Categorieën
Uni VV 1

La la la la…. UNIvv wint in extremis bij SKV

Zoals het programmaboekje van de gastheren liet lezen beloofde het een heet middagje te worden op Sportpark de Zoom. (1) Zowel de zon als de twee op winst gebrande ploegen waren daarvoor de ingrediënten. SKV had afgelopen weekend in de laatste minuut verloren tegen Ostrabeke en wilde deze deceptie graag achter zich laten. Zo’n scenario zou zich immers vast niet twee keer achter elkaar voltrekken… UNIvv was getergd door het uitblijven van de eerste overwinning.

We begonnen sterk door goed druk te zetten op de defensie van SKV. Dreigend werden we door snelle balverovering, steekpasses door het midden en diepe ballen over de vleugels. Zo had Jaap al in de 2e minuut de 0-1 moeten maken na zo’n steekpass, maar vanaf randje zestien stuitte hij op de goed uitkomende keeper. Ook uit de nodige vrije trappen en corners konden we helaas niet genoeg rendement halen. En een oude voetbalwet leert dan dat … (2). Zo ook dit keer. De thuiséquipe ging met iets meer lef naar voren spelen, kwam wat onder de druk uit en daarbij verslapten wij in de duels en omschakeling. SKV was nog nauwelijks gevaarlijk geweest of zij scoorden via hun beste aanvallende man, de kleine blonde Marius. Niet veel later werd onze left-side lelijk gedold door de rechterspits, die twee man passeerde en de bal goed voorgaf. Dit leidde tot 2-0.

Nu brak een schitterende fase aan. Schitterend? We verzeilden toch in een ogenschijnlijk uitzichtloze situatie waarin alle hoop is verloren??? Jazeker. Maar ook al raakte SKV ook nog de paal, we hadden geen moment het gevoel dat we van SKV zouden verliezen. We waren als Mr. Anderson die door Agent Smith werd doorzeefd met kogels, om vervolgens als Neo te herrijzen en alsnog korte metten te maken met de bad guy. Deze overtuiging was schitterend om te zien! We herpakten ons snel. Ditmaal bereikte een steekpass van Bruno de ‘gevaarlijk kortharige’ Gerben (3), die er wél in slaagde de bal langs de keeper te schuiven. De wedstrijd was weer in balans, maar de stand nog niet.

In de rust werden wat harde noten gekraakt over de inzet, maar in dezelfde woorden klonk veel vertrouwen door. Door de inbreng van Peter en Kevin moesten we wat omzettingen doen, maar zij gaven UNI nieuw elan; er kwam meer rust aan de bal en bovendien stonden we conditioneel weer wat sterker.

Na een dikke vijf minuten kwamen we op de dik verdiende 2-2. Pietje van Meel bereikte met een pre-assist forbaarder Jaap (4), die knap doorkopte richting Marienjo ‘Waarom noemen jullie hem Mourinho?’ Floors (5). MiepMiep schoot vervolgens koeltjes binnen. Het restant van de wedstrijd bleef een open wedstrijd met kansen over en weer. Eerst had UNI het betere van het spel. We scoorden zelfs en de scheidsrechter keurde de goal al goed, maar de grensrechter was – uiteraard – van mening dat het buitenspel was. Het doelpunt werd alsnog geannuleerd. BertjeBertje kwam er nog bij als verse aanvaller. Later ebten de krachten toch wat weg en moest Joris bij herhaling de bal voor de voeten van de SKV-voorwaartsen wegplukken. Desondanks was het UNI dat de volle buit zou pakken. Net nadat Jos te horen kreeg dat er nog 1 minuut te spelen was, kreeg hij de bal mee van Dirk, ontweek ternauwernood de tang van twee verdedigers en trok de bal voor. De eerste UNIvv’er kwam er net niet aan, maar achterin dook MMFloors op die voor een vrijwel leeg doel niet meer kon missen. Terwijl SKV de scheids veel kwalijk nam, ontplofte alles wat UNI was – 15 personen dus. Luttele seconden waren de 3 punten een feit! Lang heeft het geduurd voordat het clublied zo hartstochtelijk werd meegebrald!

De euforie maakte het avondje Jos helemaal perfect. Zelfs Ot en Moos leken tevreden en zijn bovendien nu al net zo vaak in Jos geweest als Kruisraket Joost. Het gevoel van ‘loon na werken’ overheerst. We hebben eerder goede delen van wedstrijden gespeeld maar de kansen niet benut. Nu lieten we ons niet uit het veld slaan en hebben we de winst afgedwongen. Ik heb geweldig genoten, jizzed in my pants! Dit biedt vertrouwen voor de volgende wedstrijd, in een competitie waarin de ploegen niet veel voor elkaar onderdoen. Dit betekent tegelijkertijd dat we elke wedstrijd weer tot de bodem moeten gaan!

+1 voor de technische en begeleidende staf van SKV, die ons goed en ontvingen en via trainer Dennis Koorn een sportieve reactie achterliet. Veel succes in de volgende wedstrijden en tot ziens in Nijmegen!
-1 voor het onsportieve gedeelte van het SKV-publiek, dat blijkbaar plezier haalt uit het ‘roepen’ naar scheidsrechter en tegenstander. Ik zal het wel niet begrijpen…

1. Dit is dus niet mijn cliché!
2. vul hem zelf maar in…
3. Dirk herkent ‘zijn’ Gerben niet meer, die hij met zijn oude langharige look altijd zo’n ‘zachte man’ vond. Getuige Gerbens gele kaarten van de afgelopen weken heeft Dirk misschien wel gelijk…
4. Jaap poogt een taalgrapje als hij Bert-met-nazomerweekend-stoppels begroet en constateert dat nu alledrie de forwarders een baard hebben…
5. Hij heet echt zo, Wageningers!

7 reacties op “La la la la…. UNIvv wint in extremis bij SKV”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.