Categorieën
Uni VV 1

Vechten moeten we…

Meestal ben ik niet degene die ‘stukjes’ post op onze website. Maar om de een of andere reden heb ik vandaag een onbedwingbare behoefte om toch eens iets te plaatsen.

Onze website wordt wekelijks geupdate met allerlei leuke plannen en filmpjes. Enkele voorbeelden; een enigszins mislukt uitje Koln (knipoog aan Bruun), een filmpje over een wissel die niet door ging en het plan om 5 november te gaan stappen. Fantastisch natuurlijk; werkt goed voor de team-spirit. Ik ben er dan ook voorstander van dat dit gewoon doorgaat, maar…

… uiteindelijk is voetbal de belangrijkste bijzaak. In ons motto neemt het woord voetbal (dat verdomd leuke spel met 2 goals en een bal) een centrale plaats in. Elke week weer doen we onze uiterste best om die drie punten binnen te halen, maar slechts eenmaal is het ons daadwerkelijk gelukt. Dat was bij SKV uit. Na een snelle 2-0 achterstand hebben we ons letterlijk terug gevochten naar een knappe 2-3 overwinning. Daarbij werd er af en toe een tikje uitgedeeld, gescholden op medespelers, maar ook complimenten uitgedeeld, slim gebruik gemaakt van een scheids die op onze hand was en bewust risico genomen.

Bij alle andere resultaten zijn we bij onszelf na de wedstrijd en op de maandag avond training ten rade gegaan. Conclusie was bijna elke keer; “er zat meer in, het dubbeltje viel net weer op de verkeerde kant”. Zou deze conclusie en de vorige alinea misschien met elkaar te maken kunnen hebben? Ik denk het wel.

Aanstaande zaterdag is het zaak een gat van 7 punten te slaan met Dodewaard en dus ook een gat te slaan met de rode lantaarn (rechtstreekse degradatie). Ik denk dat dit prima mogelijk is, mits we de vechtlust (en andere punten) van de SKV-wedstrijd met z’n allen laten zien in de 100 minuten durende wedstrijd (zoals inmiddels positief en negatief ondervonden; een wedstrijd eindigt pas bij het allerlaatste fluitsignaal).

Daarvoor is het belangrijk dat wij met z’n allen (16 man + trainert) een 100+% inzet, werk- en vechtlust laten zien. Laten we maandag avond niet weer met z’n allen op de training zeggen: “we konden winnen”. In deze belangrijke wedstrijd kan en mag dat geen excuus meer zijn. Misschien is deze toch wel harde conclusie/visie meer een eigen uitspraak dan een uitspraak die door alle univv’ers zal worden gedragen, maar ik steek mijn, te vaak, ongezouten mening niet onder stoelen of banken. Het wordt tijd dat er 3 punten komen. Vechten moeten we, winnen moeten we …

… en winnen zullen we!

5 reacties op “Vechten moeten we…”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.