Categorieën
Uni VV 1

En we zijn weer begonnen: UNIvv – Ostrabeke 0-2

Wie herinnert zich die zaterdagmiddag in augustus 2011 in de Refter in Ubbergen nog? Toen trainer Pim zijn 25 selectiespelers vertelde dat de concurrentie bij UNIvv1 dit jaar moordend zou zijn en het wel eens voor zou kunnen komen dat deze of gene een keer een wedstrijdje met het tweede mee zou moeten spelen… Hoe anders was het gisteren – een zaterdagmiddag in februari 2012 – bij de herstart van de competentie? Toen we Beukie sr. uit het tweede terug moesten halen, de zieke Merijn en de die nacht net van wintersport teruggekomen Dick in de basis startten en we trainer Pim als enige wissel op de bank hadden.

In deze eerste wedstrijd na de winterstop moesten we het opnemen tegen Ostrabeke – tegen wie we in de de uitwedstrijd na een kwartier met 3-0 achter stonden en er daarna toch nog een spannende wedstrijd van wisten te maken. Zaak om het deze keer niet zover te laten komen.

In de eerste helft was het wel Ostrabeke dat het spel maakte. Wij kwamen te weinig (lees: niet) aan voetballen toe en wisten daardoor geen uitgespeelde kansen te creëren. Ostrabeke deed dat wel. Na enkele speldenprikken mocht hun irritant goede nummer vier vanaf een meter of 18 uithalen. Door een wirwar van benen bereikte de bal de linkerhoek: 0-1. Een kwartiertje later was het opeens 0-2, toen er 8 man van UNI op 1 lijn stonden en de groenwitten er zomaar doorheen konden steken. De schrijver dezes probeerde de Ostrabekinees nog wel naar de zijkant te drukken (wat ook lukte), maar hij wist de bal vanaf de achterlijn met de binnenkant van zijn voet precies in de goal te deponeren: 0-2. Wij kregen hierna nog wat kleine mogelijkheden, maar het geluk ontbrak en de goede keeper van Ostrabeke stond immer op de juiste plek.

In de rust besloot trainer Pim om meer druk te zetten en zo meer voetbal in de wedstrijd te brengen. Die tactiek werkte. We kregen meer grip op de wedstrijd en legden zo een basis voor de volgende wedstrijden. We wonnen duels, spits Dirk werd steeds sterker en verdedigend stonden we heel aardig. Dat betekende overigens niet dat Ostrabeke geen kansen meer kreeg, maar wel dat zij niet meer scoorden. Eindstand: 0-2.

Ergo: Ostrabeke was beter en won verdiend, trainer Pim is een held, Beukie sr kan nog 5 jaar in het eerste mee, de scheids floot een fijne pot, trainer Tombola moet een spiegel kopen en wij moeten komende week weer hard trainen om zo snel weer punten te gaan pakken.

Uw keeper heeft gesproken. Dank voor uw aandacht.

4 reacties op “En we zijn weer begonnen: UNIvv – Ostrabeke 0-2”

Jammer mannen. Dan moeten we de punten in Lienden maar pakken (wordt ook wel eens tijd, alleen maar slechte resultaten daar de afgelopen jaren)!!! Ik ga in ieder geval als een malle hardlopen vanavond, dat jullie het weten. 😉

En dat is geen knipoog van ‘ik ga niet hardlopen’, maar een knipoog van ‘dat jullie het weten’. Anders krijg ik daar weer problemen mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.