het is te hopen dat zij er komende weken weer bij zijn. Zonder hen zijn wij namelijk helemaal niets. En zonder hen lonkt de vierde klasse. Ben ik te negatief? Misschien. Maar helaas ook erg realistisch. Ik heb Ostrabeke-trainer Tombola gevraagd of hij zijn spiegel even terug wil sturen; kunnen we er komende week allemaal even in kijken.

Één reactie op “Trainer Pim scoort (en UNIvv1 krijgt hard op de kloten van Lienden…)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.